Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kuva: © Marina Pissarova | Dreamstime.com
Kuva: © Marina Pissarova | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Kaipaatko täydellistä rentoutumista? 10 ihanaa joogaretriittiä ympäri maailman

Joogaretriitti on erinomainen tapa ottaa täydellinen irtiotto arkielämästä, stressistä ja rutiineista. Ympäri maailmaa löytyy retriittejä, jotka tarjoavat päivittäisten joogatuntien lisäksi täysihoidon ja muita rentoutumismahdollisuuksia hieronnoista ja ohjattuun meditaatioon.

Joogaretriittiä suunnitellessa kannattaa kohteen valinnassa ensimmäiseksi miettiä oma budjetti ja minkä tyylistä elämystä on hakemassa. Toiset viihtyvät varsin hyvin alkeellisissa makuusaleissa, kun taas toiset rentoutuvat parhaiten hyvässä sängyssä omassa rauhassa herkullisia aterioita syöden.

Useimmat paikat keskittyvät joogan teemojen mukaisesti kasvisruokaan, vaikkakin useat paikat tarjoavat esimerkiksi kalaa erikseen pyydettäessä.

Joogaretriitille mennään rauhoittumaan ja etsimään henkistä tasapainoa - päivät täyttyvätkin paljolti joogan lisäksi kävelemisestä, lukemisesta ja muiden kanssa seurustelusta. Siksi paikan lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota ajankohtaan: Intiassa on lämmintä ympäri vuoden, kun taas Euroopassa joogaretriitit keskittyvät kesäaikaan.

1. Ithaka, Kreikka - yövy vaikka jurtassa

Ithakan siniset vedet kutsuvat rentoutumaan. Kuva: © Jnkoste | Dreamstime.com
Ithakan siniset vedet kutsuvat rentoutumaan. Kuva: © Jnkoste | Dreamstime.com

Itha108 sijaitsee kreikkalaisella Ithakan saarella. Luonnonkaunis paikka meren ympäröimänä tarjoaa mahdollisuuden meditaatioon, joogaan ja rentoutumiseen. Tarjolla on erilaisia majoitusvaihtoehtoja ylellisemmistä makuuhuoneista mongolialaistyylisiin jurttiin. 

Itha108:ssa on tiloja sekä sosiaaliselle kanssakäymiselle että rauhoittumiselle: saleja tunneille sekä oleskelutiloja ja huikea terassinäkymä suoraan merelle. Paikka tarjoaa retriittejä ympäri vuoden vaihtuvin vetäjin ja teemoin. Paikan ruokafilosofia nojaa vahvasti orgaaniseen kasvisruokaan, mutta kalaa on tarjolla sitä erikseen pyytäville.

2. The Sanctuary, Thaimaa - pala paratiisia 

Ko Pha Nganin saari sijaitsee syrjässä arjesta. Kuva: © Boggy | Dreamstime.com
Ko Pha Nganin saari sijaitsee syrjässä arjesta. Kuva: © Boggy | Dreamstime.com

Ko Pha Nganin pienellä saarella, suositun lomasaari Ko Samuin lähellä sijaitseva The Sanctuary on pala paratiisia vehreän viidakon ja meren välissä. Sinne ei johda yleisiä teitä eikä siellä ole liikennettä, joten rauha on täydellinen. The Sanctuary tarjoaa yksittäisiä tunteja, pidempiaikaisia detox- eli puhdistuskuureja ja joogakursseja. 

Valittavana on monenlaisia retriittejä muutaman päivän joogalomasta reiluun viikkoon. Hintaan kuuluu jooga- tai pilatestuntien lisäksi muun muassa hierontaterapiaa, höyryhuone ja henkilökohtainen terapiatunti. Ruokailu keskittyy perinteiseen herkulliseen thairuokaan, joka on kasvispainotteista, mutta myös mereneläviä on tarjolla.

3. Sen Wellness Sanctuary, Sri Lanka - hoitoja joka lähtöön 

Sen Wellness sijaitsee Tangallen upeiden hiekkarantojen läheisyydessä Sri Lankassa. Kuva: © Ulf Huebner | Dreamstime.com
Sen Wellness sijaitsee Tangallen upeiden hiekkarantojen läheisyydessä Sri Lankassa. Kuva: © Ulf Huebner | Dreamstime.com

Ayurvedic-hoitoja, joogatunteja, akupunktiota ja herkullista ruokaa löytyy Sri Lankasta. Rekawa Beachin rannalla voi ihailla auringonlaskua ja osallistua samalla jollekin paikan tarjoamista retriiteistä. Lomat kestävät yleensä viikosta kahteen, ja keskittyvät eri teemojen mukaisesti hyvinvointiin, joogaan ja mielen tasapainottamiseen. Myös lyhyempiä lomia mielen rentouttamiseen on tarjolla.

