LaGuardian lentokenttä New Yorkissa pääsi lentäjien inhokkilistalle.
LaGuardian lentokenttä New Yorkissa pääsi lentäjien inhokkilistalle.
· Napsun toimitus

Lentäjät kertovat - Nämä ovat maailman ikävimmät lentokentät

Lentokentissä on eroja, sen tietävät kaikki paljon matkustavat. Nyt inhokkikenttänsä ovat valinneet lentäjät itse.

Paljon matkustavat osaavat usein kertoa suosikki- sekä myös inhokkilentokenttänsä. Joillakin mielipiteeseen vaikuttavat lentokentän ravintolat, palvelut, odotustilat tai jopa ruuhkat. Mutta on yksi ihmisryhmä, joilla on kaikista monipuolisin näkökulma lentokenttiin: lentäjät.

Lentäjiltä kysyttiin Redditissä heidän inhokkilentokenttiään ja vastauksissa keskeiseen vaikutusasemaan nousi kiitoratoja ympäröivä maasto. Tämä on ymmärrettävää, koska lentäjien tehtävänä on kuljettaa matkustajat turvallisesti yhdestä kohteesta toiseen. Siinä ravintoloiden ruoka-annosten laadulla ei ole niin suurta merkitystä.

Kyselyn vastaukset ovat painottuneita Yhdysvaltoihin ja niitä voi käydä tutkimassa tarkemmin Redditissä. Mukana on suurten lentokenttien lisäksi pienkoneiden käyttämiä lentokenttiä. Tässä muutamia keskeisiä kyselyssä nousseita lentokenttiä kommentteineen:

LaGuardia, New York

Lentäjät kutsuvat New Yorkissa sijaitsevaa LaGuardian lentokenttää lempinimellä LaGarbage (garbage = roska, jäte). Se on lentäjien mukaan "viheliäinen, aina myöhässä ja ruuhkainen". Toisen mukaan "pelkästään jo se, että joku pieraisee tuuleen, aiheuttaa kahden tunnin myöhästymisen".

Yksi käyttäjä vitsailee joidenkin lentäjien laskeutuvan jopa mieluummin Hudson-jokeen kuin LaGuardialle – viitaten kapteeni Sully Sullenbergerin vuonna 2009 tekemään pakkolaskuun. Toinen käyttäjä jatkaa vitsiä ehdotuksella kauhuelokuvasta, jossa Sullyn pitäisikin laskeutua Hudsonin sijaan LaGuardialle.

Yeager Airport, Charleston, Länsi-Virginia, USA

Charlestonissa, Länsi-Virginian pääkaupungissa sijaitseva Yeagerin lentokenttä on rakennettu vuoren huipulle. Sen kiitotie päättyy rinteen reunalle, mikä tekee laskeutumisesta ja lentoon lähdöstä jännittävän.

LAX, Los Angeles International Airport, Kalifornia

Los Angelesin lentokenttä ottaa vastaan valtavan määrän matkustajia päivittäin. Lentäjät eivät kuitenkaan pidä sitä kovinkaan miellyttävänä kohteena: "Vaikka kyseessä on kotikenttäni, LAX on todellinen painajainen. Koko lentokenttäalue on ollut remontissa niin pitkään kuin muistan, eikä loppua ole näkyvissä."

Georgetown Airport, Kalifornia

Pohjois-Kaliforniassa sijaitseva Georgetownin pienkonekenttä sijoittuu listalle lentäjän mukaan siitä syystä, että se sijaitsee hankalassa ympäristössä. Kenttä on lentäjän mukaan "vuoren päällä, kiitotien toinen pää rajoittuu kallionjyrjänteeseen, toisessa päässä kiitotietä kasvaa puita, lyhyt, pomppuinen kiitotie on rinteessä ja kenttä sijaitsee keskellä ei-mitään".

Jiggalong Mission Airport, Western Australia

Oletettavasti hauskan nimensä vuoksi kyselyssä korkealle noussut Jiggalong on Länsi-Australiassa, kartan mukaan lähes keskellä ei-mitään sijaitseva lentopaikka. Asfaltoimattomalla pienkonekentällä kerrotaan olevan ”liian paljon kiviä”, mutta kylän länsipuolelle rakennetulla uudella kiitotiellä olevan "vähemmän kenguruita".

Lentäjien kommenteissa muistellaan myös Kai Takin lentokenttää Hong Kongissa. Pilvenpiirtäjien ja vuorten keskellä sijaitsevaa lentokenttää pidettiin maailman vaarallisimpana laskeutua ja se suljettiin vuonna 1998, kun uusi kansainvälinen lentokenttä avattiin kaupungin ulkopuolelle. Tässä erään kapteenin taidonnäyte Kai Takille laskeutumisesta:

Lähde: Travel + Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.