Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Tulivuori Etna Sisiliassa | Kuva: © Steve Blandino | Dreamstime.com
Tulivuori Etna Sisiliassa | Kuva: © Steve Blandino | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Kuulostaa täydelliseltä Sisilian matkalta: Viininmaistelua junassa Etnan maisemia ihaillen

Italian Sisilian saarella on avattu junareitti, jossa historiallinen juna vie kohti tulivuori Etnan ympäristössä sijaitsevia viinitiloja. Matka tarjoaa upeita maisemia ja herkullisia maistiaisia paikallisisesta viinitarjonnasta.

Catania ja tulivuori Etnan ympäristö Italian Sisiliassa ovat olleet maanviljelykäytössä jo tuhansia vuosia. Tuliperäinen maa on niin rikasta, että viinitarhat ja hedelmäpuut kukoistavat alueella, Euroopan korkeimman aktiivisen tulivuoren ympärillä.

Kuva: © Sverni | Dreamstime.com
Kuva: © Sverni | Dreamstime.com

Sisilian itäinen osa oli aikoinaan kreikkalaisten hallussa, ja niin alueella onkin viljelty viiniä jo noin kahdeksan tuhatta vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Paikalliseen viinintuotannon historiaan pääsee nykyisin hienosti tutustumaan junan kyydissä.

Etna Wine Route on vanhan junan kyydissä tehtävä matka kohti Etnan lähistöllä sijaitsevia viinitiloja erilaisille tutustumiskäynneille. Retkeen kuuluu vierailuja viinitiloille ja farmeille sekä ravintoloita, samalla kun maisemia voi ihailla matkan aikana junan puksuttaessa eteenpäin - samalla tietenkin viiniä nautiskellen.

Matka alkaa tulivuoren juurelta ja suuntaa kohti Etna Parkia ja Alcantara River Parkia. Junareitti kulkee pitkin Etnan polveilevia rinteitä, ja ikkunasta avautuvat näkymät kohti Nebrodi-vuoria sekä itse Etnaa.

Kuva: © Ollirg | Dreamstime.com
Kuva: © Ollirg | Dreamstime.com

Randazzossa juna vaihtuu viinibussiin, ja matka suuntautuu kohti viinitiloja ja maistelutuokioita. Retki on erinomainen elämys sekä viinin ystäville, mutta myös Etnan alueen luonnosta kiinnostuneille. Maisemien ihailuun tuskin löytyy parempaa tapaa, tai ainakaan helpompaa, kuin vanhassa junassa istuminen viinilasi kädessä.

Etna Wine -junan kyytiin pääsee joko Circumetnea di Riposton tai Piedimonte Etneon asemilta, lähellä Catanian kaupunkia. Junakausi käynnistyy huhtikuun alussa, ja matka on varattava netistä etukäteen. Hintaa reissulle tulee 80 euroa (2019) - tarkista ajantasaiset tiedot ennen lähtöäsi.

Kuva: © CristinaConti | Dreamstime.com
Kuva: © CristinaConti | Dreamstime.com

Lähde: Italy Magazine

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.