Japanin pupusaari Ōkunoshima. Kuva: © Seaonweb | Dreamstime.com
Japanin pupusaari Ōkunoshima. Kuva: © Seaonweb | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Koko saari täynnä pupuja! Japanin Ōkunoshima-saarella valtaa pitävät kaniinit 

Japanissa Hiroshiman lähistöllä sijaitsee saari, jossa asustaa tuhansittain kaniineja. Ōkunoshima-saaresta on tullut suosittu turistinähtävyys ja se tunnetaankin nykyisin nimellä Rabbit Island, pupusaari.

Ōkunoshima on Japanin sisämerellä, Hiroshiman prefektuurissa sijaitseva pieni saari. Saarella on leiriytymispaikkoja ja vaellusreittejä, ja se tunnetaan nykyisin lempinimellä Rabbit Island eli pupusaari. Lisänimi johtuu siitä, että saarella asustaa tuhatkunta villiä kaniinia.

Kukaan ei tiedä, miten kanit alun perin ovat saarelle joutuneet, mutta tänä päivänä niitä on satoja, jopa tuhansia. Huhut kertovat, että brittipariskunta olisi tuonut kaneja saarelle tai että paikalliselta koululta olisi vapautettu niitä 1970-luvun alussa. Vuonna 2007 kaneja oli noin 300, mutta tähän päivään mennessä määrä on noussut jopa tuhanteen. Saarella ei nimittäin ole lainkaan petoja niiden populaatiota rajoittamassa.

Kuva: © Seaonweb | Dreamstime.com
Kuva: © Seaonweb | Dreamstime.com

Saaren kaniinit ovat suhteellisen kesyjä ja helposti lähestyttäviä, minkä vuoksi saaresta on tullut suosittu turistikohde.

Aiemmin saarella kävi pääasiassa ikääntyneempiä turisteja vierailulla saaren kuumilla lähteillä tai koululaisryhmiä, jotka tutustuivat saaren museoon. Internet-aikakaudella kiinnostus kuitenkin laajeni oheisen pupuvideon julkaisun myötä. Videon julkaisun jälkeen saaren turistimäärä nimittäin tuplautui.

Ōkunoshimalla on myös synkempi historiansa. 1920-luvun lopussa Japanin hallitus testasi saarella myrkkykaasuja ja saarta kutsuttiin tuolloin pupusaaren sijaan “myrkkykaasusaareksi”. Salaisen operaation vuoksi saari jopa pyyhittiin pois kartalta.

Kuva: © Seaonweb | Dreamstime.com
Kuva: © Seaonweb | Dreamstime.com

Saarella kerrotaan valmistetun vuosien 1927-1929 aikana jopa kuusi kilotonnia sinappi- ja kyynelkaasua.

Myrkkykaasua testattiin saarella kaniinien avulla ja onkin spekuloitu, että nykyiset kanit olisivat näiden koe-eläinten jälkeläisiä. Asiantuntijat kuitenkin väittävät, että kaikki koe-eläimet olisi lopetettu kokeiden päättämisen jälkeen.

Kuva: © Seaonweb | Dreamstime.com
Kuva: © Seaonweb | Dreamstime.com

Lähde: National Geographic

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.