Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Muumilaakso löytyy nykyisin myös Japanista | Kuva: © Moomin Characters™
Muumilaakso löytyy nykyisin myös Japanista | Kuva: © Moomin Characters™
· Napsun toimitus

Muumiaiheinen teemapuisto aukesi Japanissa - esineistöä haettiin jopa suomalaisilta kirpputoreilta

Suomalaiset muumit valloittavat jälleen maailmaa. Lähellä Tokiota, Saitaman prefektuurissa, aukesi maan ensimmäinen muumiaiheinen teemapuisto maaliskuussa 2019.

Moominvalley Park -niminen alue on peräti noin 70 000 m² laajuinen, ja ensimmäinen laatuaan Japanissa. Se sijaitsee Metsä Village -nimisen, pohjoismaisiin teemoihin keskittyvän nähtävyyden alueella, Hannon kaupungissa.

Teemapuistossa kävijöille tarjotaan esityksiä ja näyttelyitä, joihin kuuluu muun muassa katsaus muumien luojan Tove Janssonin elämään. Puistossa on luonnollisesti myös muumien sininen talo, sekä kylpemiseen tarkoitettu talo rannalla laiturin nokassa.

Japanilaisen Muumihotellin huone | Kuva: © Moomin Characters™
Japanilaisen Muumihotellin huone | Kuva: © Moomin Characters™

Puiston rakentamisessa on keskitytty yksityiskohtiin, ja puiston luomista valvoikin muun muassa Sophia Jansson, muumibrändin taiteellinen johtaja.

Puiston kehittämiseen keskittyvä tiimi kävi myös lukuisilla kirpputoreilla Suomessa etsimässä “muumitunnelmaa” sekä vanhaa esineistöä kuten astioita ja tekstiilejä, jotka sopisivat esimerkiksi sinisen Muumitalon sisustukseen.

Kylpylärakennuksen ovenkahvatkin löydettiin Suomesta, sillä vanhahtavaa pohjoista teemaa mukailevat rautakahvat ovat suomalaista tekoa.

© Moomin Characters™
© Moomin Characters™

Teemapuiston avautuminen Japanissa ei ole yllätys, sillä japanilaiset ovat rakastaneet muumeja aina vuonna 1969 julkaistusta animaatiosarjasta lähtien.

Teemapuistoon pääsee helpoiten Ikebukuron juna-asemalta Tokiossa. Hanno, pieni kaupunki Tokion liepeillä, sijaitsee noin 40 minuutin junamatkan päässä.

© Moomin Characters™
© Moomin Characters™

Liput puistoon maksavat noin 12 euroa. Lisätietoa puistosta löytyy täältä.

Lähde: Japan Times

 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.