Kiina on täynnä lumoavan kauniita luontokohteita.
Kiina on täynnä lumoavan kauniita luontokohteita.
· Skye Borg

Kiinasta ei luonnonkauneutta puutu – Katso upeat kuvat!

Kiina on pullollaan luontokohteita, joiden kauneus loksauttaa leuat.

Valtavan kokonsa vuoksi Kiina tuntuu toisinaan mahdottomalta matkakohteelta, eikä yhdellä kertaa voi nähdä edes murto-osaa maan tarjonnasta. Kiina on täynnä lumoavan kauniita luonnonkohteita, joten matkainspiraatiota antamaan - sekä valintoja helpottamaan - tässä viisi hienoa kohdetta harkittavaksi.

Rainbow Mountains

Kiinasta ei luonnonkauneutta puutu – Katso upeat kuvat!

Rainbow Mountains, eli sateenkaaren väriset vuoret, ovat ansainneet nimensä. Zhangyen kansallispuistossa sijaitseva maamuodostoma tunnetaan kiinaksi nimellä Danxia, eli punaiset pilvet.

Valokuvaajat saapuvat tänne kaukaa vuoria kuvaamaan, jotka voivat olla satojakin metriä korkeita. Kun aurinko paistaa vuoriston ylle, kirkastuvat värit entisestään vasten sinistä taivasta.

Hongcun

Kiinasta ei luonnonkauneutta puutu – Katso upeat kuvat!

Hongcun on pittoreski pieni kylä, joka on veden ympäröimä. Kylää koristavat lootusaltaat ja pienet sillat, sekä ihastuttavan kotikutoinen arkkitehtuuri. Kyläläiset ovat muuntaneet vedet puutarhoiksi taloille sekä "vesipihoiksi". Tällaisia pihoja ei löydy mistään muualta, eikä ihme että kylää tullaan ihastelemaan kaukaa.

Hongcunin kylä sijaitsee maan itäosassa, ja siellä asustaa vain noin 1 500 asukasta. Se on myös Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme -elokuvan yksi tärkeimmistä kuvauspaikoista.

Wuyan

Kuva: © Gongs2007 | Dreamstime.com
Kuva: © Gongs2007 | Dreamstime.com

Kiinan kauneimmaksi maalaismaisemaksi on usein mainittu Wuyuan. Maisema on hyvin perinteistä, väritettynä lukemattomilla värikkäillä kukilla ympäri aluetta.

Kylästä löytyy myös kartanoita, siltoja, suuria halleja ja vuoristoa. Maaliskuusta noin huhtikuun puoleenväliin Wuyuan on katettu keltaisilla kukilla, jotka peittävät alleen kaiken muun. Toinen kohokohta on syksy, jolloin kaikki värjäytyy syksyn ruskan väreihin. Wuyuan on vain noin 90 kilometrin päässä toisesta maan kauneimmista nähtävyyksistä, Yellow Mountains -vuorista.

Zhangjiajien kansallispuisto

Kiinasta ei luonnonkauneutta puutu – Katso upeat kuvat!

Zhangjiajien kansallispuiston valtaisat hiekkakivipilarit ovat toimineet inspiraationa Avatar-elokuvan Hallelujah-vuorille ja maisemille.

Kivipilarit ja korkeat huiput sekä syvät laaksot houkuttelevat vuosittain tuhansia valokuvaajia paikalle, jotka inspiroituvat epätodellisen näköisistä maisemista. Kansallispuisto sijaitsee noin 40 minuutin ajomatkan päässä Zhangjiajien kaupungista.

Yuanyang

Kiinasta ei luonnonkauneutta puutu – Katso upeat kuvat!

Kiinan kauneimmat riisiterassit, eli asteittain ylöspäin kohoavat kasvatusaltaat, sijaitsevat Yuanyangissa, maan eteläosassa.

Paras aika matkustaa seudulle on tammi-helmikuussa. Matalamman allasmuodostelmansa vuoksi ne ovat muita altaita vaikuttavamman näköinen kokonaisuus; helmi-maaliskuussa altaita koristavat myös pinkit ja valkoiset kukat. Valokuvaajien suosikkipaikka on ruuhkaisimmillaan auringonnousun ja -laskun aikana.

Lähde: China Highlights

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.