Uutinen sisältää Napsun yhteistyökumppanien linkkejä
Monet kaipaavat jo lomaa kaukomailla. Matkanjärjestäjät ovat parantaneet muutos- ja peruutusehtojaan, jotta matkan voisi turvallisin mielin jo varata. Kuva: © Luckyphotographer | Dreamstime.com
Monet kaipaavat jo lomaa kaukomailla. Matkanjärjestäjät ovat parantaneet muutos- ja peruutusehtojaan, jotta matkan voisi turvallisin mielin jo varata. Kuva: © Luckyphotographer | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Matkan voi varata jo huoletta - Matkanjärjestäjien muutosoikeudet nyt erittäin joustavat

Jo yli vuoden kestäneen poikkeusajan jälkeen kaukokaipuu kasvaa päivä päivältä. Matkanjärjestäjät ojentavat kätensä matkakuumetta poteville tarjoten joustavat muutosehdot, jotta seuraavan lomamatkan voi jo nyt turvallisin mielin varata.

Monien matkasuunnitelmat jäivät toteutumatta, kun maailma lähestulkoon suljettiin maaliskuussa 2020. Nyt pandemiatilanteen suhteen alkaa näkyä jo valon pilkahduksia tunnelin päässä. Seuraavaa lomamatkaa voikin jo alkaa suunnittelemaan, sillä matkanjärjestäjät tarjoavat hyvin joustavat muutosehdot, jos tilanteesi ennen matkaa muuttuukin.

Moni aiemmin matkansa itse paketoinut matkailija päätyykin nyt valitsemaan matkanjärjestäjän valmiin lomapaketin, sillä vallitsevassa tilanteessa se on paitsi helppo, myös turvallinen tapa lähteä maailmalle.

Matkanjärjestäjät seuraavat kohteiden turvallisuustilannetta tarkoin ja tarpeen tullen infoavat varauksen tehneitä asiakkaitaan.

Muutostarpeen ilmetessä matkustaja voi olla yhteydessä suoraan matkanjärjestäjään, eikä erillistä soittorumbaa lentoyhtiöihin ja majoituspalveluihin tarvitse aloittaa.

Toisin kuin omatoimimatkoissa, matkanjärjestäjiä sitoo matkapakettilaki, joka velvoittaa matkanjärjestäjät asettamaan vakuuden sen turvaamiseksi, että kaikki etukäteen maksuja suorittaneet matkailijat saavat rahansa takaisin matkanjärjestäjän maksukyvyttömyyden tai konkurssin seurauksena.

Kukaan ei tietenkään pysty sanomaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, joten siksi onkin tärkeää pystyä haaveilemaan ja varaamaan matka jo nyt, mutta tilanteen niin vaatiessa muuttamaan suunnitelmiaan joustavasti ja vähillä riskeillä.

Näin Suomen suurimmat matkanjärjestäjät tuovat turvaa matkan varaukseen:

Apollomatkat

Apollomatkojen lomiin kuuluu avoin kauppa, kunnes matkan alkuun on 60 päivää. Matkan loppusumma erääntyy vasta 30 päivää ennen matkaa. Matkan muutosoikeus on maksuton 14 päivää ennen matkaa. Matkan voi kuluttomasti siirtää Covid 19 -sairastapauksessa.

Mikäli matka joudutaan perumaan, Apollomatkat lupaa palauttaa rahasi 7 päivän kuluessa.

Nämä ehdot koskevat tilauslennoin tehtäviä rantalomia, joiden lähtö on viimeistään 31.12.2021.

Lue lisää: Apollomatkat on turvallinen valinta

Aurinkomatkat

Myös Aurinkomatkat tarjoaa avoimen kaupan, kun matkan alkuun on vähintään 60 päivää (5.1.2021 jälkeen tehdyt varaukset). Aurinkomatka-pakettiin voi tehdä muutoksia niin matkakohteen, lähtöpäivän kuin kestonkin suhteen vähintään 21 päivää ennen alkuperäisen matkan alkua.

Aurinkomatka-paketin loppusumma erääntyy vasta 21 päivää ennen matkan ajankohtaa.

Jos matkalle lähtö alkuperäisen varauksen ajankohtana estyy koronavirustilanteeseen liittyvän karanteenimääräyksen tai -suosituksen vuoksi, matkustaja voi muuttaa matkan toiseen (muutoshetkellä myynnissä olevaan) Aurinkomatka-pakettiin kuluitta. Myös matkan peruminen tällaisessa tilanteessa on mahdollista, tässä tapauksessa kuitenkin 50% matkanhinnasta hyvitetään Aurinkomatkojen lahjakorttina (voimassa 6kk).

