Egyptin Siinailla sijaitsevaa vaellusreittiä pidetään yhtenä maailman parhaista. Kuva: Stasia04 | Dreamstime.com
Egyptin Siinailla sijaitsevaa vaellusreittiä pidetään yhtenä maailman parhaista. Kuva: Stasia04 | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Onko tämä maailman paras vaellusreitti? Kehuttu reitti Siinailla vie keskelle historiaa

Egyptissa sijaitsevaa Siinain reittiä kehutaan usein maailman parhaaksi patikkareitiksi. Se ei ole maastoltaan kovin vaativa, vaan sen vetovoima on luonnon lisäksi rikkaassa kulttuurissa ja alueen tarinoissa. Harva seutu on yhtä täynnä historiaa.

Egyptin ensimmäinen pitkän matkan kävelyreitti alkaa ja päättyy Akabanlahteen, joka on Punaisenmeren lahti Siinain ja Arabian niemimaan välissä. Siinain reitiksi kutsuttu vaellusreitti on 550 kilometriä pitkä, ja sen taivaltaminen kestää keskimäärin 42 päivää kokeneella patikoijalla.

Reitin aikana saa ainutlaatuisen kuvan Egyptin luonnosta sekä kulttuurista. Sen ovat aikoinaan rakentaneet ja kartoittaneet kahdeksan eri beduiiniheimon johtajat yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Koska matka kuljetaan aavikon sydämessä, kokevat patikoitsijat aavikkoelämän lisäksi muita luonnonihmeitä sekä paikallista beduiinikulttuuria.

Reitti ei oli maastoltaan erityisen vaativa. Kuva: Oleh Panasenko | Dreamstime.com
Reitti ei oli maastoltaan erityisen vaativa. Kuva: Oleh Panasenko | Dreamstime.com

Mielenkiintoisimpiin kohteisiin kuuluvat Siinain reitillä muun muassa Ein Hudera, yksi Siinain kauneimmista keitaista. Alueella majailevat heimot tarjoavat matkaajille majoitusta sekä ruokaa joka tulee suoraan pieniltä keidasta ympäröiviltä tiloilta. Alueelta löytyvät Closed Canyon ja White Canyon ovat lumoavia nähtävyyksiä, ja helposti tavoitettavissa Ein Huderasta.

Sinain punaiset kalliot. Tetyana Kochneva | Dreamstime.com
Sinain punaiset kalliot. Tetyana Kochneva | Dreamstime.com

Siinain alue on kuuluisa punakivisistä kallioistaan, ja moni uskookin, että Punainenmeri on saanut nimensä juuri kallioiden sävystä. Kuitenkin lyhyen matkan päässä kuuluisasta St.Katherinen luostarista, joka on UNESCO:n maailmanperintölistalla, löytyy Blue Desert -nimellä kulkeva alue, jossa kalliot ovat vahvan sinisen sävyisiä. Kyseessä ei ole outo luonnonilmiö, vaan taiteilija Jean Veramen kädenjälki, joka kuvaa Egyptin ja Israelin välistä rauhaa.

Pyhiin vuoriin kuuluvat matkan aikana ohitettavat Siinainvuori eli Jebel Musa sekä Jebel Katherina, ja molemmista löytyy pieni kappeli. Molemmat paikat ovat tärkeitä pyhiinvaelluskohteita, ja ylhäältä avautuvat hienot maisemat Siinain niemimaan ylle.

St. Katherinen luostari. Kuva: Tiantan | Dreamstime.com
St. Katherinen luostari. Kuva: Tiantan | Dreamstime.com

Parhaat ajat matkata Siinain reitillä ovat kevät ja syksy. Kesät ovat paahtavan kuumia ja talvet kylmiä, joten pitkät kävelymatkat on parasta suorittaa niin sanottuina välikausina. Niille, jotka eivät halua tai pysty viettämään päiväkausia reitillä, on silti mahdollisuus poiketa reitin varrelle ihastelemaan maisemia. Suuri osa läheisistä kaupungeista, kuten Sharm el Sheikh, Dahab, Taba ja Nuweiba, ovat yhteydessä toisiinsa toimivilla bussireiteillä.

Lähde: Sinai Trail

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.