Reissussa on helppo hymyillä, kun on ei ole maksanut turhasta.
Reissussa on helppo hymyillä, kun on ei ole maksanut turhasta.
· Napsun toimitus

Näillä vinkeillä säästät matkabudjetissa!

Maailmalla matkailun ei välttämättä tarvitse tarkoittaa omaisuuksien tuhlaamista. Pienillä ja helpoilla vinkeillä voi matkan hinnasta säästää jos nyt ei sievoista summaa niin ainakin pieniä siivuja.

Travel + Leisure listaa 18 vinkkiä ja puhelimeen ladattavaa sovellusta, joiden avulla matkan hinnasta voi säästää. Keräsimme tähän niistä suomalaisittain sopivimpia. Koko listan ja linkit suositeltuihin sovelluksiin löydät täältä.

Majoitus

Majoituksessa voi säästää kokeilemalla hotelleja välittävien palveluiden "salaisia hintoja". Nämä niin sanotut salaiset hinnat ovat hotellien tarjoamia tarjouksia, jotta mahdollisimman suuri osa huoneista saataisiin täyteen. Tarjousten juju on se, ettei asiakas kuitenkaan voi itse määrittää sitä, millaisen huoneen hän saa, mutta alennusta voi olla jopa 40 % varsinaiseen hintaan verrattuna.

Hotellit usein myös tarjoavat asiakkailleen monenlaisia palveluita ja tuotteita ilmaiseksi, kun vaan osaa kysyä. Latureita ja hiuskihartimia voi saada lainaan ja joissakin Hard Rock Hoteleissa voi lainaan saada jopa kitaran.

Lasten kanssa matkustavien kannattaa myös erikseen huomauttaa hotellille matkustavansa lasten kanssa. Useat hotellit nimittäin tarjoavat kivoja yllätyksiä lapsivierailleen.

Matkan päällä

Aina ei perille tarvitse mennä lentäen vaan junakin voi olla hyvä ja edullinen vaihtoehto.

Lisäksi kannattaa tutustua joidenkin lentoyhtiöiden tarjoamiin stopover-mahdollisuuksiin, joiden avulla samaan reissuun voi sisällyttää kaksi kohdetta. Tällaisia ovat esimerkiksi Icelandairin tarjoamat stopoverit Reykjavikissa Pohjois-Amerikkaan suuntautuvilla lennoilla.

Ravintolat

Varo ylimääräisiä lisiä ravintoloissa ja tarkista maan tavat. Joissakin maissa pöytään ruoan mukana tarjoiltu leipä esimerkiksi kuuluu hintaan, joissakin se taas lasketaan laskuun ylimääräisenä kuluna. Myös tipit ja muut palvelumaksut ovat Suomen tapaan joissakin maissa laskettu laskuun mukaan jo valmiiksi, kun taas joissakin ne jätetään laskun päälle. Älä siis maksa tippiä kahdesti!

Kannattaa myös suosia sellaisia ravintoloita, joissa paikalliset syövät. Ne ovat usein edullisempia kuin enemmän turisteille suunnatut ravintolat ja niiden ruoka on parempaa, tai ainakin aidosti paikallisempaa. Kysy vinkkejä paikallisilta asukkailta!

Pääsyliput

Nähtävyyksien sisäänpääsymaksuihin voi kaupunkilomalla upota sievoinen summa, mutta monissa kaupungeissa osaan museoista on ilmainen sisäänpääsy. Näin esimerkiksi valtion omistamissa museoissa Iso-Britanniassa.

Useita nähtävyyksiä suunnittelevien kannattaa myös hyödyntää erilaisten kaupunkipassien tarjoamat edut. Joskus passin hintaa sisältyy sisäänpääsy kaikkiin passin sisältämiin kohteisiin, joissakin paikoissa sillä saa alennusta pääsylipusta.

Monissa kaupungeissa myös järjestetään kävelykierroksia ilmaiseksi.

Lähde: Travel + Leisure

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.