Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kuva: Dreamstime
Kuva: Dreamstime

Kuinka voittaa kielimuuri?

Englannin kielen taitoiset pärjäävät matkustaessa yleensä hyvin, vaikka englanti ei ole edes maailman yleisimmin puhuttu kieli (se on mandariinikiina). Kielten opiskelu on aikaa vievää sekä vaikeaa, ja käsiä huitomalla pääsee kommunikoidessa vain tiettyyn pisteeseen saakka.

Onneksi on pieniä selviytymiskeinoja, joilla oudommassakin maassa pärjää paremmin - ja löytää sen vessan nopeasti.

Ilman vuosia kestävää oppitunneilla istumistakin voi oppia tärkeimpiä fraaseja - matkapuhelimen appseja hyväksi käyttäen. Esimerkiksi Babbel ja Duolingo opettavat lausuntaa ja lauseita perusteista alkaen. Jos aloitat ajoissa, olet matkaan lähtiessä perusfraasien mestari.

Peruslauseiden lisäksi esimerkiksi käännösohjelma voi osoittautua hyödylliseksi. Suosituin näistä on Google Translate (iPhonelle ja Androidille ilmainen). Sovellus kääntää puhelimeen puhumasi oman lauseesi haluamallesi kielelle. Voit ottaa myös kuvan tekstistä jonka haluat ymmärtää, ja sovellus kääntää sen omalle kielellesi nopeasti.

Palkkaa apua. Miltä tuntuisi kiertää kaupunkia paikallisen oppaan matkassa? Monessa kaupungissa on tarjolla palveluita, joissa paikalliset kierrättävät turisteja pientä korvausta vastaan. Mahdollisuus nähdä myös kohdemaan kätkettyjä aarteita on suurempi, ja kielimuurista ei tarvitse välittää sillä oppaat puhuvat sekä erinomaista englantia, että kohdemaan kieltä.

Kuva: Iconspeak
Kuva: Iconspeak

Turvaudu t-paitaan. Kyllä. On olemassa myös 40 kuvaketta sisältävä t-paita (tarjolla on myös hattuja ja laukkuja), jonka avulla voit hätätapauksessa kommunikoida paikallisten kanssa. Kuvakkeisiin kuuluvat mm. Wi-Fi, kello, kamera, wc. Tuotetta tarjoaa Iconspeak-niminen yritys, mutta periaatteessa voisit tehdä omasi haluamistasi kuvista. Tai printata yksinkertaiset kuvakkeet paperille ja ottaa matkaan mukaan.

Lähde: Travel and Leisure

Kuvat: Dreamstime ja Iconspeak Facebook-sivu

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.