Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kaupunkiloma sujuu huolettomammin näillä vinkeillä. Kuva: © Dennis Van De Water | Dreamstime.com
Kaupunkiloma sujuu huolettomammin näillä vinkeillä. Kuva: © Dennis Van De Water | Dreamstime.com

Kaupunkilomalle lähdössä? Optimoi lomasi onnistuminen näillä kuudella vinkillä!

ILMOITUS Onko lomaa tiedossa, vaikka vain muutama päivä? Eurooppa on täynnä kaupunkilomakohteita, joihin voit matkustaa helposti vaikka vain viikonlopuksi. Kaupunkiloma on mainio valinta, kun haluat lähteä muutamaksi päiväksi matkalle ja päästää hetkeksi irti arjesta. Sen lisäksi kaupunkikohde tarjoaa monipuolista nähtävää, voit shoppailla, nauttia paikallisherkkuja ja osallistua kaupungin tarjoamiin tapahtumiin.

Me Chubbilla kokosimme muutaman vinkin, joiden avulla voit valmistautua kaupunkilomaasi varten.  

1. Matkusta henkilökortilla

Viime vuosina henkilökortin käyttö on lisääntynyt ja yksi merkittävä syy siihen on, että henkilökortti on monessa Euroopan maassa passin korvike. Henkilökortti vie huomattavasti passia vähemmän tilaa ja mahtuu siten hyvin lompakkoon tai kännyk­käkotelon sivutaskuun. 

2. Käytä sähköpotkulautoja turvallisesti

Euroopan isoimpiin kaupunkeihin on viime vuosina ilmestynyt sähköpotkulautoja runsaasti. Sähköpotkulaudat ovat suosittuja niiden käytön helppouden takia. Voit kulkea niillä lyhyehköt matkat eikä sinun tarvitse palauttaa niitä mihinkään telineeseen. Varsinkin kaupunkilomalla tulee käveltyä paljon, joten välillä voi olla mukavaa päästä nopeammin perille. On tärkeää kuitenkin olla varovainen ja seurata paikallisia liikennesääntöjä, jotta varmistat itsesi ja muiden turvallisuuden. Muistathan myös käyttää kypärää.

3. Varo taskuvarkaita

Taskuvarkaat ovat monen suurkaupungin riesa, ja yleensä turistit ovat potentiaalisia uhreja. Varkaat suosivat turistinähtävyyksiä, julkisia liikennevälineitä ja muita paikkoja missä on paljon ihmisiä ja ruuhkaa. Taskuvarkauksilta voi varautua säilyttämällä arvotavaroita, esimerkiksi lompakkoa ja kännykkää, vetoketjulla tai napilla suljetussa taskussa. Maksukortteja ja niiden tunnuslukuja ei saa säilyttää samassa paikassa.

Tarkista ennen matkaa, miten voit tarvittaessa sulkea maksukorttisi ja puhelinliittymäsi, sekä miten ilmoittaa henkilöpaperit kadonneeksi mahdollisen taskuvarkauden sattuessa.

4. Älä julkaise kuvia lomasta sosiaalisessa mediassa

Älä mainosta matkaasi sosiaalisessa mediassa ennen matkalle lähtöä, äläkä mielellään myöskään matkan aikana. Tällaiset päivitykset saattavat houkutella tyhjään kotiisi kutsumattomia vieraita. Kuvamuistot voi turvallisin mielin jakaa vaikka heti matkan jälkeen. Lisäksi tauko sosiaalisesta mediasta loman aikana voi olla rentouttava kokemus!

5. Lähde ajoissa lentokentälle

Jos lentosi lähtee pahimpaan ruuhka-aikaan, kannattaa varata riittävästi aikaa lentokentälle matkustamiseen. Suurkaupunkien ruuhkat ovat ihan eri luokkaa verrattuna Suomen teiden ajoittaisiin ruuhkiin. Jos matkustaminen kuitenkin kestää itsestä riippumattomista syistä liian kauan, ehkä myöhästyt lennolta. Matkavakuutus voi riippuen ehdoista korvata matkalta myöhästymisen, mikäli matkustat julkisella kulkuneuvolla ja myöhästyt odottamatta ja vastoin tahtoasi.

6. Varmista, että matkavakuutus on voimassa

Matkavakuutus tulee tarpeeseen, jos sinä tai joku perheestäsi sairastuu viime hetkellä ettekä pääsekään lähtemään reissuun, tai jos matkalla sattuu tapaturma. Chubb Matkavakuutuksen voi ostaa vaikka vain viikonlopuksi, jos ei ole tarvetta jatkuvalle matkavakuutukselle. Saat sen nopeasti, vaikka lentokentällä parilla klikkauksella. Matkavakuutus pitää kuitenkin ostaa vähintään kolme päivää ennen matkan alkua, jotta peruutusturva olisi voimassa.

Tutustu tarkemmin Chubb Matkavakuutukseen tästä.

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.