Kuva: Dreamstime
Kuva: Dreamstime

Pakkausapua: mitä käsimatkatavaroihin pitää ottaa mukaan?

Mitä pakata käsimatkatavaroihin silloin, kun osa tavaroista on ruumassa? Ja mitä ylipäätään kannattaa ottaa matkaan mukaan lennolle?

Silmälaput. Koneessa, varsinkin pitkillä lennoilla, on hyvä yrittää nukkua. Mikään ei auta asiaa yhtä hyvin kuin perinteiset silmälaput sekä korvatulpat.

Kopio passista. Tuskin mikään on yhtä kamalaa matkustaessa kuin passin hukkaaminen, varsinkin ulkomailla. Suojele passiasi huolella, mutta pidä mukanasi myös kopiota passin kahdesta ensimmäisestä sivusta, sekä jostain toisesta kuvallisesta henkilötodistuksesta. Tämä parantaa huomattavasti mahdollisuuksia, pahimman tapahtuessa, selvitä sotkusta hieman nopeammin. Parempi vinkki kuitenkin on: älä hukkaa passiasi.

Universaali adapteri. Jos matkustat paljon, olet jo todennut että se mikä toimii muualla ei toimikaan toisaalla. Tämä pätee erityisesti sähkölaitteisiin. Universaali adapteri, joka toimii maassa kuin maassa, on hintansa väärtti.

Pienet suljettavat muovipussit joihin turvatarkastuksen ajaksi suljetaan nesteet, ovat erinomaisia muuhunkin. Niitä onkin hyvä pitää pari ylimääräistä matkassa aina. Se ei-vielä-ihan-kuiva uimapuku jota et haluaisi pakata matkalaukkuun - muovipussi tulee tarpeeseen. Sataako perillä kaatamalla? Haluat ehkä suojata passin, matkaliput tai muut mukanasi kulkevat paperit niin etteivät ne vety kaatosateessa käsilaukussa.

Pakolliset ja olennaiset: naposteltavaa ja särkylääkkeet. Herääminen kesken pitkän lennon kun kaikki nukkuvat voi olla juuri se hetki kun sinun on saatava hieman huikopalaa. Olisi aina hyvä, jos laukusta löytyisi pähkinöitä, pieni sipsipussi, suklaata tai vaikka kuivattuja hedelmiä. Sama pätee särkylääkkeisiin - tarvitset niitä luultavasti juuri silloin kun et voi vain kipaista niitä ostamaan.

Käsimatkoihin kannattaa ehdottomasti pakata myös kynä. Matkan varrella voi eteen tulla jos jonkinlaisia lippuja ja lappuja aina matkalaukun nimitarroista maahantulokortteihin, jotka pitää saada täytettyä, jolloin oma (toimiva) kynä helpottaa asiaa huomattavasti.

Matkakokoinen hammastahna - ja hammastahna yleensäkin - on yksi unohdetuimmista, mutta eniten kaivatuista asioista matkalla. Raikastautuminen kesken matkan sujuu paljon mukavammin, kun on raikasta tahnaa mukana. Jos minituubeja ei tunnu löytyvän kaupasta, pyydä näytepakkausta apteekista, hammaslääkäriltä tai suuhygienistiltä, heillä on usein näytepakkauksina juuri sopivan kokoisia tahnoja.

Lähde: Travel and Leisure

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.