Majoitus tapahtuu luontoa kunnioittaen ja tarjolla on ihastuttavia kahden hengen huoneita, joissa on ripaus ylellisyyttä. Jooga on vain osa retriitin tarjoamaa elämystä, sillä hoitoja on tarjolla laidasta laitaan samalla kun mieli lepää kauniissa maisemissa.

4. Kaliyoga La Alpujarra, Espanja - puhdistu ja nauti vuoristoilmasta  

Alpujarrassa on myös komeat patikointimaastot. Kuva: © Vaclav Mach | Dreamstime.com
Alpujarrassa on myös komeat patikointimaastot. Kuva: © Vaclav Mach | Dreamstime.com

Alpujarran vuoristoisella alueella Espanjan Andaluciassa sijaitseva keskus tarjoaa viikon mittaisia retriittejä kaikentasoisille joogaajille ympäri vuoden. Halutessaan pidempiaikaisen ja syvemmän elämyksen lomailija voi valita myös kaksi perättäistä retriittiä. Retriitissä olon aikana voi kokeilla lisäksi meditaatiota, kävellä vuoristoisilla reiteillä, osallistua raakaruokaa sisältävään elimistön puhdistukseen ja muihin hoitoihin. Tarkoituksena on tarjota kokonaisvaltaisesti hoitava ja rentouttava elämys joogatuntien ohessa. 

Ruokailussa pääpaino on lähiruuassa, ja vegaani- ja gluteenittomat vaihtoehdot on huomioitu. Majoitusvaihtoehtoina ovat päärakennuksen makuuhuoneet sekä alueella olevat mökit. Kesäisin on mahdollisuus yöpyä myös ihastuttavassa tiipiissä. 

5. Abundance Yoga Retreats, Italia - italialaisia herkkuja ja meditaatiota 

Joogaretriittiin kukkasten keskelle Italiassa. Kuva: © Fisfra | Dreamstime.com
Joogaretriittiin kukkasten keskelle Italiassa. Kuva: © Fisfra | Dreamstime.com

Miltä kuulostaisi joogaretriitti Italian auringon alla herkullista kotiruokaa syöden ja samalla ihaillen ympärille levittäytyviä, kukkasten värittämiä maisemia? Kesäaikaan keskittyvän Abundance Yoga Retreatin päärakennuksena toimii historiallinen San Flavianon luostari, jota pidetään yhtenä Italian vanhimmista rakennuksista. Majoitus sekä ruokailutilat ja olohuone sijaitsevat kaikki samassa rakennuksessa.

Retriitit sisältävät aterioinnit, päivittäiset joogatunnit, meditaatiota ja omaa aikaa esimerkiksi pitkille kävelyretkille vuoristossa sekä hieronnoille. Paikka tarjoaa monia eri retriittivaihtoehtoja, joista löytyy helposti oma taso. Myös italialaisen ruoan kokkauskursseja on tarjolla.

6. YogaRosa Retreats, Ibiza - kokonaisvaltaista hyvinvointia

Ibizan maisemissa voi myös rentoutua. Kuva: © Juan Jose Vadell | Dreamstime.com
Ibizan maisemissa voi myös rentoutua. Kuva: © Juan Jose Vadell | Dreamstime.com

Ibiza tunnetaan erityisesti bilematkakohteena, mutta Välimerellä manner-Espanjan ja Mallorcan välissä sijaitseva saari on erinomainen kohde myös joogan ystäville. Ibizan YogaRosa sijaitsee varjoa tarjoavien mäntyjen keskellä ja tarjoaa holistisen retriitin, jossa yhdistyvät jooga, pranayama-meditaatio ja hiljainen keskittyminen. YogaRosassa voi käydä vain yhdellä tunnilla tai viettää pidemmänkin ajan.

Retriitti toimii yhdessä läheisen Agroturismo Can Betin kanssa, joka tarjoaa majoitusta yksinkertaisissa mutta eleganteissa, kaikki mukavuudet sisältävissä huoneissa. Ulkona ovat sekä suolaisen että makean veden altaat. Ruokana tarjoillaan kasvis- ja vegaaniruokaa.

