Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Amsterdam. Kuva: © Dennis Van De Water | Dreamstime.com
Amsterdam. Kuva: © Dennis Van De Water | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Katutaiteesta kirpputoreihin - Viisi hieman erilaista vinkkiä Amsterdamiin

Amsterdam on mainio kaupunkikohde Hollannissa vaikkapa pidennetyn viikonlopun varalle. Monipuolinen kaupunki tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa myös perinteisten nähtävyyksien ulkopuolelta.

Amsterdam poikkeaa tunnelmaltaan useista Euroopan suurista kaupungeista. Monipuolisesta kaupungista löytyy koettavaa joka lähtöön. Jos kaikki keskeiset matkaoppaiden nähtävyydet on jo koettu, ja haluat nähdä hieman erilaisen Amsterdamin, tässä on viisi vinkkiä seuraavan matkasi varalle.

Electric Ladyland on museo, joka on mielenkiintoinen vaihtoehto Amsterdamin suurien ja kuuluisien museoiden perinteisille maalauksille. Electric Ladylandin taide on kirjaimellisesti loistavaa: taideteokset hehkuvat pimeässä uv-valossa loistavan maalin ansiosta.

Museon omistaja on keksinyt teoksilleen myös oman maalaustekniikkansa. Ainut asia, joka tässä museossa on kiinnostavampaa kuin sen omalaatuiset teokset, on itse omistaja Nick Padallino. Karismaattinen omistaja kertoo teoksista ja tekniikoista mielellään.

Amsterdamin valofestivaali järjestetään vuosittain. Kuva: © Fabian Meseberg | Dreamstime.com
Amsterdamin valofestivaali järjestetään vuosittain. Kuva: © Fabian Meseberg | Dreamstime.com

Amsterdam Light Festival, valofestivaali, järjestetään joka talvi. Valofestivaali kerää yhteen taiteilijoita, valosuunnittelijoita ja arkkitehteja, jotka herättävät kaupungin eloon talven pimeydessä. Tummia iltoja värittävät ja lämmittävät lukemattomat taideinstallaatiot. Tarjolla on myös useita erilaisia kierroksia ympäri kaupunkia, jotka voi tehdä esimerkiksi pyörällä tai kanaaliveneen kyydissä ruoasta nauttien.

Rentoa tunnelmaa säteilevä NDSM on varmasti yksi koko Hollannin mielenkiintoisimmista naapurustoista. Entisen laivatelakan alueelle perustettu NDSM on kollektiivi, jossa taiteilijat ja vieraat voivat hengata yhdessä. Joen varrelta löytyy lukuisia ravintoloita, pubeja ja klubeja, sekä Kunststad (taidekaupunki), jossa viettää aikaa.

NDSM tunnetaan muun muassa värikkäästä katutaiteestaan. Kuva: © Dutch Creator | Dreamstime.com
NDSM tunnetaan muun muassa värikkäästä katutaiteestaan. Kuva: © Dutch Creator | Dreamstime.com

Kaupoissa tehtävän shoppailun voi vaihtaa myös kaupungin toreihin ja kirpputoreihin. Ijhallen on avoinna joka kuun ensimmäinen tai toinen viikonloppu. Alue löytyy kaupungin pohjoispuolelta, ja sinne saapuu kirppari-intoilijoita ympäri Eurooppaa. Käynti alueella on elämys, sillä paikalle pääsee ilmaisella lautalla, joka lähtee päärautatieaseman takaa.

Ijhallen on suosittu kirpputori Amsterdamissa. Kuva: © Inge  Hogenbijl | Dreamstime.com
Ijhallen on suosittu kirpputori Amsterdamissa. Kuva: © Inge Hogenbijl | Dreamstime.com

Hyvä vierailukohde on myös De Hallen, joka sijaitsee 1900-luvun alun teollisuusrakennuksessa. Nykyisin se toimii keskuksena taiteelle, muodille sekä etenkin ruualle. Rakennuksesta löytyy myös kaupungin suurin itsenäinen elokuvateatteri, butiikkihotelli, kauppoja sekä sisätiloihin rakennettu suuri ruokahalli ja baari.

Lähde: Eurotribe

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.