Vinicuncan sateenkaarivuori on upea nähtävyys Perussa.
Vinicuncan sateenkaarivuori on upea nähtävyys Perussa.
· Napsun toimitus

Oi mitä väriloistoa! Käsittämättömän kaunis sateenkaarivuori Perussa kannattaa lisätä bucket listille

Perussa sijaitsevan Vinicuncan näkeminen kuvina laittaa helposti oman matkailun unelmalistan uuteen järjestykseen. Sateenkaarivuoreksi kutsuttu, hurmaavan raidallinen vuoristo on suoranainen Instagram-unelma.

Piilossa, syrjäisessä kulmauksessa Ausengaten alueella Perussa sijaitsee Vinicunca. Muutaman tunnin ajomatkan päässä Cuscosta sijaitseva alue on monen perinteisen turistin ulottumattomissa ja maisemasta pääseekin nauttimaan ilman valtavia turistilaumoja – ainakin toistaiseksi.

Lähes viiden kilometrin korkeuteen nouseva Vinicunca tunnetaan nimellä sateenkaarivuori – suora käännös paikallisesta kielestä on ”seitsemän värin vuori”. Aiemmin se oli lumen ja jään peitossa, mutta maapallon lämpötilojen noustua lumikerros on sulanut ja paljastanut vuoren ainutlaatuisen värityksen.

Oi mitä väriloistoa! Käsittämättömän kaunis sateenkaarivuori Perussa kannattaa lisätä bucket listille

Vinicunca on kuuluisa paksuista mineraalikerrostumista syntyneestä kiehtovan värisestä raidoituksesta, jossa vaihtelevat muun muassa viininpunainen, sinapin keltainen ja vihreä. Nämä yhdistettynä kirkkaan siniseen, valkoisilla pilvenhattaroilla täplitettyyn taivaaseen tekevät alueesta valokuvaajan paratiisin.

Juuri maailmalle levinneiden valokuvien myötä myös alueen turismi on alkanut lisääntyä, sillä moni maailmanmatkaaja haluaa todistaa tätä värikylläisyyttä omin silmin.

Päästäkseen nauttimaan upeasta ilmestyksestä täytyy kuitenkin nähdä jonkin verran vaivaa. Vinicuncan juurelle matkaa lähimmästä suuresta kaupungista, Cuscosta, on pikkuteitä pitkin nelisen tuntia. Kaupungista järjestetään alueelle opastettuja retkiä, mutta omatoimiset voivat myös vuokrata matkaan oman auton.

Kuva: © Peto Laszlo | Dreamstime.com
Kuva: © Peto Laszlo | Dreamstime.com

Loppumatka pitää kuitenkin taittaa jalan – kiipeämistä vuoren juurella olevasta pikkukylästä on toinen neljä tuntia, minkä vuoksi sitä ei suositella huonokuntoisille. Kaikkiaan retkellä kerrotaan kertyvän matkaa noin 10 kilometriä. Helpointa on tehdä retki paikallisen oppaan avustuksella, sillä he tuntevat maaston parhaiten. Kiipeämisen voi niin halutessaan tehdä myös hevosen selässä.

Korkean ilmanalan vuoksi kannattaa varata ensin muutama päivä totutteluun Cuscossa ennen retkelle lähtöä. Myös retkellä ohuen ilman vaikutus omaan jaksamiseen kannattaa ottaa huomioon ja varata mukaan mahdollisesti jopa pullo lisähappea. Vaelluskengät, lämmin, vettä ja tuulta pitävä vaatekerta sekä retkeilysauvat ovat myös suositeltavia.

Oi mitä väriloistoa! Käsittämättömän kaunis sateenkaarivuori Perussa kannattaa lisätä bucket listille

Toistaiseksi Vinicuncan aluetta ei ole suojeltu ja vuoren mineraalien vuoksi paikallisen asukkaat pelkäävät sen joutuvan kaivosteollisuuden hyödyntämäksi. Kasvava turismi toivottavasti omalta osaltaan auttaa kuvankauniin alueen suojelutoimissa.

Lähde: ForbesVinicunca.net

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.