Riu Palace Maspalomas
Riu Palace Maspalomas

Mikä ihmeen RIU?

ILMOITUS Espanjalaisessa perheyhtiössä on ymmärretty, että täydellinen loma rakentuu pienistä yksityiskohdista. Tämä yritysfilosofia onkin tehnyt RIU:sta yhden maailman johtavista hotelliyrityksistä. Lue RIU:n mielenkiintoinen tarina.

RIU:n tarina alkoi vuonna 1953, kun Juan Riu Masmitja ja hänen vaimonsa Maria Bertran Espigule hankkivat pienen 80-paikkaisen hotellin Playa de Palmasta, Mallorcalta.

Ensimmäinen hotelli Baleaarien ulkopuolella avattiin Gran Canarialla vuonna 1985, ja tänä päivänä Kanariansaaret onkin yksi RIU:n pääkohde yli 20 hotellillaan.

Kanariansaarilla on hyvä valikoima tasokkaita RIU-hotelleja. Kuvassa Riu Palace Meloneras.
Kanariansaarilla on hyvä valikoima tasokkaita RIU-hotelleja. Kuvassa Riu Palace Meloneras.

Vuonna 1991 hotelliketju laajeni Espanjan ulkopuolelle, kun Dominikaanisessa tasavallassa, Punta Canassa avattiin upouusi hotelli. Tämän myötä RIU:n Amerikan valloitus alkoi. Hotelliketju laajeni Dominikaanisen tasavallan lisäksi voimakkaasti mm. Meksikossa, Jamaikalla ja Kap Verdellä. Vuonna 2016 saavutettiin jälleen uusi rajapyykki, kun New Yorkissa juhlittiin kaupungin ensimmäisen RIU-hotellin avajaisia aivan Manhattanin sydämessä.

Vuonna 1998 perheen lapset, Carmen ja Luis Riu, siirtyivät yrityksen johtoon ja toimivat näissä positioissaan tänäkin päivänä pitäen huolta siitä, että RIU:n henki elää edelleen vahvana.

Tällä hetkellä RIU koostuu yli sadasta hotellista 19 maassa.

Miksi RIU-hotelleihin palataan aina uudestaan?

RIU on yhdistelmä perinteitä, ensiluokkaista palvelua ja ainutlaatuista ruokakulttuuria. Sydämellinen palvelu hymyn kera on RIU-hotellien tavaramerkki. Kaikki hotellit sijaitsevat lomakohteen parhailla paikoilla ja hotelleissa on aina tietenkin myös laaja uima-allasalue.

Hyvä palvelu hymyn kera on RIU-hotellien tavaramerkki.
Hyvä palvelu hymyn kera on RIU-hotellien tavaramerkki.

Makuelämyksiä suurella sydämellä

RIU-hotelleissa ruoka on aina tuoretta, monipuolista ja maukasta. Buffet ei ole ikinä kahta päivää peräkkäin samanlainen, koska kokit tykkäävät valmistaa yllätyksiä. Kalaa ja liharuokia, tapaksia, pastaa, äyriäisiä, mausteisia pataruokia, salaatteja, juustoja, suuri jälkiruokapöytä ja päivän erikoisuuksia. Runsas valikoima jännittäviä makuja eri puolilta maailmaa odottaa aina kauniisti ja herkullisesti esille laitettuna.

Ruoka on RIU-hotelleissa hyvää ja kauniisti esille laitettu.
Ruoka on RIU-hotelleissa hyvää ja kauniisti esille laitettu.

Odotukset ylittävä palvelu

Ensiluokkainen palvelu hymyn kera on RIU-hotelleille ominaista. Ystävällisyys on aitoa ja henkilökohtaista. Vieraiden hyvinvoinnista huolehtiminen on hotellin henkilökunnalle ensisijaisen tärkeää. Älä hämmästy, mikäli hotellinjohtaja kättelee sinua illalliselle saapuessasi. RIU-hotelleissa kaiki ovat VIP-vieraita.

RIU-hotellit vain TUIlta

Suomessa TUI on ainoa matkanjärjestäjä, jolla on RIU-hotelleja valikoimassaan. TUIn valikoimasta voit valita haluamasi RIU-hotellin mm. seuraavissa kohteissa: Lanzarote, Teneriffa, Gran Canaria, Fuerteventura, Mallorca, Jamaika, Meksiko, Kap Verde, Mauritius, Bulgaria ja Turkki.

Tutustu TUIn RIU-hotellien valikoimaan!

Talven 2018-19 suosituimmat RIU-hotellit TOP3

1. ClubHotel Riu Buena Vista TTTT (Teneriffa)

Mikä ihmeen RIU?

2. ClubHotel Riu Vistamar TTTT+ (Gran Canaria)

Mikä ihmeen RIU?

3. ClubHotel Riu Funana TTTT+ (Kap Verde)

Mikä ihmeen RIU?

Lähde ja kuvat: TUI

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.