Kirsikkapuut kaareutuvat Meguro-joen ylle Tokiossa.
Kirsikkapuut kaareutuvat Meguro-joen ylle Tokiossa.
· Napsun toimitus

Parhaat näköalat löytyvät harvoin kaupungin keskustasta - Viisi maisemavinkkiä tunnettuihin kaupunkikohteisiin

Kauniita maisemia on maailma täynnä, mutta niiden löytäminen maailman metropoleissa ei aina ole niin helppoa. Suurkaupungeistakin löytyy usein alueita, jotka tarjoavat hulppeita näkymiä itse kaupunkiin tai sen ympäristöön.

Lontoo on moninaisempi kuin pelkkä Big Ben, Berliinissä muutakin kuin Alexanderplatz ja Prahassa kannattaa kävellä Kaarlensillalta kauemmaksikin. Tässä vinkiksi viisi paikkaa, jotka tarjoavat komean näköalan tunnetun kohdekaupunkiin ja sen ympäristöön. Lisäksi niihin pääseminen on todella helppoa.

Parliament Hill, Lontoo

Lontoon Parliament Hill on suosittu näköalapaikka, jonka tavoittamiseen ei vaadita kummempia kommervenkkejä. Puistomainen kukkula sijaitsee Camden Townista pohjoiseen ja sen juurelle pääsee kätevästi metrolla. Kukkulan laelta avautuu täydellinen panoraama kohti Lontoon keskustaa. Suojeltu alue on suosittua lenkkeilymaastoa ja vehreä ruohokenttä on etenkin kesäisin omiaan piknikille.

Parliament Hilliltä on komea näkymä yli Lontoon.
Parliament Hilliltä on komea näkymä yli Lontoon.

Meguro-joki, Tokio

Tokiota pidetään ennen kaikkea pilvenpiirtäjien ja tulevaisuuden kaupunkina, mutta yksi parhaista maisemista löytyy hyvin läheltä maanpintaa. Keväällä kannattaa suunnata aamuisin Nakameguron alueella sijaitsevalle Meguro-joelle ja seisoa yhdellä sen pienistä silloista. Joki tarjoaa ihastuttavat näkymät, kun kukkivat kirsikkapuut kaartuvat kapean joen ylle luoden rauhaisan tunnelman. Tähän tunnelmallisin ajankohta on aamulla ennen suurten turistilaumojen saapumista.

Lue myös: Rantaloma Japanissa? Näiden kuvien perusteella - kyllä kiitos!

Keväisin Tokion lähellä sijaitseva Meguro-joki on kauneimmillaan.
Keväisin Tokion lähellä sijaitseva Meguro-joki on kauneimmillaan.

Letna Park, Praha

Prahaan suuntaavien kannattaa pistää jalkaan hyvät kävelykengät ja patikoida Letna Parkiin. Puisto ja sen mäki kohoavat Prahan pohjoispuolella, lähellä tunnettua Prahan linnaa sekä Malá Stranan viehättävää vanhaa kaupunginosaa. Ylös johtaa kiemurtelevia kävelyteitä, ja alue on vehreä ja rauhallinen. Ylhäältä avautuvat erinomaiset näkymät yli kaupungin.

Letna Park tarjoaa hulppeat näkymät yli Prahan.
Letna Park tarjoaa hulppeat näkymät yli Prahan.

Círculo de Bellas Artes, Madrid

Círculo de Bellas Artesin kulttuurikeskuksen kattoterassilta avautuvat parhaat näköalat yli Madridin. 360 astetta esteetöntä näköalaa tarjoava terassi antaa näkymät niin Retiro Parkiin, Palacio de Comunicacionesiin kuin historiallisesti merkittäviin rakennuksiin kuten Pradoon. Alla näkymää halkoo suuri Gran Via -katu, ja näköala pitää valokuvaajat kiireisinä pitkän aikaan. Auringonlaskua voi ihailla drinkin kera, sillä terassilta löytyy baari.

Circulo de Bellas Artes -keskuksen terassilta näkyy lähes koko Madrid.
Circulo de Bellas Artes -keskuksen terassilta näkyy lähes koko Madrid.

Viktoriapark, Berliini

Berliini on tunnetusti hyvin tasainen kaupunki. Perspektiiviä saakin kiipeämällä Kreuzbergissä sijaitsevan Viktoriaparkin laelle. Kaupungin korkeimman kukkulan lakea koristaa sotamuistomerkki, ja sen rinnettä laskeutuu pitkä vesiputous, jossa voi myös viilentää jalkojaan kaupunkikierroksen lomassa. Näkymät ylhäältä ovat kiipeämisen vaivan arvoiset. Sen jälkeen voikin palkita itsensä kylmällä oluella jossakin alueen biergarteneista.

Viktoriapark on Berliinin korkein kohta. Kuva: © Johndavidphoto | Dreamstime.com
Viktoriapark on Berliinin korkein kohta. Kuva: © Johndavidphoto | Dreamstime.com

Lähde: Telegraph

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.