Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Disneyn huvipuistoissa piiloon halutut asiat maalataan vihreiksi. Kuva: © Michele Kemper | Dreamstime.com
Disneyn huvipuistoissa piiloon halutut asiat maalataan vihreiksi. Kuva: © Michele Kemper | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Kuinka valtavat huvipuistot saadaan pysymään niin siisteinä? Disneyllä on tähän ovela vastaus

Disneyland-huvipuistot ovat valtavia teemapuistoja, joita löytyy ympäri maailmaa. Koostaan huolimatta ne näyttävät hyvin siisteiltä. Osa siisteydestä on kuitenkin silmänlumetta.

Disneyn teemapuistoissa tapahtuu jatkuvasti uutta ja jo alkujaan valtavan kokoisiin puistoihin rakennetaan uusia kokemuksia. Yksi tulevaisuuden suurimpia vetonauloja on varmastikin Star Wars -puisto, joka avataan Kalifornian Disneylandiin kesän ja syksyn 2019 aikana.

Puistojen kulissien takana tapahtuu paljon, mutta tavallinen kävijä harvoin huomaa mitään poikkeavaa. Moni asia onkin Disneyn puistoissa piilotettuna aivan näkyville. Mikäli ei osaa katsoa oikein, näitä piilotettuja asioita ei noteeraa lainkaan – ja se on puistojen suunnittelijoiden tarkoituskin.

Kuva: © Juan Camilo Bernal | Dreamstime.com
Kuva: © Juan Camilo Bernal | Dreamstime.com

Vihreä on väri, johon ihmissilmä ei kiinnitä kovastikaan huomiota, ja tätä väriä Disneyn puistoissa käytetään asioihin, jotka halutaan häivyttää taka-alalle. Roskikset, rakennustelineet ja aidat on usein maalattu vihreän eri sävyin, minkä vuoksi ne tuntuvat katoavan ympäristöön.

Disneyn puistoissa väriä kutsutaan nimillä “no-see-um-green” ja “go away green” eli vapaasti käännettynä näkymätön vihreä. Värinä ei käytetä vain yhtä vihreää vaan sävyjä on useita. Näin maksimoidaan piilotettavan kohteen häivytys ympäristöönsä.

Kuva: © Susanne Neal | Dreamstime.com
Kuva: © Susanne Neal | Dreamstime.com

Kun seuraavan kerran vierailet jossakin maailman Disneylandeista Mikin, Minnin, Elsan ja muiden hahmojen luona, koitapa tarkkailla, miten paljon vihreää onkaan piilotettuna aivan nenän eteen!

Lähde: Travel + Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.