New York City - Kuva: Dreamstime
New York City - Kuva: Dreamstime

Mitä tehdä New Yorkissa jos sataa - tai lunta tupruttaa taivaan täydeltä? Minne paeta kuumuutta?

Sanontahan kuuluu, että New Yorkissa on kaikkea. Tähän runsauden listaan kuuluu myös epäonnekas lomasää. Lumimyrskyt piinaavat joskus kaupunkia, samoin tuskaiset kesähelteet ja vesisateet ovat tuttuja kaupungissa käyneille. New Yorkista voi kuitenkin nauttia, vaikka sää ei olisikaan ihanteellinen perinteisten nähtävyyksien katseluun.

Vieraile museossa

New Yorkissa on hämmentävä määrä museoita, ja niitä löytyy  jokaiseen makuun. Sisällä on kuiva ja lämmin - sinne voi paeta niin sadetta kuin tukalaa hellettäkin. Museoita löytyy modernista taiteesta elokuviin, luonnonhistoriasta Ramonesiin. Lisäksi useisiin museoihin pääsee ilmaiseksi tiettyinä päivinä.

Lista ilmaisista sisäänpääsyistä museoihin.

Shoppaile

Pakollinen toimenpide New Yorkissa käydessä tuntuu olevan shoppailu. Ja miksipä ei, sillä kauppoja löytyy jokaiselle lompakolle ja jokaiselle tyylille. Bergdorf Goodman, Bloomingdale’s ja Macy tarjoavat perinteisempää tavaratalotyyliä. Columbus Circlelta ja Brookfield Placelta löytyy putiikkeja ja ravintoloita kahlattavaksi asti.

Mene elokuviin

Huonoa säätä voi paeta myös periamerikkalaiseen tyyliin elokuvateatterin pimeyteen. Esimerkiksi Angelika Film Center ja Landmark Sunshine Cinema tarjoilevat dokumentteja ja kansainvälisiä elokuvia erilaiseen makuun. Jos haluat yhdistää ruokailun ja elokuvan, voit kokeilla Nitehawk Cinemaa Williamsburgissa. Ravintola-elokuvateatterissa on pöytiintarjoilu.

Matkusta metrolla maailman ympäri

On todettu, että New Yorkissa voi nähdä maailman yhden metromatkan aikana. Esimerkiksi linja 7, joka kulkee Times Squarelta Flushingiin Queensiin, tarjoilee ravintoloita joiden makumaailma ulottuu ympäri maailman. Varaa tarpeeksi aikaa, ja matkusta metrolla, jää pois ja kiipeä katutasolle ihmettelemään maisemia ja jatka matkaa kun siltä tuntuu.

Matkusta Staten Islandin lautalla

Tämä nyt ei varsinaisesti ole sisätiloissa, mutta viilentää mukavasti helteellä. Sisätiloihin suojaan lautalla pääsee myös sateen sattuessa. Matkalla tulee ohitettua Vapaudenpatsas, nähtyä Manhattan mereltä käsin ja nautittua raikkaasta meri-ilmasta, jos sellaisesta pitää.

Lähde: nycgo.com

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.