Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Tässä viisi kohdetta, joissa pääsee nauttimaan niin aurinkoisesta rantalomasta kuin kulttuuristakin.
Tässä viisi kohdetta, joissa pääsee nauttimaan niin aurinkoisesta rantalomasta kuin kulttuuristakin.
· Napsun toimitus

Kulttuuria ja rantalomaa yhdessä? Kyllä kiitos!

Toiveissa aurinkoinen rantaloma ja runsaasti kulttuuria? Kummastakaan ei ole tarvetta tinkiä näissä viidessä matkakohteessa.

Tutustu näihin kohteisiin, kun haluat yhdistää kulttuuria ja rantalomaa!

Havanna, Kuuba

Havanna on kaupunki, jolla on kiinnostava ja kirjava menneisyys. Sen ruokakulttuuri sekä museot yhdistelevät niin karibialaisia kuin Afrikan mantereenkin sävyjä toisiinsa sujuvasti. Vuonna 2019 Havanna juhlistaa 500-vuotista olemassaoloaan vuoden ympäri, sillä kaupunki on perustettu vuonna 1519.

Kuuba tarjoaa hienon ilmaston lisäksi täydellisiä rantoja, joista suuri osa on maanosan parhaimmistoa. Hyvä tapa lomailla Kuubassa onkin yhdistää kaupunkiloma muutaman päivän irtiottoon rantakohteessa.

Lue myös: 10 vinkkiä: Historiallinen, ihastuttavan erilainen Kuuba

Kuva: © Javier Gonzalez Leyva | Dreamstime.com
Kuva: © Javier Gonzalez Leyva | Dreamstime.com

Hoi An, Vietnam

Hoi An on täydellinen matkakohde historiasta kiinnostuneille. Se on Unescon maailmanperintölistalla, ja sen läheltä löytyy lukuisia temppeleitä ja nähtävyyksiä.

Hoi An sijaitsee kätevästi maan keskiosassa, joten sieltä pääsee melko helposti sekä pohjoiseen kohti Hanoita, että etelään Ho Chi Minh Cityn nähtävyyksille. Hoi Anin läheltä löytyy lukuisia hienoja rantoja, sekä lomakeskuksia, ollen hyvä tukikohta yhdistelmälomalle.

Lue myös: 10 vinkkiä: Vietnamin helmet

Kulttuuria ja rantalomaa yhdessä? Kyllä kiitos!

Sri Lanka

Maan parhaimmat rannat löytyvät etelä- ja länsiosista, mutta Sri Lankan keskiosat tarjoavat puolestaan kulttuuria ja historiaa. Dambulla Rock Temple, Sigiriyan linnoitus, sekä Unescon maailmanperintökohde Kandy, ovat kaikki myös rantakohteissa lomailevien ulottuvilla.

Paras tapa saada tutustua molempiin puoliin maasta onkin osallistua esimerkiksi opastetulle muutaman päivän kierrokselle nähtävyyksillä, ja rentoutua sitten joillakin maailman hienoimmista rannoista loppuloman ajan.

Lue myös: 10 vinkkiä: Vehreä Sri Lanka on Intian valtameren helmi

Kulttuuria ja rantalomaa yhdessä? Kyllä kiitos!

Rio de Janeiro, Brasilia

Rio de Janeiroon kannattaa suunnata maaliskuussa kun karnevaalikausi alkaa. Koko kaupunki on täynnä hulinaa ja rytmejä, ja mikä on parempi tapa tutustua paikalliseen kulttuuriin kuin osallistumalla katujuhliin? Tanssimisen välissä voi vierailla tietenkin Saint Sebastianin katedraalissa sekä Corcovadon Kristus-patsaalla.

Rantaelämää etsivät suuntaavat kenties maailman kuuluisimmalle rannalle, Copacabanalle. Rio de Janeiron läheltä löytyy myös useita muita hienoja rantakohteita, joten yhdistelmäloman suunnittelu on helppoa.

Lue myös: 10 vinkkiä: Rytmikäs Rio de Janeiro

Kulttuuria ja rantalomaa yhdessä? Kyllä kiitos!

Bangkok, Thaimaa

Bangkok on täynnä elämää ja kulttuuria. Vietä muutama päivä shoppaillen, vieraillen kaupungin lukuisissa temppeleissä ja ruokamarketeissa sekä museoissa. Hyvä päiväretkikohde on myös museoita ja temppeleitä täynnä oleva pohjoinen Chiang Rai, joka tarjoaa ihmeteltävää koko päiväksi.

Hektinen cityloma on hyvä vaihtaa rentouttavaan rantaelämään jossain välissä reissua, ja Thaimaassa tämä on todella helppoa. Suuntaa rantalomalle muutaman tunnin ajomatkan päähän Hua Hiniin tai Pattayalle, tai vietä ihana saariloma esimerkiksi Koh Samuilla.

Lue myös: 10 vinkkiä: Löydä kuumin Bangkok

Lue myös: 10 vinkkiä: Thaimaan ihanimmat rannat

Lue myös: 10 vinkkiä: Thaimaan suloiset saaret – Mainio seikkailu ja täydellinen rantaloma

Kulttuuria ja rantalomaa yhdessä? Kyllä kiitos!

Lähde: Telegraph, kuvat: Dreamstime.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.