Minne matkailun ammattilaiset suuntaavaat lomalle?
Minne matkailun ammattilaiset suuntaavaat lomalle?

Minne matkailun ammattilaiset suuntaavat lomalla?

Matkailun ammattilaiset suosivat muiden muassa Indonesian syrjäisiä paratiiseja sekä Kanadan kansallispuistoja.

Lentäjät, valokuvaajat ja matkaoppaat - matkailun ekspertit ovat kiertäneet maailmaa kauan ja laajasti. CNN.com pyysi heitä kertomaan suosikkikohteensa, ja miksi näitä ei pitäisi jättää väliin.

Wayag-saaret, Indonesia

Wayang-saaret, Indonesia
Wayang-saaret, Indonesia

Indonesian syrjäiset Wayag-saaret ovat kauniin maan kenties hienoin kohde. Wayag koostuu sadoista saarista ja kalkkikivimuodostelmista, luoden suojaisia lahtia joita koristavat valkohiekkaiset rannat ja koralliriutat. Saarilla ei ole kyliä, saati turisteille suunnattuja hotelleja, ja vieraat pääsevät alueelle vain veneillä.

Kanadan kansallispuistot

Yukon, Kanada
Yukon, Kanada

Kanada tarjoaa tänä vuonna ilmaisen pääsyn kansallispuistoihinsa, juhliakseen 150 vuotista taivaltaan. Suurin osa maahan suuntaavista matkaa suurille järville ja Banff National Parkin lumihuippuisille vuorille, mutta toisenlaista elämystä etsivien kannattaa katsastaa pohjoisen Yukon. Siellä kuvattiin mm. Leonardo DiCaprion tähdittämä The Revenant -elokuva.

Alueella on erinomaiset mahdollisuudet nähdä revontulia, jotka tiedemiesten mukaan ovat siirtymässä hiljaisempaan kauteen - vuosi 2017 voi olla viimeisiä vuosia aikoihin nähdä tämä luonnonilmiö.

Minas Gerais, Brasilia

Grutan vesiputous, Minas Gerais, Brasilia
Grutan vesiputous, Minas Gerais, Brasilia

Brasilian Minas Gerais on kohde, joka saa liian vähän huomiota. Vaikka alue on tunnettu kaivostoiminnastaan ja liikekeskuksen maineestaan, on sillä myös toinen puoli. Matkailijat pääsevät nauttimaan koskemattomasta luonnosta, hienosta taiteesta sekä herkullisesta ruuasta.

Ibitipocan luonnonpuisto
Ibitipocan luonnonpuisto

Alueen suosituin luonnonpuisto, Ibitipoca, on yhdistelmä vuoristoa, eksoottista luontoa ja kauniita maisemia. Aluetta voi tutkia jalan tai hevosen selästä. Metsissä majailee myös harvinainen hämähäkkiapina-laji, ja rannikkosademetsän suojeluun on käytetty paljon aikaa ja varoja.

Grönlanti

Sisimiut, Grönlanti
Sisimiut, Grönlanti

Useimmat ajattelevat lunta ja jäätä, kun puhutaan Grönlannista. Kesät ovat kuitenkin melko miellyttäviä tässä pohjoisessa saaressa - vehreät aaltoilevat niityt, vihreä tundra ja villieläimet luovat ainutlaatuisen elämyksen matkailijalle.

Matkaajille suositellaan kävelyretkeä Kangerlussuaqin lähellä sijaitsevalle jäätikölle, osallistumaan safarille tai viettämään 10 päivää vaeltamalla pitkin Grönlannin Arctic Circle Trailia.

Guanacaste, Costa Rica

Playa Conchal, Guanacaste, Costa Rica
Playa Conchal, Guanacaste, Costa Rica

Kiinnostaako surffaaminen? Costa Rican rannikolla sijaitseva Guanacasten maakunta on surffaajien paratiisi, jos asiantuntijoita on uskominen. Useimmat surffikaupungit ovat melko ruuhkaisia, mutta täällä tätä ongelmaa ei ole; pieni Nosaran kaupunki ei ole oikein matkailijoiden tutkassa.

Lähellä sijaitseva Playa Guiones on surffauspaikkana mainio - aaltoja riittää kokeneille kuin aloittelijoillekin. Jos surffaus ei kiinnosta, voi matkailija nauttia ratsastamisesta tai osallistua suosituille joogatunneille.

Lisää ammattilaisten matkavinkkejä voit lukea täältä.

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.