Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Atlantan kansainvälinen lentokenttä. Kuva: Dreamstime
Atlantan kansainvälinen lentokenttä. Kuva: Dreamstime

Maailman vilkkain lentokenttä edelleen Atlantassa

Jotkut asiat eivät muutu. Airport Council Internationalin raportti vahvistaa, että maailman kiireisin lentokenttä on edelleen Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Vuonna 2015 peräti 101 miljoonaa matkustajaa matkusti lentokentän kautta, johtuen sen sijainnista ja ympäri Yhdysvaltoja johtavista jatko-yhteyksistä. Lentokenttä on pitänyt kärkisijansa jo 18 vuotta.

Toiseksi sijoittui Kiinassa sijaitseva Beijing Capital International Airport, jonka liikenne on lisääntynyt 4,4% vuodesta 2014. Läpikulkuliikennettä piisaa 89,9 miljoonan ihmisen edestä. Kansainvälisten matkustajien lukumäärässä Dubai International Airport on suurin vuonna 2015, ja pitää kolmatta tilaa kokonaistilastoissa.

Vuonna 2015 matkustajaliikenne lisääntyi yhteensä 6,4%, nostaen kokonaisluvun noin 7 miljardiin matkustajatapahtumaan. Dataa on kerätty ympäri maailman 160 maasta kattaen 2 300 lentokenttää.

Hartsfield-Jacksonin lentokenttä ilmoitti vuoden alussa, että maailman kiireisin voi olla turhaan harhaanjohtava nimike. Kyseessähän on matkustetuin lentokenttä, eikä välttämättä kiireisin - sana kun kuvaa kentän tunnelmaa eikä valtavista matkustajamääristä huolimatta asia aina ole näin.

Maailman 10 matkustetuinta lentokenttää:

  1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, Yhdysvallat
  2. Beijing Capital International Airport, Kiina
  3. Dubai International Airport, Yhdistyneet arabiemiirikunnat
  4. Chicago O’Hare International Airport, Yhdysvallat
  5. Tokyo Haneda Airport, Japani
  6. London Heathrow Airport, Iso-Britannia
  7. Los Angeles International Airport, Yhdysvallat
  8. Hong Kong International Airport, Kiina
  9. Charles de Gaulle, Ranska
  10. Dallas-Fort Worth International, Yhdysvallat

Lähde: CNN

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.