Ethän ole lentokoneessa ärsyttävä matkustaja? Kuva: © Belish | Dreamstime.com
Ethän ole lentokoneessa ärsyttävä matkustaja? Kuva: © Belish | Dreamstime.com
· Skye Borg

Mitä lentoemännät toivoisivat etteivät matkustajat tekisi koneessa?

Tässä lista asioista, jotka kannattaa jättää tekemättä, jos et halua käydä lentoemännän hermoille.

Kaikilla meillä on ärsyttäviä tapoja, ja matkustaminen voi tuoda ihmisistä esiin myös ne pahimmat puolet. Jos haluat olla kohtelias, antaa lentoemäntien tehdä työnsä rauhassa sekä säästää heiltä vaivaa, on muutamia asioita jotka voisi jättää tekemättä. Lentoemännät paljastavat, mitkä tavat hankaloittavat heidän työpäiväänsä turhaan.

Istuimien yläpuolella olevien säilytystilojen kaappaaminen täysin itselleen on hankalaa. Laita sen sijaan yksi käsimatkatavarasi lokerikkoon, ja mahdollinen käsilaukku edessä olevan istuimen alle. Näin säästyy tilaa ja kaikkien sallittu käsimatkatavara mahtuu sille tarkoitettuun tilaan.

Ajoitus on kaiken a ja o. Älä tunge roskiasi juomakärryä kuljettavalle tai ruokia jakavalle lentoemolle. Ruokien ja juomien saapuessa on myöskin aikaa vievää kysyä mitä on tarjolla. Kuulutuksissa on kerrottu mistä menu löytyy, sekä mitä aterialla on tarjolla. Koneessa on jopa satoja matkustajia, jokaisen kysyessä tätä erikseen työstä ei tule valmista. Aikaa säästää myös, kun kerrot kahvia tai teetä tilatessasi heti otatko sen sokerin ja maidon kanssa.

Muita työtä hankaloittavia, tai ärsyttäviä tapoja, ovat mm: kynän pyytäminen (tuo omasi), työntekijöiden koskettaminen, tökkiminen tai vaatteista vetäminen huomion saamiseksi sekä vessaan meneminen kun turvavyön valo on päällä.

Yleisesti ottaen hyvän käytöksen koneessa voisi summata seuraavasti: seuraa ohjeita, ole kohtelias ja huomioi sekä työntekijät että muut matkustajat.

Lähde: Travel & Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.