Angkor Watin temppeli auringonnousun aikaan
Angkor Watin temppeli auringonnousun aikaan
· Napsun toimitus

Lumoava ja salaperäinen Angkor Wat on nähtävä kerran elämänsä aikana

Kambodžassa sijaitseva, Unescon maailmanperintökohteeksi valittu Angkor on yksi Kaakkois-Aasian tärkeimmistä arkeologisista paikoista. Sieltä löytyy yksi maailman tunnetuimmista ja lumoavimmista temppeleistä - Angkor Wat.

Angkorin arkeologinen puisto (Angkor Archaelogical Park) ulottuu noin 400 neliökilometrin alueelle Siem Riepin provinssissa Kambodžassa. Sieltä löytyy jäänteitä eri Khmerin valtakunnan pääkaupungeista, jotka sijoittuvat ajallisesti noin 900-luvulta aina 1500-luvulle saakka.

Unescon laajasti suojelema maailmanperintöalue on täynnä temppeleitä, vesirakennelmia kuten kanaaleita ja patoja, sekä reittejä alueelta toiselle. Koko alue hyvin kehittyneine järjestelmineen on osoitus edistyneestä sivilisaatiosta ja tästä muistona on kokoelma maailman hienoimpia nähtävyyksiä.

Lumoava ja salaperäinen Angkor Wat on nähtävä kerran elämänsä aikana

Angkorin alueen temppeleistä tunnetuin on Angkor Wat, joka rakennettiin alun perin kunnioittamaan Vishnua. 1100-luvun alussa rakennettu temppeli on Khmerien valtakunnan arkkitehtoninen taidonnäyte ja nykyisin Kambodžan tärkein matkailukohde.

Muita Angkor Watin lisäksi alueen temppeleistä keskeisimpiä ja ehdottomasti käynnin arvoisia ovat The Bayon, Preah Khan ja Ta Prohm. Komean ulkokuoren ja uskonnollisen merkityksensä lisäksi ne ovat osoitus järjestäytyneestä Khmerien yhteiskunnasta ja vaikuttava näky korkeine huippuineen ja taidokkaine koristeineen.

Lumoava ja salaperäinen Angkor Wat on nähtävä kerran elämänsä aikana

Temppelialueet ovat laajoja ja niihin tutustuminen vaatii useamman päivän, jotta saa käsityksen sekä alueen laajuudesta että temppelien hienoudesta. Angkor Watiin tullaan yleensä ihailemaan auringonnousua, mutta temppeleitä kiertäessä vierähtää aina koko päivä.

Alueelle kannattaakin vuokrata esimerkiksi tuktuk-auto omaan käyttöönsä useamman päivän ajaksi. Siem Reap on eläväinen kaupunki sopivan ajomatkan päässä tunnetuimmista temppeleistä ja se tarjoaa erinomaisia majoitusvaihtoehtoja sekä ravintoloita ja palveluita matkaajille.

Lumoava ja salaperäinen Angkor Wat on nähtävä kerran elämänsä aikana

Kambodža on nostanut viime vuosina asemaansa matkailumaana, ja Angkor Watista on tullut erittäin suosittu vierailukohde. Maahan voivat huoletta suunnata muutkin kuin reppureissaajat, sillä historiallisten, salaperäisinä säilyneiden temppeleiden näkeminen on ainutlaatuinen elämys.

Lähde: Unesco 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.