Venetsian Burano on varmasti yksi Euroopan värikkäimpiä matkakohteita
Venetsian Burano on varmasti yksi Euroopan värikkäimpiä matkakohteita
· Napsun toimitus

Kaupunki kuin karamelli! 15 värikkäintä kohdetta Euroopassa

Tuntuuko elämä harmaalta ja kaipaat siihen väriä? Euroopasta löytyy kokonainen joukko hurmaavan värikkäitä kaupunkeja.

Värikkäät ja eläväiset kylät, moniväriset kaupungit ja kimaltelevat kaupunginosat – mieli piristyy jo pelkkiä kuvia katsellessa. Keräsimme läheltä Euroopasta 15 matkavinkkiä väriä elämäänsä kaipaaville matkaajille.

Burano, Venetsia, Italia

Silmäkarkkia tarjoilee runsain mitoin Buranon saari Venetsiassa.

Lyhyen gondolakyydin päässä Venetsiasta sijaitseva Burano suorastaan putkahtaa esiin laguunista monivärisine rakennuksineen. Rakennuksia ryhdyttiin alunperin maalaamaan kirkkailla väreillä, jotta kalastajat löytäisivät perille sumussa. Nyt ne houkuttelevat valokuvaajia ja matkailijoita - tästä väriloistosta on helppo nauttia.

Burano, Italia Kuva: Stevanzz | Dreamstime.com
Burano, Italia Kuva: Stevanzz | Dreamstime.com

 

Cinque Terre, Italia

Italian Rivieralla sijaitsevat, viisi kallionseinämälle rakennettua kylää muodostavat värikkään ja matkailijan sielua rikastuttavan Cinque Terren.

Rannikkokaistale tunnetaan yhtenä maailman kauneimmista. Mereltä päin nähtynä sateenkaaren väreissä hehkuvat, Monterosso al Maren, Vernazzan, Corniglian, Manarolan ja Riomaggioren rakennukset näyttävät kuin kauniilta jalokiviltä.

Lue myös: Vernazza on pastellinvärinen helmi Cinque Terressa - Kruunattu myös Italian kauneimmaksi kyläksi

Lue myös: Italian kuuluisalla Unesco-alueella ei enää läpsytellä varvassandaaleissa - Kieltoon syynä matkailijoiden turvallisuus

Cinque Terre, Italia Kuva: Martin Molcan | Dreamstime.com
Cinque Terre, Italia Kuva: Martin Molcan | Dreamstime.com

 

Colmar, Ranska

Lähellä Saksan rajaa sijaitseva Colmar on kuin suoraan Disneyn elokuvasta. Alppien kainalossa sijaitseva kaupunki näyttää maagiselta värikkäästi maalattuine rakennuksineen, joiden seinustoja koristavat suuren osan vuotta kukkaset.

Lue myös: Voiko näin värikäs satukaupunki olla oikeasti olemassa? Ranskasta löytyy hurmaava Colmar

Colmar, Ranska Kuva: Janoka82 | Dreamstime.com
Colmar, Ranska Kuva: Janoka82 | Dreamstime.com

 

Costa Nova, Portugali

Portugalissa sijaitsevan Costa Novan raitakuvioiset rantatalot ovat monelle tuttuja. Mökit rakennettiin alunperin kalastajille suojiksi sekä kalastusvälineiden säilytyspaikaksi.

Palheiros-nimellä tunnetut pienet majaset muuttuivat vierailijoiden asumuksiksi turismin kasvun myötä. Nykyisin herkullisen väriset rakennukset houkuttelevat kävijöitä ympäri maailmaa.

Costa Nova, Portugali Kuva: Swetik309 | Dreamstime.com
Costa Nova, Portugali Kuva: Swetik309 | Dreamstime.com

 

Júzcar, Espanja

Juzcar sijaitsee reilun sadan kilometrin päässä Malagasta. Kylästä tuli vetonaula sen jälkeen, kun vuonna 2011 kaikki kylän valkoiset talot maalattiin sinisiksi. Alun perin kyseessä oli Smurffit-elokuvan markkinointikikka. Idea kuitenkin otti niin hyvin tuulta purjeisiinsa, että kylässä alettiin järjestää tapahtumia satumaisen teeman ympärille, mikä puolestaan houkutteli puoleensa enemmän turisteja. Sininen väritys sai siis jäädä.

