Kiinnostaako yliluonnolliset voimat? Suuntaa näihin paikkoihin.
Kiinnostaako yliluonnolliset voimat? Suuntaa näihin paikkoihin.
· Päivi Laajalahti

Näissä paikoissa kummittelee oikeasti! Viisi matkavinkkiä aavemaisiin kohteisiin

Iltojen hämärtyessä lähtevät kummitukset ja aaveet liikkeelle – ainakin mielikuvituksessamme. Yliluonnollisista voimista kiinnostuneille maailmalta löytyy myös toinen toistaan jännittävämpiä kohteita, joissa kerrotaan kummittelevan ihan oikeasti.

Maailmalla on varmastikin pilvin pimein kummitustaloja, joissa palkatut näyttelijät pelottelevat kohteeseen uskaltautuvia vierailijoita. Mutta on myös paikkoja, joilla on kiehtova tai salaperäinen historia, ja joissa oikeasti kerrotaan koetun yliluonnollisia tapahtumia – ja vaikka niissä vieraillessaan ei yhtään kummitusta löytäisikään, ainakin pääsee aikamatkalle menneeseen.

Tässä viisi kiehtovan kammottavaa paikkaa, joihin kannattaa tutustua - jos ulskaltaa.

1) Lizzie Borden House, Fall River, Massachusetts, Yhdysvallat

Lizzie Borden House, Massachusetts, Yhdysvallat - Kuva: David / Flickr
Lizzie Borden House, Massachusetts, Yhdysvallat - Kuva: David / Flickr

Fall Riverissä Massachusettsissa sijaitseva Lizzie Borden House on Bed & Breakfast -paikka, jossa vuonna 1892 tapahtui raaka ja paljon julkisuutta saanut kaksoismurha.

Lizzie Borden -nimistä naista syytettiin isänsä ja äitipuolensa surmaamisesta kirveellä, mutta hänet vapautettiin myöhemmin syytteistä, eikä todellista murhaajaa löydetty koskaan. Murhan jälkeen vieraat ovat raportoineet talossa nähdyistä erikoisista ilmiöistä.

2) Katakombit, Pariisi, Ranska

Katakombit, Pariisi, Ranska
Katakombit, Pariisi, Ranska

Pariisin katakombit ovat varmasti yksi maailman karmivimmista paikoista. Satojen kilometrien mittaiset tunnelit toimivat pariisilaisten hautapaikkoina 1700-luvulla. Katakombeihin järjestetään opastettuja turistikierroksia.

3) Edinburghin linna, Skotlanti

Edinburghin linna, Skotlanti
Edinburghin linna, Skotlanti

1200-luvulla rakennettu Edinburghin linnoitus on nähnyt paljon historiaa.

Linnasta on vuosien varrella raportoitu useita monenlaisia yliluonnollisia tapauksia, kuten vaikkapa selittämättömätöntä musiikkia. Jotkut uskovat musiikin olevan peräisin linnassa aikoinaan kuolleen säkkipillinsoittajan haamulta.

4) Hoia Baciun metsä, Cluj-Napoca, Romania

Hoia Baciun metsä, Romania
Hoia Baciun metsä, Romania

Romaniassa sijaitsevaa Hoia Baciun metsää pidetään maailman kummittelevimpana.

Metsän läpi matkaavat vierailijat raportoivat usein voimakkaasta ahdistuksen tunteesta tai tunteesta, että heitä tarkkaillaan. Myös raportit aaveista, selittämättömistä ilmestyksistä ja jopa UFOista ovat tyypillisiä alueelle.

5) Vanha pappila, Borgvattnet, Ruotsi

Vanha pappila, Borgvattnet, Ruotsi
Vanha pappila, Borgvattnet, Ruotsi

Pohjois-Ruotsissa sijaitseva Borgvattnetin kylä on tunnettu siitä, että siellä sijaitsee Ruotsin kuuluisin kummitustalo, vanha pappila.

Asukkaat ovat raportoineet useita havaintoja, joihin kuuluu mm. Harmaisiin pukeutunut nainen, selittämättömät äänet sekä itsestään liikkuvat tavarat. Nykyisin rakennus toimii majatalona ja ravintolana.

Lähde: Travel & Leisure

Kuvat: Dreamstime, David / Flickr.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.