Madeira Airport, Portugali
Madeira Airport, Portugali
· Päivi Laajalahti

Näille kentille laskeutuminen hirvittää tottunuttakin matkaajaa!

Lentäminen on yksi maailman turvallisimmista kuljetusmuodoista, mutta joillekin lentokentille laskeutuminen saa tottuneenkin matkaajan puristamaan istuimensa käsinojia hieman lujempaa.

MSN kokosi 12 lentokentän listan, joille laskeutuminen on erityisen jännittävää - ja jossakin tapauksessa jopa vaarallista. Tässä niistä viisi poimintaa:

John F. Kennedy, New York

John F. Kennedy, New York
John F. Kennedy, New York

Uskomatonta mutta totta, New Yorkin JFK on yksi maailman ruuhkaisimmista lentokentistä ja samalla siellä sijaitsee yksi hermojaraastavimmista kiitoteistä. JFK:n kiitotie 13L ei anna lentäjien virheille yhtään anteeksi: sinne lähestyessä näkyvyys on rajallinen ja kiitotietä ympäröi Jamaica Bayn vesialueet. Matkustajille näkymä New Yorkin keskustan suuntaan on laskeutuessa kuitenkin hieno!

Gibraltar

Gibraltar - Kuva
Gibraltar - Kuva

Jokainen Gibraltarilla mantereenkin puolelta vieraileva joutuu näkemään Gibraltarin lentokentän: maahan nimittäin pääsee kiitotien poikki kulkevan tien ylityksen jälkeen! Lähtevien ja saapuvien lentojen ajaksi tie suljetaan puomeilla.

Madeira Airport

Madeira Airport
Madeira Airport

Madeiran Funchalissa kiitorataa reunustaa toisella puolella meri, toisella vuoret, lisäten haastetta lentokentän lähestymiseen. Vuonna 2000 kiitorataa pidennettiin, jotta suuremmat lentokoneet voivat operoida kentältä. Kiitoradan jatke on osittain meren päällä ja sen pitää pystyssä 180 noin 70 metriä korkeaa betonipaalua.

Tenzing-Hillary Airport, Nepal

Tenzing-Hillary Airport, Nepal
Tenzing-Hillary Airport, Nepal

Nepalin vuoristossa sijaitsevalla lentokentällä lyhyt kiitotie päättyy rinteen tipahtaessa lähes kilometrin alapuolella olevaan laaksoon. Kentän jännittävyyttä lisää fakta, että siellä on viime vuosina tapahtunut useita onnettomuuksia.

Princess Juliana, St. Maarten

Princess Juliana, St. Maarten
Princess Juliana, St. Maarten

Karibialla sijaitseva St. Maartenin saari on tullut tunnetuksi etenkin lentokonebongareiden keskuudessa, sillä saaren kansainväliselle lentokentälle laskeutuvat jumbojetit ovat joutuneet lentämään aivan suositun Maho Beachin yläpuolelta.

Hollantilainen lentoyhtiö KLM on kuitenkin ilmoittanut lopettavansa jumbojensa liikennöinnin saarelle, minkä jälkeen rannalla koneiden bongailu varmasti vähenee.

Katso MSN:n koko lista täältä.

Lähde: MSN.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.