Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Four Seasons Hotel New York. Kuva: Booking.com
Four Seasons Hotel New York. Kuva: Booking.com
· Napsun toimitus

Luksushotelli New Yorkissa antoi tilansa ilmaiseksi koronapandemian eturintamassa taisteleville sairaanhoitajille

New Yorkissa sijaitseva Four Seasons Hotel sulki koronapandemian vuoksi ovensa turisteilta ja muutti tilansa terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Keskuspuiston kulmalla New Yorkissa sijaitseva Four Seasons Hotel New York on elokuvistakin tuttu luksushotelli. 52-kerroksinen monoliitti kuitenkin joutui sulkemaan ovensa maaliskuun lopussa koronaviruksen aiheuttaman pandemian puhjettua.

Kun epidemia paheni, New Yorkiin jouduttiin hankkimaan lisää terveydenhuollon henkilökuntaa. Niinpä hotelleja pyydettiin apuun majoittamaan näitä uusia työntekijöitä.

New Yorkissa ensimmäinen tilansa terveydenhuollon työntekijöiden käyttöön antanut hotelli oli viiden tähden Four Seasons, kertoo CN Traveler.

Kuva: Booking.com
Kuva: Booking.com

Hotelli muokkasi tilansa lähes sairaalatasoiseksi ja antoi huoneensa ilmaiseksi työntekijöiden käyttöön. Näin voitiin luoda turvallinen ja luotettava tila niille, jotka muuten joutuisivat kulkemaan töihin pitkiä matkoja ja riskeeraamaan samalla viruksen siirtymisen eteenpäin.

Viiden tähden hotellin muuttaminen sairaalatason majoituspaikaksi on vaatinut sisustuksen karsimista, mutta tämä saatiin hoidettua muutamassa päivässä.

Hotelli on jaettu punaiseen ja vihreään alueeseen. Tulijat tarkistetaan ovella ja mahdollisesti sairastuneet ohjataan heille varatulle alueelle jatkotutkimuksia varten. Vihreällä alueella on esimerkiksi tarjolla työntekijöille yksittäispakattuja aterioita huoneeseen vietäväksi.

Hotellin 368:sta huoneesta 225 on käytössä, jotta mahdolliset kosketukset muihin ihmisiin saadaan pidettyä minimissään. Majoittujan lähdettyä huoneet siivotaan kahteen kertaan ja annetaan seuraavan käyttöön vasta vuorokauden kuluttua edellisen lähdöstä.

Kuva: Booking.com
Kuva: Booking.com

Uutisessa arvellaan, että nostettu hygieniataso säilytetään korotetulla tasolla myös sen jälkeen, kun koronapandemia on saatu kuriin ja rajoituksia aletaan purkaa.

“En usko, että aamiaisbuffet on enää jatkossa vaihtoehto. Kunhan hotelli jälleen aukeaa, luulen, että tarjoilijat ojentavat lautaset hansikkaiden kanssa. Mutta Four Seasonsin kyseessä ollessa varmastikin valkoisin hansikkain”, sanoo hotellin johtaja Rudy Tauscher CN Travelerin haastattelussa.

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.