Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Y-sukupolvi eli milleniaalit ovat seikkailunhaluisia. Kuva: © Loganban | Dreamstime.com
Y-sukupolvi eli milleniaalit ovat seikkailunhaluisia. Kuva: © Loganban | Dreamstime.com

Kohti uusia seikkailuja? Matkavinkkejä Y-sukupolvelle

ILMOITUS Napsun lukijat saavat nyt helmikuun loppuun asti 15 % alennuksen matkavakuutuksesta koodilla NAPSUTALVI15. Käy tutustumassa Chubb Matkavakuutukseen. Vakuutuksen voimaanastuminen voi olla tätä myöhemmin.

Oletko syntynyt vuosien 1982 ja 1994 välillä? Jos olet, niin kuulut Y-sukupolveen, jota kutsutaan myös millenniaalien sukupolveksi. Y-sukupolven matkustajilla on profiili, joka vaikuttaa matkustustapaan ja siihen, mitkä asiat heitä motivoivat. He ovat nuoria, heillä on seikkailuhalua ja he haluavat elää täysillä – päivästä päivään.

Chubbin tekemän tutkimuksen mukaan 64 % millenniaaleista matkustaa yli kaksi kertaa vuodessa ja suosivat verkkoa niin matkojen kuin matkavakuutuksen ostamiseen sekä matkakokemustensa jakamiseen. Millenniaalit ovat enemmän huolissaan matkatavaroiden viivästymisestä ja matkustusasiakirjojen häviämisestä kuin siitä, että he sairastuisivat ulkomailla. He myös jakavat kuvia aktiivisesti sosiaalisessa mediassa, koska haluavat jakaa kokemuksensa kavereidensa sekä joskus myös laajemman seuraajapiirin kanssa. Millenniaalit toivovat aitoja ja ainutlaatuisia matkustuskokemuksia. Jos sinä olet yksi heistä, tässä on muutama idea seuraavalle lomallesi.

Yhdistä työmatka ja vapaa-ajan reissu, mikäli se työnantajallesi sopii. Lähde vaikka pari päivää aikaisemmin matkakohteeseen tai pidennä matkaasi muutamalla päivällä. Näin sinulle jää aikaa käydä paikallisissa nähtävyyksissä ja tutkia kaupunkia. Jos olet sen lisäksi matkustanut jonnekin kauemmas, saatat kärsiä aikaerorasituksesta. Silloin on erittäin hyvä käyttää muutama päivä rentoutumiseen ja antaa elimistön mahdollisuuden sopeutua paikalliseen aikaan. Näin säästät lentolipun hinnan verran ja voit käyttää säästetyn summan majoitus- ja ravintolakuluihin. 

Reppureissaaminen on kokemus, jonka jokaisen pitäisi kokea. Reppumatkailu sopii esimerkiksi silloin, kun olet valmistunut opinnoistasi ja haluat pitää tauon ennen töiden aloittamista. On hyvä kuitenkin varautua siihen, että rahaa kuluu aina enemmän kuin kuvittelet. Voit silti venyttää budjettiasi etsimällä halpoja lentolippuja sekä kohtuuhintaista majoitusta. Reppumatkailijalla ei välttämättä ole yksityiskohtaista matkasuunnitelmaa, joka onkin osa reppureissaamisen hyviä puolia ja luo vapauden tuntua. Usein reppureissut myös suuntautuvat suosituimpien matkakohteiden ulkopuolelle. Matkustettaessa syrjäseuduilla mahdollisuudet hakeutua hoitoon sairastuttaessa voivat olla rajalliset. Muista siis hankkia riittävän kattava matkavakuutus ja huolehtia rokotukset kuntoon! 

Yksi vaihtoehto majoitukselle on kotimajoitus, jos haluat todella aidon elämyksen. Se on yleensä myös reilusti halvempaa kuin hotellissa asuminen. Esimerkiksi monelle tuttu Airbnb tarjoaa mahdollisuuden asua majoittajan luona. Tämä on erinomainen tapa tutustua paikallisiin ja heidän kulttuuriinsa. Asuminen paikallisten ihmisten keskellä antaa myös aidon näkymän kaupungin arkeen.

Uuteen-Seelantiin voi lähteä Working Holiday -viisumilla yhdistämään reissaamisen, työn ja loman. Kuva: © Martin Molcan | Dreamstime.com
Uuteen-Seelantiin voi lähteä Working Holiday -viisumilla yhdistämään reissaamisen, työn ja loman. Kuva: © Martin Molcan | Dreamstime.com

Jos olet joskus miettinyt miltä tuntuu työskennellä ulkomailla, silloin ”Working Holiday” voi olla juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Working Holiday -viisumi on viisumi, jota suomalaiset voivat hakea Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Voit samalla matkalla reissata, lomailla ja tienata taskurahaa. Working Holiday on täydellinen mahdollisuus matkustaa kohtuullisella matkakassalla! Samalla hankit uusia ystäviä ja loputtoman määrän unohtamattomia muistoja. 

Napsun lukijat saavat helmikuun loppuun asti 15 % alennuksen matkavakuutuksesta koodilla NAPSUTALVI15. Käy tutustumassa Chubb Matkavakuutukseen. Vakuutuksen voimaanastuminen voi olla tätä myöhemmin.

Napsun kanssa yhteistyössä Chubb European Group SE, siivuliike Suomessa.

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.