Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kuva: © Jasmina | Dreamstime.com
Kuva: © Jasmina | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Kroatian rannikolta löytyy värikäs pikkukaupunki - Historiallisen Rovinjin katujen labyrintti hurmaa 

Kroatian rannikolla sijaitseva Rovinj on kaunis pikkukaupunki, joka tarjoaa vierailijoille monipuolisesti tekemistä. Rovinjissa käsi kädessä kulkevat niin historiallinen arkkitehtuuri, kuvankauniit luonnonmaisemat kuin gastronomiset herkuttelumahdollisuudetkin.

Rovinjin hurmaava pikkukaupunki Kroatiassa sijaitsee Istrian niemellä, jota ympäröi kolmesta ilmansuunnasta Adrianmeri. Roomalaisten siirtokuntana aikoinaan syntyneen kaupungin turbulenttinen historia näkyy sen rakennuksissa, jotka ovat pääasiallisesti venetsialaisten hallinnan ajalta.

Historiallinen Rovinj tarjoaa vierailijoilleen monipuolisesti tekemistä. Kaupungin mutkittelevien pikkukatujen ja erinomaisten ravintoloiden lisäksi alueella voi esimerkiksi vierailla kauniilla hiekkarannalla, käydä sukeltamassa ensimmäisen maailmansodan aikaisella laivanhylyllä ja ihailla luonnonmaisemia kymmenen kilometriä pitkän Lim-vuonon rannoilla.

Rovinjin Vanhan kaupungin historia edeltää venetsialaisten aikaa. Keskiajalla rakennetut pikkukadut muodostavat tiiviin labyrintin, jonka mukulakivikaduilla on helppo menettää käsityksensä ilmansuunnista. Vanha keskusta ei ole kovin suuri, mutta vuosituhansien aikana kävelijöiden jalkojen alla kuluneet kivitiet saattelevat kävijänsä mielenkiintoiseen tunnelmaan.

Kuva: © Luckynick | Dreamstime.com
Kuva: © Luckynick | Dreamstime.com

Rovinjin siluettia dominoi Pyhän Euphemian katedraalin nelikulmainen torni. Barokkikirkko on rakennettu 1600-luvulla venetsialaisten hallitsijoiden toimesta, minkä vuoksi se muistuttaa arkkitehtonisesti paljoltikin Venetsian Pyhän Markuksen katedraalia. Yli 60 metriä korkeasta tornista on pilvettömänä päivänä näkymä Alpeille asti.

Parhaat kuvat sympaattisesta Rovinjista värikkäine rantataloineen saa kaupungin satamasta. Veden ääreltä löytyy myös runsaasti ravintoloita ja kahviloita, minkä vuoksi alueella vierähtää helpostikin muutaman tunti.

Kuva: © Daliu80 | Dreamstime.com
Kuva: © Daliu80 | Dreamstime.com

Rovinjin keskustasta etelään sijaitsee Punta Correnten niemi luonnonpuistoineen. 1800-luvulla luonnontilaan jätetyllä aluella kasvaa monenlaista puustoa ja muuta kasvustoa, ja polkuineen ja rantoineen se on täydellinen pienelle luontoretkelle.

Lim-vuono on alueen luonnonihme. Kymmenen kilometrin mittainen vuono ei ole varsinaisesti vuono vaan jokikanjoni, jota reunustavat jopa sadan metrin korkeuteen nousevat vuorenseinämät. Leveimmillään joki on noin 600 metriä leveä. Alueella voi vierailla esimerkiksi Rovinjin satamasta lähtevällä laivaretkellä tai retkeilemällä alueella maata myöten vaikkapa polkupyörällä.

Kuva: © Mikhail Nekrasov | Dreamstime.com
Kuva: © Mikhail Nekrasov | Dreamstime.com

Lähde: The Crazy Tourist

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.