Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Euroopastakin löytyy vehreää, trooppista tunnelmaa.
Euroopastakin löytyy vehreää, trooppista tunnelmaa.
· Napsun toimitus

Mitä, trooppista saaritunnelmaa Euroopassa?

Euroopastakin löytyy kosteaa ja vehreää maisemaa, joka antaa vierailijalleen vaikutelman tropiikista.

Sanat Eurooppa ja trooppiset saaret eivät tunnu kuuluvan yhteen. Tämä tietenkin johtuu jo pelkästään maanosan eteläisimpienkin osien sijaitsemisesta jossain muualla kuin trooppisissa lämpötiloissa. Trooppisen voi sanana kuitenkin yhdistää lämpötilan lisäksi myös ilmankosteuteen sekä vehreään luontoon. Niinpä listaammekin tässä viisi ihanaa saarta, jotka täyttävät ainakin jälkimmäisen määritelmän.

La Gomera, Espanja

Kanariansaaret tarjoavat aurinkoa vuoden ympäri. La Gomera erottuu kuitenkin joukosta harvinaisen vehreän viidakkomaisen luontonsa vuoksi. Saarelta löytyy myös paljon kasvustoa, jota ei löydä Manner-Euroopasta lainkaan - eikä edes muualta Kanariansaarilta.

Viidakoiden lisäksi La Gomera tarjoaa paratiisimaisia rantoja, ollen mukavan vaihteleva lomakohde. Tuliperäinen saari saa erikoisten paikallisten tuuliensa vuoksi myös enemmän kosteutta mereltä, tuntuen aidosti hieman erilaiselta eurooppalaiseksi kohteeksi.

Mitä, trooppista saaritunnelmaa Euroopassa?

The Isles of Scilly, Iso-Britannia

Harva lähtisi etsimään lämpimiä ilmoja tästä Euroopan nurkasta, mutta ainakin hienoja saaria on Iso-Britannia pullollaan. Kaikki eivät kuitenkaan ole tietoisia Scillynsaarista, joka on kaunis saariryhmä noin 45 kilometrin päässä Cornwallin lounaisrannikolta.

Golfvirran takia saarten lämpötila on paljon miellyttävämpi kuin luulisi - se onkin huomattavasti lämpimämpi kuin muu osa Isoa-Britanniaa. Näkymiä kehystävät palmut, ja tunnelma on rento. Kauniit maisemat ovat täynnä hienoja hiekkarantoja, vehreitä maisemia sekä ihastuttavan sinisiä taivaita.

Mitä, trooppista saaritunnelmaa Euroopassa?

Azorit, Portugali

Portugalin verrokki Islannille ovat Azorit, tuliperäinen saariryhmä kaukana manner-Euroopasta. Golfvirta lämmittää saarten ilmaston huomattavasti lempeämmäksi kuin Euroopassa yleisesti, tehden luonnosta ainutlaatuisen vihreää ja kaunista.

Rantaelämän sijaan Azoreilla nautitaan yleensä kiertelemisestä, sillä kaunis luonto on saaren suurin houkutin matkaajien keskuudessa. Paikka on ainutlaatuinen maailmassa, eikä moni aina muista sen olevan osa Eurooppaa.

Lue myös: 10 vinkkiä: Luonnonystävän Azorit

Mitä, trooppista saaritunnelmaa Euroopassa?

Madeira, Portugali

Palmuja, lämpimän leuto ilmasto ja vehreä luonto? Kyllä, Madeira tarjoaa näitä kaikkia.

Sisämaassa voi patikoida viidakkomaisen metsän keskellä, ja saman päivän aikana nauttia lämpimästä hiekasta rannalla drinkki kädessä. Madeiran monipuolinen luonto sekä ilman lämpötilan vaihtelut tekevät saaresta hienon matkakohteen. Ylhäällä vuoristossa voi olla todella kylmää, kun taas ilmankosteus tekee rannalla olemisesta helteisen elämyksen; moni palaakin monimuotoiselle lomasaarelle uudestaan ja uudestaan.

Lue myös: 10 vinkkiä: Smaragdinvihreä Madeira

Mitä, trooppista saaritunnelmaa Euroopassa?

Porquerolles, Ranska

Eteläisen Ranskan pienestä saaresta on kuullut vain harva matkailija. Saarella asustaa vain noin 200 ihmistä, ja sen luonto on tiukkojen suojelulakien alainen - edes kukkia ei saa poimia saarella vieraillessa.

Pientä saarta ympäröi kirkkaan sininen meri, joka vetää vertoja Karibialle, ja pienet lahdet ovat täydellisiä auringon ottamiseen rannalla. Täältä löytyy aitoa pienen saaren tunnelmaa, sillä täydelliset hiekkarannat, vehreä luonto ja pieni kylä ovat ainoastaan tavoitettavissa jalan - saarella ovat autot kielletty.

Mitä, trooppista saaritunnelmaa Euroopassa?

Lue myös: 30 matkakohdevinkkiä vuodelle 2019 - Katso jättilista!

Lähde: Handluggage Only

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.