Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Islanti on yksi trendikkäimmistä matkakohteista tänä vuonna.
Islanti on yksi trendikkäimmistä matkakohteista tänä vuonna.
· Skye Borg

Miksi kaikki rakastuvat Islantiin?

Islanti on viime vuosien suosituimpia matkakohteita. Sen outo kauneus lumoaa kävijät tulivuorillaan, jäätiköillään, kirkkaan vihreillä nurmillaan ja laavakentillään. Syitä ihastua maahan on monia, mutta tässä niistä muutama.

Mustan laavan ja turkoosin veden yhdistelmä on kaunis. Lämpimässä vedessä kylpeminen onnistuu ympäri vuoden.
Mustan laavan ja turkoosin veden yhdistelmä on kaunis. Lämpimässä vedessä kylpeminen onnistuu ympäri vuoden.

Blue Lagoon on puolivahingossa valmistunut hemmottelupaikka, jossa ihmiset lojuvat lämpimässä vedessä nautiskellen sen parantavista voimista. Laguunia ympäröivät mustat laavakentät, ja paikka on avoinna ympäri vuoden. Ei ihme että se on Islannin suosituin käyntikohde.

Herttaiset lunnit tarvitsevat välillä apua oikean suunnan löytämisessä.
Herttaiset lunnit tarvitsevat välillä apua oikean suunnan löytämisessä.

Ihmiset ovat mukavia. Tämän todistaa jopa jokavuotinen traditio elokuussa, kun vastasyntyneet lunnin poikaset lähtevät liikkeelle lentääkseen Atlantin valtameren yli. Useat poikasista hämmentyvät läheisen Heimaeyn kaupungin valoista ja päätyvät sen kaduille. Ihmiset nappaavat poikaset mukaansa, ja kuljettavat nämä takaisin kallioille, kohti oikeaa ilmansuuntaa. Tästä on tullut herttainen perinne varsinkin lasten keskuudessa.

Aurinko ei laske kesällä, mikä ei ole suomalaisille mikään yllätys. Keskikesän aurinkoa juhlistetaan Reykjavikissa kolmipäiväisillä festivaaleilla nimeltään Secret Solstice. Festarit, jotka pidetään kesäkuun puolivälissä, keräävät maailmanluokan artisteja esiintymään, ja majoittua voi joko hotellissa Reykjavikissa tai festarin leirintäalueella.

Tältä näyttää Thrihnukagigur-tulivuoren sisällä.
Tältä näyttää Thrihnukagigur-tulivuoren sisällä.

Islannissa voit myös piipahtaa tulivuoren sisällä. Thrihnukagigurin tulivuorelle kävely on hauska tapa aloittaa elämys, ja kuuluu olennaisena osana kierrokseen. Reitti on noin 3 kilometriä pitkä ja kestää vajaan tunnin. Kävijät lasketaan tulivuoren uumeniin avonaisella hissisysteemillä, johon mahtuu 6-7 henkeä kerrallaan. Koko kierros kestää yleensä noin 5-6 tuntia, lisätietoja täältä.

Islanti on turvallinen ja ystävällinen maa, ja meininki rentoa. Se on ollut jo vuosia tasa-arvoa mittaavan tutkimuksen kärjessä, ja on valittu usein maailman ystävällisimmäksi maaksi. Reykjavikin poliisin Instagram-tili esittelee maan rentoa huumorintajua ja kaupungin suosituin ravintolakaan ei ole kovin vakavasti otettava. Se kun on pieni hotdog-koju nimeltään Bæjarins Beztu Pylsur.

Lennot Reykjavikiin >

Hotellit Reykjavikissa >

Lähde: Thisinsider.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.