Viihdeteemastaan huolimatta Juzcar ei ole menettänyt perinteistä karismaansa. Elämä kapeiden katujen ja ystävällisten asukkaiden kylässä soljuu eteenpäin verkkaiseen tahtiin kuten ennenkin ja andalusialainen viehätys on edelleen tallella – pienellä lisävärityksellä.

Lue myös: Espanjan Juzcarista löytyy sininen smurffikylä!

Juzcar, Espanja Kuva: Isaías Ibáñez | Dreamstime.com
Juzcar, Espanja Kuva: Isaías Ibáñez | Dreamstime.com

 

Kinsale, Irlanti

Ihastuttava Kinsalen kylä Irlannissa tarjoaa nähtävää kaikissa sateenkaaren väreissä. Täältä löytyy kuja toisensa jälkeen Tudor-tyylisiä mökkejä kirkkailla väreillä maalattuna. Kylä toimi keskiajalla kalastussatamana sekä kaupankäynnin ja armeijan keskuksena.

Kylän ulkoasun uudistus tuo nykyisin kylään tuhansia vierailijoita vuodessa, samoin kuin ruokaintoilijoille suunnattu Kinsale Gourmet Festival vuosittain lokakuussa.

Kinsale, Irlanti Kuva: Arsty | Dreamstime.com
Kinsale, Irlanti Kuva: Arsty | Dreamstime.com

 

Kööpenhamina, Tanska

Kööpenhaminan kuvankaunis Nyhavn on yksi Tanskan pääkaupungin trendikkäimmistä ja suosituimmista alueista.

Kanaalin toisella rannalla seisovat, värikkäät ja kapeat rakennukset on rakennettu 1600-1700-luvuilla. Alun perin ne suunniteltiin vuokra-asunnoiksi kaupungin köyhille ja keskiluokkaisille asukkaille, kun taas kanaalin vastakkaisella rannalla seisoivat varakkaampien asukkaiden kartanot.

Kööpenhamina, Tanska Kuva: Scanrail | Dreamstime.com
Kööpenhamina, Tanska Kuva: Scanrail | Dreamstime.com

 

Longyearbyen, Norja

Norjan Huippuvuorilla sijaitseva Longyearbyen on yksi maailman pohjoisimmista ja syrjäisimmistä asuinpaikoista.

Vanha kaivoskaupunki sijaitsee upeiden jäätiköiden ja maisemien keskellä, alueella, missä aurinko ei nouse talvisin neljään kuukauteen. Silti sieltä ei puutu väriä. Päinvastoin, kaleidoskooppisen väriset puutalot luovat kaupunkiin iloisen sävyn, joka piristää karun arktista maisemaa.

Longyearbyen, Norja Kuva: Tyler Olson | Dreamstime.com
Longyearbyen, Norja Kuva: Tyler Olson | Dreamstime.com

 

Menton, Ranska

Menton sijaitsee Ranskan ja Italian rajalla, alueella, missä majesteettiset Alpit tarjoavat taustakulissin kimaltelevalle Välimerelle. Viehättävässä merenrantakaupungissa sekoittuvat keskenään kaikki, mikä välimerellisessä maailmassa on parasta: leuto ja aurinkoinen ilmasto, italialainen vanha kaupunki ja boheemi tunnelma, joka on pohjimmiltaan ranskalainen.

Meren rannalla sijaitsevassa kaupungissa vaihtelevat maanläheiset värit ja mereltä päin katsottaessa rakennukset näyttävät olevan kuin kerroksittain toistensa päälle rakennettuja.

Menton, Ranska Kuva: Antonel | Dreamstime.com
Menton, Ranska Kuva: Antonel | Dreamstime.com

 

Notting Hill, Lontoo, Iso-Britannia

Hugh Grant tai Julia Roberts eivät välttämättä tule vastaan Lontoon Notting Hillin alueella, mutta pastellinväriset rakennukset ovat jokaiselle Lontoon-kävijälle ilo silmälle. Alueen läpi kulkevan Portobello Roadin varren komeat rakennukset on maalattu punaisiksi, sinisiksi ja vaalean laventelin sävyihin.

Värikäs Portobello Road Market levittäytyy myyntikojuineen kadun varrelle ja alue on myös erityisen tunnettu sympaattisista kirjakaupoistaan ja kahviloistaan. Elokuussa järjestettävä Notting Hillin karnevaali tuo katukuvaan vielä lisää väriä.

