Italian kaunis Comojärvi. Kuva: Surasak | Dreamstime.com
Italian kaunis Comojärvi. Kuva: Surasak | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Kuvankaunis Comojärvi on yksi Italian suosituimmista loma-alueista - Harva kuitenkaan tietää mitä kaikkea se tarjoaa

Comojärvi Italian pohjoisosassa on houkutellut kävijöitä rannoilleen jo tuhansien vuosien ajan. Alue on tunnettu julkkisten lomailupaikkana, mutta järven ympäristössä on paljon tekemistä myös ihan tavallisille reissaajille.

Comojärven alue on yksi Italian suosituimpia matkakohteita, mutta tästä huolimatta juuri sen eteläosa ja Comon kaupungin ympäristö jäävät usein lomalaisilta turhan vähälle huomiolle. Alueelta löytyy lukuisia pieniä kyliä sekä luontoa aivan kaupungin tuntumasta.

Comolle pääsee helpoiten lentämällä Milanoon ja jatkamalla matkaa joko vuokra-autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla Comojärvelle. Autolla Milanosta Comolle on puolentoista tunnin matka.

Brunaten pieni kylä on saavutettavissa Comon kaupungista kaapelivaunulla eli Funicolarella seitsemässä minuutissa. Ylhäältä avautuvat hienot näkymät yli järven, ja kylästä löytyy muutama pieni ravintola.

Brunatesta on komea näkymä alas Comojärvelle. Kuva: Sergiomonti | Dreamstime.com
Brunatesta on komea näkymä alas Comojärvelle. Kuva: Sergiomonti | Dreamstime.com

Vista Panoramica -kyltti ohjaa kävijät pienelle terassille, josta on näkymät Comon kaupunkiin ja alas järvelle. Ne, jotka ovat valmiita kävelemään, löytävät noin puolen tunnin matkan päästä Voltan majakan: aukioloaikoina ylhäältä avautuvat näkymät sekä Alpeille että Comojärvelle.

Voltan temppeli ja museo ovat käymisen arvoisia, jos historia ja tiede kiinnostavat. Alessandro Volta on yksi Comon kuuluisimpia asukkaita: mies keksi aikoinaan sähköpariston ja löysi metaanikaasun. Viitteitä keksijästä löytyy ympäri kaupunkia, mutta kaunis Volta Temple and Museum tarjoaa kokoelman instrumentteja ja henkilökohtaisia tavaroita.

Voltan temppeli Kuva: Elifranssens | Dreamstime.com
Voltan temppeli Kuva: Elifranssens | Dreamstime.com

Santa Maria Assunta eli Comon katedraali on rakennettu ristin muotoon. Se on arkkitehtuuriltaan kiinnostava esimerkki goottilaisesta tyylistä, ja yksi kaupungin suosituimmista käyntikohteista.

Toinen arkkitehtuurista kiinnostuneiden pakollinen käyntikohde on Casa del Fascio, joka toimi aikoinaan Benito Mussolinin puolueen paikallisena päämajana. Rakennuksen erikoisuus ovat suuret lasiset ovet, jotka avautuvat nappia painamalla, jolloin rakennus aukeaa suoraan edessä olevalle aukiolle.

Comon katedraali Kuva: Anna Hristova | Dreamstime.com
Comon katedraali Kuva: Anna Hristova | Dreamstime.com

Comon keskiaikainen muuri on helppo nähdä monesta osasta kaupunkia. Yksi parhaiten säilyneistä kohdista on Porta Torre. Nimi tarkoittaa tornin porttia, ja se toimiikin yhtenä sisäänkäyntinä kaupunkiin mentäessä. Toinen hyvä käyntikohde on Piazza Vittoria, jossa myös on tarjolla osa vanhaa muuria. Aukiolta löytyy myös Giuseppe Garibaldin patsas: kenraali vapautti Comon itävaltalaisten hallinnasta vuonna 1859.

Porta Torre Kuva: Alessandro Mascheroni | Dreamstime.com
Porta Torre Kuva: Alessandro Mascheroni | Dreamstime.com

 

Lähde: Italy Magazine

 

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.