Kuva: Dreamstime
Kuva: Dreamstime
· Napsun toimitus

Parhaat paikat katutaiteen bongaukseen Lontoossa

Jos museot kyllästyttävät, tai haluat vain nauttia Lontoosta ulkona kävellen raikkaassa ilmassa, voit suunnata nauttimaan urbaanista katutaiteesta. 

Tunnetuimmat katutaiteilijat, kuten Banksy, ovat tehneet graffiteista ja muista taidemuodoista osan katukuvaa eikä niitä pidetä enää vain ärsyttävänä vandalismina.

Lontoo on yksi maailman parhaita paikkoja tutustua katutaiteeseen. The Culture Trip listasi viisi Lontoon naapurustoa, jonne kannattaa suunnata kameran kanssa hyvillä kävelykengillä varustettuina. Yksi parhaista kokonaisuuksista löytyy Leake Streetin tunnelista, joka on Waterloo Stationin lähellä.

Shoreditch

Shoreditch - Kuva: Dreamstime
Shoreditch - Kuva: Dreamstime

Shoreditchin alue on täynnä pubeja, klubeja ja pieniä trendikkäitä pop-up kauppoja. Alue on värikäs ja urbaani, ja sinne ovat löytäneet tiensä jotkut Lontoon parhaista katutaideteoksista. Graffititaiteilijoista mm. ROA, Banksy, Blek Le Rat ja Ben Eine ovat jättäneet merkkinsä alueelle. Alueen taide muuttuu koko ajan, ja parhaat palat on mahdollista bongata esimerkiksi ohjatuilla kävelykierroksilla, joita järjestää Shoreditch Street Art Tours.

Brick Lane

Brick Lane - Kuva: Dreamstime
Brick Lane - Kuva: Dreamstime

Brick Lane on alue, josta ilmiö on Lontoossa saanut alkunsa. Sen ympäristö on täynnä värikkäitä graffiteja, jotka koristavat maisemaa sulassa sovussa alueen baarien ja kansainvälisen ruokamarketin kanssa. Reissun voi aloittaa Old Street Stationilta ja jatkaa matkaa pitkin Great Eastern Streetiä, kohti Brick Lanea.

Kiinnostava teos löytyy Heneage Streetiltä, jossa Phlegm-nimisen taiteiljan suuri muraali koristaa seinää.

Camden Town

Camden Town - Kuva: Dreamstime
Camden Town - Kuva: Dreamstime

Trendikäs, nuorekas ja rennon hippimäinen Camden Town ja sen marketti ovat maailmankuuluja. Katutaide on niin suosittua, että alueella järjestetään kävelykierroksia Camden Street Tours-järjestäjän toimesta. Pelkästään järjestetyillä kierroksilla voi nähdä jo yli 100 työtä. Alueen tunnetuimpia tekijöitä on naispuoliseksi Banksyksikin nimetty Bambi, joka  nousi kartalle tehtyään Amy Winehousen kuvan erääseen oveen. Saman taiteilijan kuva Nelson Mandelasta on nähtävissä Mandela Streetilla.

Southbank

Southbank - Kuva: Dreamstime
Southbank - Kuva: Dreamstime

Southbank Centre on lahjoittanut skeittipuistonsa seinät katutaiteelle. Alueella järjestetään vuosittain useita tapahtumia ja festivaaleja, jotka tuovat mukanaan uusia hienoja töitä ympäröiville kaduille. Alueelle on myös helppo päästä, ja muraalit ovat helposti nähtävissä, tehden siitä suositun kohteen katutaiteesta kiinnostuneille.

Brixton

Brixton - Kuva: Dreamstime
Brixton - Kuva: Dreamstime

Brixton Skate Park on myös suosittu käyntikohde. Alueelle pääsy on rajoitetumpi kuin useimmilla alueilla, joissa taide on katujen varsilla - uusia töitä ilmestyy suojaisiin tiloihin usein. Yksi alueen tunnetuimmista taiteilijoista on Nathan Bowen, jonka töitä on kutsuttu kokeellisiksi ja dynaamiksi. Siksi alueella on nähtävissä myös erilaisia, normaalista poikkeavia töitä.

Lähde: The Culture Trip

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.