7. Yogamagic Ecoretreat, Goa, Intia - harmoniaa perinteiseen tyyliin

Goalla voi joogata myös rannalla. Kuva: © Marina Pissarova - Dreamstime.com
Goalla voi joogata myös rannalla. Kuva: © Marina Pissarova - Dreamstime.com

Intia on joogaretriittien kohteena tunnetuin. Tämä ei ole mikään ihme, sillä sää suosii ympäri vuoden ja joogan henkisenä kotimaana Intia ottaa joogavieraat vastaan jo rutiinilla. Ekotyylinen Yogamagic Ecoretreat sijaitsee vehreyden keskellä, parin kilometrin päässä pohjoisen Goan hiekkarannoista. Resortista löytyy luonnonmukaisesti rakennettu joogasali, sekä luonnonvesiallas ja kauniit puutarhat, jotka luovat paikkaan harmonisen hiljaisuuden. 

Majoitus tapahtuu joko ihastuttavissa teltoissa tai päärakennuksen makuuhuoneissa. Ruoka on herkullista intialaistyylistä ruokaa, ja sisältää paljon hedelmiä ja tuoreita mehuja. Retriitin aikana voi ottaa myös ayurvedic- ja homeopaattisia hoitoja.

8. Little Cove Yoga Holiday Retreat, Goa, Intia - joogaa rannalla

Cola Beach, Goa. Kuva: © Rvc5pogod | Dreamstime.com
Cola Beach, Goa. Kuva: © Rvc5pogod | Dreamstime.com

Eteläisessä Goassa sijaitseva lomakeskus sijaitsee rauhallisella rannalla, meren äärellä Cola Beachilla. Tarjolla on yhden ja kahden hengen asuttavia mökkejä, orgaanista intialaistyylistä kasvisruokaa sekä kokkauskursseja intialaisen ruoanlaiton saloista kiinnostuneille. 

Tarjolla on 10-15 päivän joogaretriittejä ympäri vuoden, sekä erillisiä joogalomia, joilla tahti on hieman rauhallisempi. Resortissa on mahdollisuus myös ayurvedahoitoihin, hierontaan sekä delfiinien bongailuun päiväreissuilla.

9. Kadermon saari, Hanko - rentoutumista lähellä

Saaristossa sielu lepää. Kuva: © Jani Järvinen | Dreamstime.com
Saaristossa sielu lepää. Kuva: © Jani Järvinen | Dreamstime.com

Joogaa ja rauhoittumista ei tarvitse lähteä etsimään kovin kauaksi. Hangossa sijaitseva Kadermon saari tarjoaa kauniit maisemat ja runsaasti erilaisia mahdollisuuksia joogan parissa. Kesäisin tarjolla on viikonlopun kestäviä kursseja, mutta tulijoilla on mahdollisuus osallistua retriittiin viikoksi tai vaikka kymmeneksi. 

Päämajoituksena toimii 1920-luvun tyyliin rakennettu puutalo, kun taas vanha veneveistämö toimii joogastudiona. Saari on eristyksissä muusta maailmasta, vaikka wifi toimiikin saarella, joten hiljaisuus on taattu. Ruokana tarjotaan kasvisruokaa.

10. EcoYoga, Skotlanti - kylve ulkona kosken äärellä 

Loch Awen toisesta päästä löytyy kuuluisat Kilchurnin linnan rauniot. Kuva: © Wojciech Kruczynski | Dreamstime.com
Loch Awen toisesta päästä löytyy kuuluisat Kilchurnin linnan rauniot. Kuva: © Wojciech Kruczynski | Dreamstime.com

EcoYoga Center sijaitsee Loch Awen länsipäässä Skotlannin länsirannikolla, vajaan kolmen tunnin bussimatkan päässä Glasgowsta. Keskus on yhdistelmä ekoystävällistä elämistä ja ylellistä majoittumista, lisämausteenaan täydelliset Skotlannin Ylämaan maisemat. Joogasalissa on lattialämmitys ja kylpeä voi vaikka ulkona - ulos ja joen ääreen on sijoitettu kylpyammeita täysin erilaista kokemusta varten. 

Majoitus tapahtuu mukavuuksin varustelluissa, joista osassa on myös saatavilla lastensänky. Keskuksessa on myös jurtta. Ruoka keskittyy kasvispainotteiseen lähiruokaan. Joogaretriittejä järjestetään ympäri vuoden, ja niiden kesto ja pääpainotus vaihtelevat vetäjien mukaan.

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.