Monen matkailijan mielestä Bangkokin katukeittiö on maailman paras. Kuva: © Erica Schroeder | Dreamstime.com
Monen matkailijan mielestä Bangkokin katukeittiö on maailman paras. Kuva: © Erica Schroeder | Dreamstime.com

Katuruoan myyntiä Bangkokissa halutaan rajoittaa

Thaimaalainen ruoka vie kielen mennessään ja pääkaupunki Bangkok on pitkään ollut tunnettu maailman parhaasta katukeittiöstään. Pian se kuitenkin voi olla mennyttä aikaa, sillä Bangkokin viranomaiset ovat uhanneet kieltää ruoan myynnin kaupungin kaduilla vuoden 2017 loppuun mennessä.

Bangkokin kaupungin viranomaisilla (BMA) on parhaillaan meneillään kaupungin katujen siistimiskampanja, jolla pyritään saamaan kaduilta enemmän tilaa jalankulkijoille. Katuruoan myyjät ovat tässä kampanjassa korkealla listalla huolimatta siitä, miten suosittuja ne ovat ihmisten keskuudessa. Viranomaiset perustelevat päätöstään sanomalla, että prioriteettina on ihmisten terveys ja turvallisuus.

Aiemmat pyrkimykset katuruoan myynnin kieltämiseksi ovat Bangkokissa epäonnistuneet, mutta nyt viranomaiset ovat ottaneet tiukemman kannan. Suositut turistialueet kuten Chinatownin Yaowarat sekä Khao San Road ovat kaupungin kuvernöörin tiedotuspäällikön mukaan ensimmäisenä tarkkailulistalla, eikä poikkeuslupia ole tarjolla. Kadut on nyt päätetty tyhjentää ruokamyyjistä.

Bangkokin edullinen katuruoka ei ole ollut pelkästään turistien ja reppureissaajien ilona. Se on tarjonnut ravintoa myös paikallisille matalan tulotason asukkaille, joille voi olla edullisempaa ostaa ruoka valmiina kuin laittaa sitä itse. Viranomaisten päätös vaikuttaa näin niin Bangkokin maistuvaa ruokaa rakastaviin turisteihin kuin myös paikallisiin asukkaisiin.

Lähde: Lonely Planet

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.