Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Intiassa eletään olutbuumia. Kingfisher ei toki ole pienpanimo, vaan maailman myydyin intialainen olut.
Intiassa eletään olutbuumia. Kingfisher ei toki ole pienpanimo, vaan maailman myydyin intialainen olut.
· Päivi Laajalahti

Oluenystävät hoi: pienpanimot kukoistavat Intiassa

Intialaisten kasvava rakkaus olueeseen näkyy pienpanimoiden määrän lähes räjähdysmäisessä kasvussa. Enää Intiassa ei tarvitse pelätä joutuvansa juomaan pelkkää eurooppalaistyyppistä lageria, sillä tarjolla on runsaasti erilaisia paikallisten pienpanimoiden oluita.

Vielä jokin aika sitten Intian olutvalikoima ei ollut kovinkaan kummoinen. Kourallinen suuria nimiä dominoi olutmarkkinoita ja kaikki tarjosivat vahvaa, saksalaistyyppistä lageria, jossa oli helposti päänsärkyä aiheuttavaa säilöntäainetta.

Viime vuosina maailman kolmanneksi suosituimman juoman (veden ja teen jälkeen) suosio etenkin Intian eteläosissa on kuitenkin kasvanut räjähdysmäisesti – joillakin alueilla 30 % vain yhdessä vuodessa. Kasvaneeseen kysyntään on vastattu perustamalla useita paikallisia pienpanimoita sekä myös lisäämällä erilaisten tuontioluiden määrää.

Alkoholin suhteen rajoittuneessa Intiassa oluen kulutus on edelleen erittäin maltillista verrattuna Aasian maihin keskimäärin. Kiinnostus olueeseen on kuitenkin noussut etenkin keskiluokan keskuudessa, joka on muun maailman trendien tapaan vaihtanut vahvat lagerit pienpanimoiden käsintehtyihin oluisiin ja aleihin.

Esimerkiksi modernissa Bengalurussa pienpanimoita nousee lähes jokaiseen kadunkulmaan. Ne tarjoavat kaikenlaisia oluita saksalaisesta vehnäoluesta brittiläiseen IPA:aan.

Vaikka panimopubien määrä onkin kasvanut etenkin vapaamielisemmässä etelässä, on Intiassa vielä paljon alkoholia koskevia lakeja ja rajoituksia, jotka rajoittavat oluen tuotantoa ja myyntiä usein uskonnollisista syistä.

Lähde: Lonely Planet

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.