Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kreikkalaiset saaret hurmaavat lomalaisia ympäri maailman
Kreikkalaiset saaret hurmaavat lomalaisia ympäri maailman
· Napsun toimitus

Lomalaisten Top 5: Nämä ovat Euroopan parhaat saarikohteet

Saaret ovat perinteisiä rantalomien kohteita ja etenkin Etelä-Euroopan saaret houkuttelevat valtavan määrän myös suomalaisia lomalaisia vuosittain. Maailmanlaajuisen kyselyn pohjalta Euroopan paras saarikohte löytyy aurinkoisesta Kreikasta.

Travel + Leisure -matkailulehti tekee vuosittain maailmanlaajuisen kyselytutkimuksen maailman parhaista matkailukokemuksista. Valittaessa Euroopan parhaita saarikohteita osallistujia pyydettiin arvioimaan muun muassa saarien aktiviteettimahdollisuuksia ja nähtävyyksiä, luontoa ja rantoja, ruokaa, ystävällisyyttä sekä yleistä viihtyisyyttä.

Kreikan saaret olivat kärkikymmenikössä vahvasti edustettuna, sillä peräti kuusi matkalaisten parhaimistoon valitsemaa saarta on kreikkalaisia. Kaikki matkailijat eivät kuitenkaan kaipaa aurinkorantoja, sillä myös pohjoisemmassa, karummassa ilmastossa sijaitsevat saaret viehättävät dramaattisine maisemineen.

Keräsimme kärkiviisikon Euroopan parhaaksi valituista saarikohteista. Voit tutustua koko listaan täällä >>

Kreeta, Kreikka

Viidennellä sijalla oleva Kreeta on suomalaistenkin lomalaisten kestosuosikkeja. Monipuolisella Kreetalla riittää tekemistä niin perinteistä rantalomaa etsiville kuin luonto- ja kulttuurimatkalaisille. Saarella on mahdollista patikoida, vierailla tippukiviluolassa tai Knossoksen rauniopalatsialueella tai vastaavasti viettää riehakasta aurinkolomaa koko perheen voimin vesipuistossa.

Kreeta on suomalaistenkin turistien suosikkikohteita vuodesta toiseen
Kreeta on suomalaistenkin turistien suosikkikohteita vuodesta toiseen

Santorini, Kreikka

Santorini vitivalkoisine pikkukylineen on monen matkaajan mielestä Kreikan kaunein saari, mutta tällä kertaa äänestyksen neljännellä sijalla.. Taianomaisine auringonlaskuineen ja hienoine hiekkarantoineen saari on omaperäinen lomakohde. Perinteisen rantalomailun lisäksi Santorinilla voi tutustua historiaan, sillä saarella sijaitsee yksi Kreikan tärkeimmistä arkeologisista kaivausalueista sekä arkeologinen museo. Myös patikointi on suosittua saaren vaihtelevassa maastossa.

Lomalaisten Top 5: Nämä ovat Euroopan parhaat saarikohteet

Azorit, Portugali

Portugalille kuuluvat, Atlantilla sijaitsevat Azorit ovat sijalla kolme. Saarten suosio ei ole ihme, sillä tuliperäiset Azorit ovat kaunis ja luonnonläheinen matkakohde, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa etenkin luontomatkailusta kiinnostuneille.

Lomalaisten Top 5: Nämä ovat Euroopan parhaat saarikohteet

Orkney, Skotlanti

Skotlannin pohjoispuolella sijaitsevat, karunkauniit Orkeysaaret eivät ole aivan perinteinen saarimatkakohde. Unescon maailmanperintökohteeksikin valittu Orkney on kuuluisa arkeologisista aarteistaan, sillä suurimmalla saarella sijaitsee sekä kivikehiä että kivikautinen Skara Braen kylä, jonka arvellaan olevan peräisin jopa ajalta 3000 eaa. Aurinkorantoja tarjoavat saaret eivät ole ainoita matkailijoiden suosikkeja, sillä Skotlanti on edustettuna Top 10:ssa myös toisen saaren voimin. Isle of Skye löytyy sijalta seitsemän.

Lomalaisten Top 5: Nämä ovat Euroopan parhaat saarikohteet

Paros, Kreikka

Ykkössijalla oleva, Kykladien saariryhmään kuuluva Paros on Kreikan saarten “piilotettu helmi”. Saarelta löytyvät Egeanmeren upeimmat hiekkarannat ja sympaattiset, valkoiseksi maalatut kylät. Perinteikkään kalastajakylä Naousan satamaa pidetään yhtenä koko Kreikan kauneimmista ja Kolymbithresin pohjoinen ranta on tunnettu omalaatuisista graniittimuodostelmistaan.

Euroopan parhaaksi saarikohteeksi on valittu Kreikan Paros
Euroopan parhaaksi saarikohteeksi on valittu Kreikan Paros

Lähde: Travel + Leisure 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.