Matkalaukun nimilappuun ei kannata laittaa kotiosoitettaan. Kuva: © Casanowe | Dreamstime.com
Matkalaukun nimilappuun ei kannata laittaa kotiosoitettaan. Kuva: © Casanowe | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Mitä yhteystietoja matkalaukun nimilapussa kannattaa olla – ja mitä taas ei?

Matkatavaroiden odottelu on yksi matkailun jännittävimpiä hetkiä. Matkalaukun nimilapussa kannattaa olla selkeät yhteystiedot, mutta aivan kaikkea tietoa niihin ei suositella laitettavaksi. Tiedot nimittäin kiinnostavat myös rikollisia.

Minuutit matkalaukkukarusellin vierellä odotellessa ovat monesti lähes koko matkan jännittävimmät. Jokainen karusellissa pyöriviä laukkuja joskus tuijotellut tietää varmasti tunteen, jossa kämmenet hikoavat laukku laukulta enemmän miettiessä, että tuleeko oma matkalaukku perille saakka. Olo on valtavan huojentunut, kun tuttu kassi matelee liukuhihnalla näkyville.

Kokenutkin matkailija nimittäin menettää yöunensa, jos omia matkatavaroita ei löydykään.

Lentoyhtiöt parantavat jatkuvasti tapoja, millä matkustajat ja heidän matkatavaransa saataisiin yhteen. Tutkimusten mukaan nykyisin noin 97 % kadonneista matkatavaroista saadaan palautettua oikeille omistajilleen kahden vuorokauden sisällä.

Matkustajat voivat myös itse parantaa laukun mahdollisuuksia löytää omistajalleen yksinkertaisella tavalla: muistamalla laittaa laukkuun kunnolla kiinni olevan nimilapun tarpeellisine yhteystietoineen.

Kuva: © Aroas | Dreamstime.com
Kuva: © Aroas | Dreamstime.com

Nimilappuun kannattaa laittaa oma nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Kotiosoitetta ei kuitenkaan nimilapussa kannata käyttää, sillä se houkuttelee helpommin mahdollisia varkaita loman aikana. Myöskin oman maan lipun kuvalla tai muuten kansallisuuden paljastavalla tiedolla varustettuja nimilappuja suositellaan vältettäväksi.

Menomatkalla laukkuun kannattaa kuitenkin kiinnittää osoitetiedot matkakohteen hotellista tai muusta majoituspaikasta.

Jos nimilappuun haluaa laittaa osoitetietoja myös paluumatkalle, on suositeltavampaa käyttää esimerkiksi työpaikan osoitetta kotiosoitteen sijaan.

Voit myös laatia valmiiksi sähköpostipohjan, jossa on kuva matkalaukustasi ja tiedot sen mitoista sekä omat yhteystietosi. Mikäli matkatavarat hukkuvat matkalla, tiedot ovat näin valmiina lähetettäväksi lentoyhtiölle.

Pian käsin kirjoitettuja nimilappuja ei kuitenkaan enää tarvita, sillä digitaaliset nimilaput syrjäyttävät ne tulevaisuudessa ja helpottavat lentokenttävirkailijoiden työtä sekä matkatavaroiden seurantaa.

Lähde: Travel + Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.