Kuva: Dreamstime
Kuva: Dreamstime

Münchenin Oktoberfest – kaksi viikkoa olutta ja huvituksia

Saksan Baijerista alkunsa saanut Oktoberfest järjestetään tänä vuonna syyskuun 17. ja lokakuun 3. päivän välisenä aikana. Kaksi viikkoa kestävä kansanperinnefestivaali juontaa juurensa vuoteen 1810, jolloin se ensimmäisen kerran järjestettiin Münchenissä kruununprinssi Ludwig Baijerilaisen ja prinsessa Theresen häiden kunniaksi hevosajojen ja huvittelun merkeissä.

Nykyisin Oktoberfesteja järjestetään ympäri maailman, mutta virallinen festivaali sijoittuu edelleen perinteiselle Theresienwiesenin aukiolle Munchenin vanhassa keskustassa pienen kävelymatkan päässä kaupungin päärautatieasemalta. Festivaali kokoaa vuosittain yhteen jopa kuusi miljoonaa kävijää, jotka kuluttavat juhlissa seitsemän miljoonaa litraa olutta ja tuhansittain makkaroita ja pretzeleitä.

Runsaasta oluen kulutuksesta huolimatta Münchenin Oktoberfest on etenkin päivisin myös koko perheen juhla. Oluttelttojen lisäksi alueella on runsaasti huvipuistolaitteita, herkkukojuja ja musiikkiesityksiä. Lisäksi olutpanimoiden paraati hevosineen on festivaalin aloituspäivänä komea näky.

Vuoden 2016 Oktoberfestin tapahtumien aikataulu löytyy täältä.

Miljoonien muiden kävijöiden joukossa tilaa voi olla vähänlaisesti. Oktoberfestille voi kuitenkin varata etukäteen oman pöydän. Online-varausjärjestelmä löytyy täältä.

Lähde: Muenchen.de

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.