Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Sininen ikkuna oli yksi Maltan kuvatuimmista kohteista.
Sininen ikkuna oli yksi Maltan kuvatuimmista kohteista.

Maltan kuuluisa Sininen ikkuna tuhoutui myrskyssä

Maltan ikoninen nähtävyys oli eroosion nakertama, ja romahtamisvaaran vuoksi läpikulku oli estetty jo viime vuodesta lähtien.

Maltalle matkustavien suunnitelmat menevät ainakin pieneltä osin uusiksi. Kuuluisa kalkkikivestä muodostunut kaari, joka tunnetaan nimellä It-Tieqa tad-Dwejra eli Azure window, romahti kasaan keskiviikkona. Tuulet ja aallot olivat lopulta liikaa kuuluisalle paikalle.

Gozon saarella sijaitseva nähtävyys on paitsi suosittu kuvauskohde, myös tunnettu tv-sarjasta Game of Thrones ja elokuvasta Titaanien taistelu.

Maltan pääministeri on kommentoinut tapahtunutta toteamalla, että tämä päivä oli odotettavissa, sillä luonnollinen eroosio nakersi nähtävyyttä koko ajan. Romahtamisvaaran vuoksi alueen läpikulku olikin estetty viime vuodesta lähtien.

Sinistä ikkunaa on pidetty yhtenä Maltan tunnetuimmista maamerkeistä, ja maa onkin ottanut kaaren romahtamisen raskaasti. Maltalla asuu noin 400 000 asukasta, ja se luottaa vakaasti turismin tuomiin tuloihin.

Sininen ikkuna on ollut viime vuosina yksi maan vetonauloista, yhdessä lähialueen muiden Game of Thrones-sarjan kuvauspaikkojen kanssa. Näihin kuuluvat mm. Fort Manoel, St Dominicin kirkko sekä Fort Ricasoli.

Maltan Game of Thrones -kuvauspaikoista voi lukea lisää täältä.

Moni Instagrammaaja, mutta ennen kaikkea paikalliset, jäävät kaipaamaan kuuluisaa nähtävyyttä. Onneksi Maltalla on paljon muutakin nähtävää, sillä maan luonto tarjoaa ihailtavaa vaikka luonnonvoimat välillä voittavatkin taistelun.

Lähde: nytimes.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.