Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Lohikäärme vartioi siltaa Slovenian Ljubljanassa. Kuva: © Svetlana Leybova - Dreamstime.com
Lohikäärme vartioi siltaa Slovenian Ljubljanassa. Kuva: © Svetlana Leybova - Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Matkakohteeksi Slovenia? Ota tästä vinkit persoonalliseen Ljubljanaan

Slovenian pääkaupunki Ljubljana sijaitsee maan keskiosassa Ljubljanica-joen rannalla. Suomesta Ljubljanaan pääsee suorilla Finnairin lennoilla.

Slovenian matkailu on kovassa nousussa, mutta siitä huolimatta sen pääkaupunki Ljubljana on toistaiseksi jäänyt turhan vähälle huomiolle. Kaupunki on täynnä historiaa, ihastuttavia kahviloita ja persoonallisia pubeja - lisäksi sen hintataso on hyvin kohtuullinen.

Kuva: © Rudi1976 | Dreamstime.com
Kuva: © Rudi1976 | Dreamstime.com

Ljubljanan paras näköala yli kaupungin avautuu hieman yllättäen tavaratalon hissistä. Yleensä kaupunkia käydään kuvaamassa Ljubljanan linnan luota. Tällöin kuitenkin juuri komea linna jää kuvasta pois, joten monen suosikiksi on noussut Nama-tavaratalon ulkopuolella sijaitseva hissi. Se kuljettaa kävijät Global-nimiseen kahvilaan, jossa toimii iltaisin yökerho. Globalin terassilta avautuu paras mahdollinen näköala yli vanhankaupungin.

Kaupungin omalaatuisimmat baarit ja klubit löytyvät Metelkova Mestosta. Se sijaitsee entisen Jugoslavian armeijan kasarmirakennuksissa, joka on nykyisin Ljubljanan vaihtoehtokulttuurin ehdoton keskittymä. Paikan ovat vallanneet värikkäät graffitit ja persoonalliset baarit persoonallisine asiakaskuntineen. Alueelta löytyy myös gallerioita sekä muuta katutaidetta, joten Metelkova on käymisen arvoinen näitä arvostavalle.

Värikäs Metelkovan alue on vaihtoehtokulttuurin keskittymä. Kuva: © Urospoteko | Dreamstime.com
Värikäs Metelkovan alue on vaihtoehtokulttuurin keskittymä. Kuva: © Urospoteko | Dreamstime.com

Herkkusuut suuntaavat Ljubljanassa aina yhteen paikkaan. Kavarna Zvezda on tyylikäs kahvila, joka löytyy Kongresni trg -aukion vierestä (Wolfova ulica 14 ). Niin opiskelijat kuin shoppailijatkin istuvat kahvilassa nauttimassa valtavan kokoisia leivonnaisia ja kakkuja, kuten kremna rezinas -nimisiä kermaleivonnaisia.

Historian ystäville erinomainen käyntikohde on Trnovon esikaupungin alueella sijaitseva muinainen roomalainen Emonan kaupunki - tai sen rauniot. Harva tietää, että Ljubljanasta löytyy tällainen harvinaisuus, mutta jo pelkästään kuusi metriä korkean pyramidin näkeminen keskellä slovenialaista kaupunkia on näkemisen arvoinen omituisuus.

Lennot Ljubljanaan löydät Napsun lentohausta.

Lähde: Wanderlust

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.