Changin lentokenttä Singaporessa jatkaa voittoputkeaan maailman parhaana lentokenttänä. Kuva: Dreamstime
Changin lentokenttä Singaporessa jatkaa voittoputkeaan maailman parhaana lentokenttänä. Kuva: Dreamstime

Matkustajat äänestivät: maailman parhaat lentokentät

Useat pitävät lentokenttiä pakollisena, mutta epämiellyttävänä osana matkustamista. Jotkut lentokentät ovat kuitenkin onnistunut sekoitus designia, hyviä ostosmahdollisuuksia sekä erikoisia palveluja. Osana vuosittaista World’s Best Awards-listaa, Travel + Leisure listasi maailman parhaat kansainväliset lentokentät. Lista on koottu kyselyllä, johon vastasivat tuhannet kokeneet matkustajat.

Aasia on vahvoilla, kun puhutaan hienoista lentokentistä.

Ykköspaikan nappasi Singaporen Changin lentoasema, vieden tämän kyselyn johtopaikan jo kolmannen kerran. Se on valittu maailman parhaaksi myös Skytraxin World Airport Awardseissa jo neljänä vuotena peräkkäin. Lentoasemalla on mm. yli 120 ravintolaa ja 350 kauppaa. Sen sisällä on puutarhoja, kuntosali, elokuvateatteri, perhospuutarha, lääkäriasema ja kylpylöitä.

Dubain kansainvälinen lentokenttä Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa pitää toista sijaa tällä listalla. Normaalien luksuskauppojen lisäksi asemalta löytyy kahviloita ja ravintoloita joka makuun, sekä posti, pankki, lasten leikkihuone ja suihkut vessoissa. Hemmottelua kaipaaville lentoasemalla on kylpylöitä, kuntosali, Zen-puutarha, 5 tähden hotelli sekä SnoozeCubes - äänieristetyt minihuoneet jossa matkaaja voi ottaa nokoset.

Listan kolmannen sijan nappasi Hong Kongin kansainvälinen lentokenttä. Kauppojen lisäksi kentältä löytyy mm. IMAX-elokuvateatteri, lapsille tarkoitettu tietoa jakava Dream Come True Education Park sekä GreenLive AIR golfsimulaatiorata. Ravintoloita on lukematon määrä, tarjolla on kaikkea pikaruuasta länsimaiseen keittiöön, aasialaista ruokaa unohtamatta.

Etelä-Korean Seoulin Incheon kansainvälinen lentokenttä otti neljännen sijan kyselyssä. Tarjolla on normaalien ravintolapalveluiden ja shoppailun lisäksi kasino, puutarha, korealaiseen kulttuuriin keskittyvän museo sekä luistelukenttä modernin ja valtavan kokoisen lentoaseman sisällä.

Viides sija meni Sveitsiin, Zürichin kansainväliselle lentokentälle. Asemalta pystyy mm. vuokraamaan pyöriä ja rullaluistimia, joilla matkustajat voivat tutkia lentojen vaihdon aikana asemaa ympäröivää luontoa.

Koko lista kymmenestä parhaasta lentokentästä löytyy täältä.

Lähde: Travel and Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.