Ihon suojaaminen palamiselta sekä liialliselta auringonpaisteelta on tärkeää.
Ihon suojaaminen palamiselta sekä liialliselta auringonpaisteelta on tärkeää.

Loma tulee, tiesithän kaiken tämän aurinkovoiteista?

Kesä tulee, loma tulee ja aurinko - toivottavasti - paistaa.

Ihon suojaaminen auringonpaisteelta on asia jota aina ei tule ajateltua, vaikka suojautuminen haitallisilta vaikutuksilta on tärkeämpää kuin koskaan.

Tässä muutama fakta aurinkovoiteista, jotka kaikkien tulisi tietää.

Et luultavasti käytä rasvaa tarpeeksi

Mineraaleja sisältävät voiteet, joissa on esimerkiksi sinkkioksidia, ovat parhaita suojaamaan ihoasi. Ne heijastavat auringonsäteitä, koska ne eivät imeydy suoraan ihoon, vaan jäävät sen pinnalle. Paksumman muotonsa vuoksi ihmiset yleensä eivät levitä rasvaa tarpeeksi usein.

Ihosyöpäsäätiö suosittelee levittämään parhaintakin aurinkosuojaa kahden tunnin välein, noin shottilasin verran. Rasvaa pitäisi kulua rannalla pitkän päivän aikana noin puoli pulloa.

Liian iso suojakerroin johtaa harhaan

Yli SPF 50 merkkiä käyttävät tuotteet eivät enää suojaa ihoa yhtään sen tehokkaammin. Tuloksena on ainoastaan usko pidempiaikaisesta suojasta, ja tuloksena on palanut iho. Mitään varsinaisia todisteita ei ole tuotteista, jotka käyttävät SPF 70 tai jopa SPF 100 -merkintää.

Paras suoja, oikein käytettynä, on SPF 30-50 välillä.

Vältä A-vitamiinia sisältäviä tuotteita

Useissa aurinkorasvoissa on lisättynä A-vitamiinia, lupauksena ikääntymistä ehkäisevät ominaisuudet. Varsinkin kasvoille tarkoitetuissa kauneustuotteissa A-vitamiinia löytyy aurinkosuojan lisäksi.

Tutkimusten mukaan tämä vitamiini ei kuitenkaan reagoi auringon kanssa kovin suotuisasti. Se voi jopa kiihdyttää ihosyöpään johtavien kasvainten tai luomien kasvun syntyä.

Rasvan tulisi suojata myös UVA-säteiltä

Monet aurinkorasvat suojaavat ainoastaan UVB-säteiltä, sillä ne aiheuttavat ihon palamisen. UVA-säteet eivät polta ihoa, mutta ne läpäisevät ihon (ja jopa ikkunalasin) ja aiheuttavat tuhoa syvällä ihon kudoksissa. Siellä rakentuvat uudet ihosolut, yhdessä elastiinin ja kollageenin kanssa. Nämä tuovat ihoon kimmoisuutta ja joustavuutta.

Näiden vahingoittuessa tuloksena on ryppyjä, maksaläiskiä ja ihon kiinteyden katoaminen - tämä tapahtuu hitaasti ja tulevaisuus ei olekaan enää niin ruusuinen.

Vanhat rasvat kannattaa heittää roskikseen

Päiväys aurinkorasvaputkilon kyljessä on tärkeä. Rasvat kestävät yleensä avaamattomina noin kaksi vuotta, mutta kun olet avannut purkin, on se käytettävä heti. Varsinkin jos pidät rasvaa kuumassa paikassa kesällä - kuten autossasi - rasvan ominaisuudet heikkenevät huomattavasti nopeammin kuin yleensä.

Lähde: wellandgood.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.