Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Queenstown ympäristöineen on extreme-lajien keskittymä.
Queenstown ympäristöineen on extreme-lajien keskittymä.
· Napsun toimitus

Katapultilla ilmojen halki! Uuden-Seelannin uusin houkutus on ihmisiä lennättävä ritsa

Uuden-Seelannin Queenstown ympäristöineen on extreme-harrastajien mekka. Nyt alueelle on rakennettu uusi kohde, jossa voi ampua itsensä katapultilla korkeuksiin.

Uusi-Seelanti on tunnettu extreme-lajeistaan ja adrenaliinia nostattavista kohteistaan. Hobittien ja seikkailumatkailun maa on nyt lisännyt valikoimiinsa The Nevis Catapult -nimellä kulkevan kohteen. Eteläsaarella, lähellä Queenstownia sijaitseva Nevis Valley voi ollakin nyt jännitystä etsivien uusi suosikkikohde.

Niille, joille benjihyppy ei ole tarpeeksi jännittävää, katapultti on kokeilemisen arvoinen. Toisin kuin benjihypyssä, joka muodostuu vapaasta pudotuksesta ja takaisin ylös nousemisesta köyden varassa sen napsahtaessa takaisin, katapultti tekee työn toisin. Se työntää kokeilijan suoraan ulos- ja ylöspäin kohti yhtä suuntaa kovalla vauhdilla noin 150 metrin matkan ajan. Tämän jälkeen alkaa suora pudotus, jossa leijutaan köyden varassa laakson yllä.

Katso video laitteen toiminnasta tästä:

Koneen valmistajien mukaan vauhti on työntövaiheessa noin 100 km/h, ja suoran lennon vaihe voi olla ohi noin kahden sekunnin aikana. Kaikkineen elämys kestää noin kolmesta neljään minuuttia, riippuen vauhdista ja alas tulemisesta.

Katapultille päästäkseen vierailijoiden täytyy matkata paikalle AJ Hackettin tarjoamalla autokyydillä, sillä laite sijaitsee laakson etäisessä kolkassa. Lisäksi elämystä etsivän tulee olla 13-vuotias ja painaa vähintään 27 kiloa.

Lähde: CNN

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.