Finnair Koronaturva sisältyy Aurinkomatka-paketteihin, joiden lähtöpäivä on viimeistään 31.8.2021. Palvelu kattaa koronavirukseen liittyvät sairauskulut matkakohteessa 50 000 euroon asti ja sairastumisesta johtuvan karanteenin aiheuttamat lisäkulut enimmillään 100 euroon asti per päivä, enimmillään 14 päivän ajalta. Finnair Koronaturva kattaa myös koronatestin, mikäli se on positiivinen, sekä paluulennon, jos olet estynyt matkustamaan takaisin kotiin matkavarauksellasi olevalla lennolla koronatartunnan vuoksi. Huomioi, että Finnair Koronaturva ei kata muita sairauksia, joten matkustajalle suositellaan lisäksi erillistä matkavakuutusta.

Muutos-, peruutus- ja maksuehdot ovat voimassa toistaiseksi. Tarkista ehdot aina varauksen yhteydessä.

Lue lisää: Aurinkomatkat turvana matkallasi

Detur

Deturin matkavarauksissa on avoin kauppa, kun matkan alkuun on vähintään 60 päivää. Muutokset ja peruutukset matkaan ovat siis siihen saakka maksuttomia.

Lue lisää: Deturin avoin kauppa - Varaa huoletta

Nazar

Nazarin lomamatkan hintaan sisältyy nyt automaattisesti kattava Turva Plus -paketti.

Matka on mahdollista peruuttaa kuluitta ja syystä riippumatta vähintään 60 päivää ennen matkaa. Muutoksia matkaan voi tehdä vielä 35 päivää ennen matkan alkua. Äkillisessä sairastapauksessa peruutuksen voi tehdä kuluitta aina lähtöselvitykseen saakka (lääkärintodistus vaaditaan).

Matkan voi perua kuluitta myös silloin, jos menetät vakituisen työpaikkasi, josta sinut irtisanotaan työtehtävien loppumisen vuoksi (todistus työnantajalta vaaditaan). Tämä ei koske lomautuksia.

Mikäli matka joudutaan perumaan, Nazar lupaa palauttaa rahasi 14 päivän kuluessa.

Erityisehdot ovat voimassa toistaiseksi, ja niitä voidaan muuttaa lyhyellä varoitusajalla. Tutustu ehtoihin vielä matkaa varatessasi.

Lue lisää: Turva PLUS - varaa laajennetulla suojalla turvallisesti

Tjäreborg

Tjäreborgin lomalennolla varattu matka on mahdollista peruuttaa maksutta vielä 30/60 päivää (riippuen matkustusajankohdasta) ennen matkan alkua. Matkan loppusumma erääntyy vasta 45 päivää ennen matkan alkua.

Varausta voi muuttaa kuluitta vaikka useammankin kerran kunnes matkaan on 30 päivää. Myös nimenmuutos on maksuton.

Matka on mahdollista peruuttaa kuluitta sairaus- tai irtisanomistapauksissa.

Matkan peruuntuessa Tjäreborg lupaa palauttaa rahasi 7 päivän kuluessa.

Muutos- ja peruutusturvan voi yhdistää ainoastaan lomalennolla (tilauslennolla) toteutettaviin matkoihin lukuun ottamatta ryhmämatkoja.

Lue lisää: Safe Travel – matkusta turvallisesti Tjäreborgilla

TUI

TUIn lomalennoilla toteutettaviin lomamatkoihin sisältyy avoin osto, kunnes matkan alkuun on 60 päivää.

Matkaan voi myös tehdä maksuttomasti muutoksia, kun lähtöön on yli 14 päivää. Nimenmuutos matkalippuun on mahdollista tehdä kunnes lähtöön on 48 tuntia.

TUI on pienentänyt varausmaksun suuruutta, joka on nyt Euroopan sisäisillä matkoilla 100€ ja muissa kohteissa 150€.

Matkan peruuntuessa TUI lupaa palauttaa rahat 14 päivän kuluessa.

TUIn Lisäturva koskee kaikkia TUIn loma- eli tilauslennoilla toteutettavia matkoja (sekä matkapaketteja että pelkän lennon varauksia), jotka on varattu 1.4.-31.10.2021 ja joiden lähtöpäivä on 1.4.-31.10.2021. TUI pidättää oikeuden muutoksiin.

Lue lisää: TUIn Lisäturva

Tutustu kaikkien matkanjärjestäjien lomavalikoimaan yhdessä paikassa: Napsun valmismatkahaussa!

Yllämainitut matkanjärjestäjät ovat Napsun yhteistyökumppaneita. Tutustu matkaehtoihin tarkasti varausta tehdessäsi.

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.