Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Koe Amerikka livenä: 5 elokuvien ja tv-sarjojen kaupunkia
Koe Amerikka livenä: 5 elokuvien ja tv-sarjojen kaupunkia

Koe Amerikka livenä: 5 elokuvien ja tv-sarjojen kaupunkia

ILMOITUS Yhdysvallat on monille suurten unelmien maa, jossa kaikki on mahdollista. Matkailijalle se tarjoaa niin sykkiviä suurkaupunkeja kuin aurinkoisia lomaparatiisejakin. Vierailemme harva se ilta tv-sarjojen ja elokuvien kautta New Yorkissa, Bostonissa, San Franciscossa, Los Angelesissa tai vaikkapa Las Vegasissa. Mutta minkä näistä kaupungeista haluaisit kokea ihan livenä?

New York

Maailmassa ei ole toista New Yorkin veroista suurkaupunkia. Keltaiset taksit, Times Squaren neonvalot ja tunnetut katukyltit sekä rakennusten klassiset paloportaat – kuin suoraan elokuvista!

Koe Amerikka livenä: 5 elokuvien ja tv-sarjojen kaupunkia

Kun haluat lähteä ostoksille, voit suunnata johonkin kaupungin monista ostoskeskuksista, esimerkiksi Century 21:een tai perinteikkääseen Macy's -tavarataloon. Vai lähdetkö mieluummin tutustumaan Metropolitan Museum of Art:iin, joka on Amerikan vastine Louvrelle? Modernin taiteen ystäviä kiinnostaa varmasti Guggenheim. Erityinen kokemus on varmasti Times Square Broadwayn teatterialue, jossa pääset iltaisin aistimaan kaupungin sykkeen pilvenpiirtäjien, neonvalojen ja Broadwayn teattereiden keskellä. Trendikkäässä Brooklynin kaupunginosassa katukuvaa hallitsevat markkinat, galleriat, vintageputiikit ja hienot baarit muun muassa Franklin Avenuen varrella. Bronxista puolestaan löydät kaikkea yllättävän maaseutumaisesta miljööstä linnamaisiin rakennuksiin, italialaisiin trattorioihin ja amerikkalaista rokkia soittaviin musiikkibaareihin.

Boston

Toisin kuin ruutukaavaan rakennettu New York, muistuttaa Boston enemmän eurooppalaisia kaupunkeja. Bostonia on kutsuttu myös Amerikan Ateenaksi, sillä täällä on monia yliopistoja, joissa kulttuuri- ja taide-elämä on kehittynyt pitkälle. Täällä on teattereita, jazzklubeja sekä Museum of Fine Arts, joka on yksi maailman merkittävimpiä taidekokoelmia. Voit myös halutessasi vierailla amerikkalaisessa pesäpallopelissä, sillä täällä on muutamia pesäpalloareenoja, kuten Fenway Park ja kaupungin ylpeyden aihe – Red Sox.

Bostonissa monet ateriat sisältävät kalaa ja äyriäisiä, jotka pyydystetään Uuden-Englannin rannikolta. Paikallisia herkkuja ovat hummeri, turska sekä simpukkakeitto.

San Francisco

Koe Amerikka livenä: 5 elokuvien ja tv-sarjojen kaupunkia

Lukuisia kukkuloita, maalauksellisia katuja ja näyttäviä merenlahtia, joiden paksu sumu lisää salaperäisyyttä kaupungin siluettiin – näistä näkymistä jokainen varmasti tunnistaa San Franciscon. Kaupunki on tunnettu myös luovuudesta; täällä ovat saaneet alkunsa monet kulttuurin trendeistä teknisiin innovaatioihin ja tärkeisiin kansanliikkeisiin.

San Franciscoon tutustut parhaiten kävellen tai pyöräillen. Kun liikut kaduilla avoimin silmin, voit löytää taidetta ja nähtävyyksiä lähes kaikkialta. Golden Gate, yksi maailman tunnetuimmista silloista, on ehdottomasti käynnin arvoinen – mieluusti pyörällä. San Franciscossa on eniten ravintoloita asukasta kohden kaikista USA:n suurkaupungeista, joten makuelämyksiä on aina tarjolla lähellä. Valikoima kattaa kaiken useita tähtiä ansainneista huippuravintoloista muodikkaisiin food truckeihin ja ruokatoreihin, joilla tarjoillaan lähituotettua luomuruokaa.

Los Angeles

Enkeleiden kaupunki, La la-land, säihkettä - tätä kaikkea on L.A. Los Angelesin lempinimi tuo usein mieleen kaupungin elokuvateollisuuden sekä sen monet julkisuudenhenkilöt. Täällä on tarjolla Hollywood-elämyksiä, glitteriä ja glamouria. Universal Studiosin, Warner Brothersin ja Walt Disneyn päämajat ovat suosittuja nähtävyyksiä ja niissä järjestetään myös opastettuja kierroksia studioilla ja kuvauskohteissa.

Lisäksi L.A. on ennen kaikkea rannikkokaupunki pitkine ja leveine rantoineen. Venice on tunnettu rantapromenadistaan sekä monenmoisista kulkijoista ja katukaupustelijoista. Santa Monicalla puolestaan on ainutlaatuinen tarjonta ostoksia, ravintoloita ja rentouttava pikkukaupunkimainen tunnelma.

Las Vegas

Pelit ja uhkapelit, jättiläismäiset kasinot, kimaltelevat peliautomaatit, ruletit ja pokeri hallitsevat keskellä Nevadan autiomaata sijaitsevan Las Vegasin kaupunkikuvaa. Mutta on siellä paljon muutakin. "The Strip" on kaupungin pääkatu, joka sijaitsee Las Vegas Boulevardin eteläisessä osassa. Käy katsomassa showesityksiä, kuten esimerkiksi nykysirkuksen akrobatiaa, musikaaleja ja taikuriesityksiä. Stratosphere on 350 metriä pitkä torni, joka on yksi kaupungin tunnetuista nähtävyyksistä. Ylhäällä tornissa on pyörivä ravintola ja muutama huvipuistolaite. Voit tehdä myös ostoksia tai vierailla joissakin kaupungin museoissa, kuten esimerkiksi "The Mob -museossa" (mafiamuseo).

Yhdysvallat löytyy nyt myös TUIn lomavalikoimasta.

Teksti ja kuvat: TUI

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.