Lue myös: 10 vinkkiä: Superkaupunki Lontoo

Lue myös: 10 vinkkiä: Lontoo – kulttuuria ja historiaa

Notting Hill, Lontoo, Iso-Britannia Kuva: Krisztian Miklosy | Dreamstime.com
Notting Hill, Lontoo, Iso-Britannia Kuva: Krisztian Miklosy | Dreamstime.com

 

Oberammergau, Saksa

Saksan Baijerissa sijaitsevat pienet kylät ovat useat kuin suoraan satukirjan sivuilta. Niistä ehkäpä lumoavin on Oberammergau, entisaikaisten taiteilijoiden asuttama kylä, missä barokkirakennuksissa ei pelkästään ole satukirjojen tunnelma – ne ovat satukirjoja itsessään.

Kylän rakennusten seinien frescoissa seikkailevat muun muassa Hannu ja Kerttu, Punahilkka ja Tuhkimo. Oberammergaussa on myös runsaasti uskonnollisia muraaleja, mikä ei ole lainkaan yllätys, sillä kylä on toiminut vuodesta 1634 lähtien isäntänä Jeesuksen kärsimyksistä kertovalle, kylän asukkaiden esittämälle passio-näytelmälle.

Oberammergau, Saksa Kuva: Hiro1775 | Dreamstime.com
Oberammergau, Saksa Kuva: Hiro1775 | Dreamstime.com

 

Procida, Italia

Napolinlahdella sijaitseva Procidan saari on tunnettu pastellinvärisistä taloistaan, jotka reunustavat sen kaunista rannikkoa.

Siniset, pinkit ja keltaiset ovat viehättävässä sopusoinnussa keskenään ja luovat tästä pienestä, tuliperäisestä saaresta idyllisine satama-alueineen maiseman, joka on kuin suoraan postikortista.

Prodica, Italia Kuva: Frantisek Chmura | Dreamstime.com
Prodica, Italia Kuva: Frantisek Chmura | Dreamstime.com

 

Sighisoara, Romania

Unescon maailmanperintölistalle valittu, romanialainen Sighisoaran kylä on jännittävä sekoitus saksilaista arkkitehtuuria ja keskiaikaisia legendoja sekä siellä täällä näkyviä goottilaisia yksityiskohtia. Kaupunki on erityisen tunnettu kapeita ja kiemurteleviä katuja reunustavista, sateenkaaren väreissä kylpevistä rakennuksistaan.

Eikä rakennusten väri ole ainoa asia katseen kiinnittäjä vaan myös niiden arkkitehtoniset erikoisuudet kiehtovat: osa rakennuksista on hyvin kapeita, osassa on erikoinen sisäänkäynti, osassa puolestaan näyttävä barokkityylinen julkisivu.

Lue myös: Pysykää poissa pahat henget! Valkosipuli on erityisen suosittua Draculan kotimaassa Romaniassa

Sighisoara, Romania Kuva: Bobokow | Dreamstime.com
Sighisoara, Romania Kuva: Bobokow | Dreamstime.com

 

Stein am Rhein, Sveitsi

Pohjois-Sveitsissä sijaitseva Stein am Rhein on kuuluisa “vanhanaikaisesta” katutaiteestaan. Kaupungin keskusaukiota ympäröi nimittäin rakennuksia, joiden seiniä koristavat niin viiniä kuin sotaakin esittävät muraalit.

Seinätaide juontaa juurensa 1500-luvulta, jolloin maanomistajat halusivat kaunistaa kaupunkiaan. Nykyisin rakennusten omistajia vaaditaan pitämään ulkoseiniensä näyttävät frescot ensiluokkaisessa kunnossa.

Lue myös: 7 hyvää syytä suunnata Sveitsiin vaikka heti

Stein am Rhein, Sveitsi Kuva: Nui7711 | Dreamstime.com
Stein am Rhein, Sveitsi Kuva: Nui7711 | Dreamstime.com

 

Suuri basaari, Istanbul, Turkki

Istanbulin Suuri basaari on räiskyvine väreineen, tuoksuineen ja energioineen varmastikin yksi Euroopan värikkäimpiä kohteita.

Istanbulin suurin basaarialue on kaoottinen ja siksi juuri niin jännittävän viehättävä kauppapaikka, jossa tarjolla on kimaltelevia mosaiikkilamppuja, itämaisia silkkejä ja läjittäin värikkäitä mausteita.

Lue myös: 10 vinkkiä: Sadunhohtoinen Istanbul

Suuri basaari, Istanbul Kuva: Tinamou | Dreamstime.com
Suuri basaari, Istanbul Kuva: Tinamou | Dreamstime.com

 

Lähteet: Lonely Planet, Travelaway, GoEuro

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.