Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Azerbaidzanin pääkaupungin, Bakun futuristista arkkitehtuuria
Azerbaidzanin pääkaupungin, Bakun futuristista arkkitehtuuria
· Napsun toimitus

Modernia arkkitehtuuria ja kuvankaunista luontoa - Azerbaidžanin matkailuala kasvaa kohisten

Azerbaidžan on yksi maailman nopeimmin matkailuaan kasvattava maa, mutta se on silti monille vielä suhteellisen tuntematon matkakohde. Nyt maan matkailuviranomaiset houkuttelevat turisteja tutustumaan maahan tarkemmin.

Kaspianmeren rannalla sijaitseva Azerbaidžan tuntuu edelleen olevan suurten turistimassojen ulottumattomissa. Paljon tallatulta polulta syrjässä oleva Aasian valtio on kuitenkin tutkimusten mukaan tätä nykyä yksi maailman voimakkaimmin matkailuaan kasvattavista maista.

Nykyisin suurin osa Azerbaidžaniin suuntautuvasta turismista tulee naapurimaista kuten Venäjältä, Georgiasta ja Turkista. Tulevaisuudessa se kuitenkin pyrkii houkuttelemaan vierailijoita myös muualta maailmasta - kuten Euroopasta ja Kiinasta – ja tuplaamaan maassa vierailevien turistien määrän vuoteen 2023 mennessä.

Azerbaidzanin luonto on tutustumisen arvoinen
Azerbaidzanin luonto on tutustumisen arvoinen

Kasvattaakseen Azerbaidžanin tunnettuutta maailmalla, maan matkailutoimisto on lanseerannut kampanjan, joka kehottaa ihmisiä "katsomaan uudemman kerran" ja tutustumaan "Tulen maana" markkinoituun maahan tarkemmin.

Viime vuonna Azerbaidžan helpotti viisumiprosessiaan ja nykyisin useiden maiden kansalaiset voivat hakea 30 päivän turistiviisumia internetin kautta. Myös Suomi kuuluu näihin maihin. Samalla myös Kaspianmeren toisella puolella sijaitsevat Kazakstan ja Uzbekistan helpottivat viisumijärjestelyitään, mikä avaa mahdollisuuksia esimerkiksi matkailulle historiallisen Silkkitien kaupunkien alueilla.

Maaseutukylistä pääkaupungin futurismi on vielä kaukana
Maaseutukylistä pääkaupungin futurismi on vielä kaukana

Azerbaidžanin taloudellinen kasvu johtuu pääasiallisesti maan öljyvarannoista. Pääkaupunki Bakuun on viime vuosina noussut äärimmäisen modernia arkkitehtuuria Unescon maailmanperintökohteeksi listatun keskustansa ympärille. Pääkaupungista poistuttaessa pääsee kuitenkin edelleen tutustumaan pieniin maaseutukyliin sekä esimerkiksi vaeltamaan Kaukasus-vuorille.

Vuonna 2019 Azerbaidžanissa järjestetään suuria urheilukilpailuja kuten Formula 1 Grand Prix sekä UEFA:n Euroopan liigan finaali.

Luonnonystäviä kutsuvat vaeltamaan Kaukasusvuoret
Luonnonystäviä kutsuvat vaeltamaan Kaukasusvuoret

Lähde: Lonely Planet

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.