Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kuva: 107583982 © Oguz Eren – Dreamstime.com
Kuva: 107583982 © Oguz Eren – Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Las Lajasin upea katedraali roikkuu jyrkän rotkon reunalla Kolumbiassa – Rakennelman taustalta löytyy kaunis tarina ihmeparantumisesta

Kolumbian ja Ecuadorin rajalta löytyy jyrkän rotkon reunalle rakennettu, goottityylinen kirkko. Las Lajasin rakentaminen kesti kaikkiaan 33 vuotta.

Monet uskonnolliset paikat on rakennettu pyhäinjäännösten ympärille. Kolumbiasta, läheltä Ecuadorin rajaa löytyy kuitenkin kirkko, joka on rakennettu harvinaisen vaaralliselle paikalle – jyrkän rotkon yläpuolelle.

Kolumbiassa, Ipialesin kaupungin lähellä sijaitsee yksi maailman hämmästyttävimmistä uskonnollisista rakennelmista. Roomalaiskatolinen Las Lajasin katedraali tunnetaan myös Las Lajasin pyhäkkönä.

Las Lajas on rakennettu Guitara-joen uurtaman kanjonin reunalle, sata metriä kanjonin pohjalta. Kirkon liittää toiselle puolelle rotkoa 50 metrin korkeudessa sijaitseva silta.

Kuva: © Markpittimages - Dreamstime.com
Kuva: © Markpittimages - Dreamstime.com

Käytännössä Las Lajasin pyhäkkö roikkuu tyhjän päällä, minkä vuoksi sitä pidetään yhtenä Kolumbian kauneimmista kirkoista. Nykymuotoisen kirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 1916 ja paikallisten kirkossakävijöiden rahoittama rakennusurakka kesti 33 vuotta.

Katedraalin erikoisella sijainnilla on ymmärrettävästi ihmeellinen historia. Alueella kerrotaan tapahtuneen jumalallisia ihmeitä, minkä vuoksi sille haluttiin rakentaa pyhä paikka.

Tarina kertoo, että vuonna 1754 äiti ja hänen kuuromykkä tyttärensä joutuivat alueella voimakkaan myrskyn armoille. Kertomuksen mukaan erityinen voima johdatti turvapaikkaa etsivät naiset suojaisaan luolaan, jonka seinällä he näkivät Neitsyt Marian kuvan. Tämän näyn uskotaan parantaneen tytön kuurouden ja antaneen hänelle äänen.

Uutinen ihmeparantumisesta levisi ja houkutteli paikalle myös muita ihmisiä tutkimaan ihmeen todenperäisyyttä. Lopulta sokea mies lähti kulkemaan kylästä kylään ja keräämään rahaa palvontapaikan rakentamiselle Neitsyt Marian ilmestymisen paikalle. Kun hän oli kerännyt tarpeeksi rahaa, tapahtui toinen ihme ja sokea mies sai näkönsä takaisin.

Kuva: © Barna Tanko – Dreamstime.com
Kuva: © Barna Tanko – Dreamstime.com

Pyhäkkö valmistui vasta 1900-luvulla, mutta Las Lajasin katedraali houkuttelee edelleen ihmisiä vierailemaan Marian ilmestymisen paikassa. Vierailijoiden joukossa on vuosien aikana kerrottu tapahtuneen useita ihmeparantumisia.

Vaikka jumalallisiin ihmeisiin ei uskoisikaan, on Las Lajas ihmeellinen nähtävyys arkkitehtonisesti. Upea goottilaistyylinen katedraali on ehdottomasti vierailun arvoinen Kolumbian matkalla.

Las Lajasiin pääsee esimerkiksi jaetulla taksilla Ipialesista. Ylös katedraalille on pieni kiipeäminen, mutta se on vaivan väärti. Alueelle on myös rakennettu kaapelivaunu (sivusto vain espanjaksi), josta on upeat näkymät alas laaksoon ja kauniiseen kirkkorakennukseen.

Kuva: © Barna Tanko – Dreamstime.com
Kuva: © Barna Tanko – Dreamstime.com

Lähde: Unusual Places

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.