Fuerteventuran rannat ovat todennäköisesti Kanariansaarten houkuttelevimmat.
Fuerteventuran rannat ovat todennäköisesti Kanariansaarten houkuttelevimmat.
· Napsun toimitus

Kaipaatko luontoa, rantaa, biletystä vai täydellistä rauhaa? Kanariansaaret esittelyssä

Kanariansaaret pitävät pintansa suomalaisten suosikkikohteena vuodesta toiseen. Suosiolle on syynsä, sillä saarille on Suomesta helppo päästä, ilmasto on miellyttävä ja tekemistä riittää.

Kanariansaaret ovat suomalaisille tuttu ja rakas matkakohde, joista löytyy tarjontaa vilkasta iltaelämää etsiville kuin luonnon parissa viihtyvillekin. Kolmestatoista saaresta kahdeksan on asuttuja. Valitsimme näistä seitsemän, joille pääseminen Suomesta on helppoa vuoden ympäri. Kaikille saarille yhteistä ovat herkullinen ruoka, leuto ilmasto, sekä meren tarjoamat harrastusmahdollisuudet - loppu on kiinni omista valinnoista.

Teneriffa on suosituin, eikä syyttä

Playa de las Teresitas, Teneriffan Santa Cruzissa.
Playa de las Teresitas, Teneriffan Santa Cruzissa.

Suurin sekä suosituin Kanariansaarista on useiden suomalaistenkin suosikki. Kokonsa vuoksi se on monipuolinen lomakohde, jossa voi saman viikon aikana rentoutua lukemattomilla hiekkarannoilla, sekä nauttia monista luontokohteista.

Teneriffan suosituin kaupunki on Playa de las Américas, josta löytyy menoa ja meininkiä. Rauhallisempaa tunnelmaa tarjoavat mm. pohjoisrannikon Santa Cruz sekä Américasin lähellä sijaitseva ihastuttava Los Cristianos.

Saaren kuuluisin käyntikohde on Teide-tulivuori, jota ympäröivät laajat laavakentät sekä metsät. Saaren monet uimarannat sekä Siam Park -vesipuisto pitävät koko perheen kiireisenä, ja tarjoavat monipuolisia vesiurheilumahdollisuuksia. Myös golfaajia hemmotellaan monilla tasokkailla kentillä.

Teneriffan kolmas valtti on Kanariansaarten monipuolisin ja vilkkain iltaelämä, joka varmasti tarjoaa menoa etsiville tarpeeksi viihdykettä iltoihin.

Teneriffalta saa napsittua myös vaikuttavia luontokuvia.
Teneriffalta saa napsittua myös vaikuttavia luontokuvia.

Lue myös: 10 vinkkiä: Monipuolinen Teneriffa

Gran Canaria sopii jokaiselle

Puerto de Mogan on kaunis satamakaupunki Gran Canarian lounaisrannikolla.
Puerto de Mogan on kaunis satamakaupunki Gran Canarian lounaisrannikolla.

Jos etsit hienoja rantoja, hyvää ruokaa sekä shoppailua sopivassa suhteessa, kannattaa harkita saarirykelmän toiseksi suosituinta saarta.

Gran Canarian suosituimmat kohteet, Puerto Rico, Playa del Ingles sekä Maspalomas ovat kaikki erinomaisia valintoja niille, jotka haluavat yhdistää herkullisen paikallisen ruuan rentoon rantalomaan.

Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas on ehdottomasti vierailun arvoinen. Lähes 400 000 asukkaan kaupunki tarjoaa runsaan ravintolatarjonnan, hyvät shoppailumahdollisuudet, suloisia pastellinsävyisiä naapurustoja ja kauniita puistoja, joissa viettää aikaa. Eläväinen yliopistokaupunki on hyvin erimaata kuin etelärannikon turistikohteet.

Lapsiperheille Gran Canarialta löytyy teemapuistoja, kuten Aqualand Maspalomas, ja Maspalomasin hiekkadyynit ovat pakollinen elämys kaikenikäisille. Retkellä tai omalla autolla voi tutustua saaren moniin vuoristokyliin, tai vaikka sen kauneimmaksi sanottuun satamakaupunkiin, Puerto de Moganiin.

Talvisin Gran Canarialla viihtyvät golfaajat sekä maantiepyöräilijät, ja saaren lukuisat vaellusreitit ovat ulkoilmaihmisten suosikkeja. Gran Canariaa ympäröivä vesistö sopii täydellisesti myös sukeltamiseen, sekä katamaraanin kyydissä delfiinien bongailulle.

Bufadero de la Garita on erikoisempi nähtävyys Gran Canarian länsirannikolla.
Bufadero de la Garita on erikoisempi nähtävyys Gran Canarian länsirannikolla.

Lue myös: 10 vinkkiä: Aktiivisempi Gran Canaria

Rauhallinen Lanzarote lumoaa ainutlaatuisilla maisemillaan

Lanzaroten luonto on omalaatuista ja lumoavan kaunista.
Lanzaroten luonto on omalaatuista ja lumoavan kaunista.

Tuliperäinen ja täysin omalaatuisen näköinen Lanzarote on rykelmän kolmanneksi suosituin matkakohde. Sen kuumaisemaa muistuttava ulkonäkö kiehtoo monia, ja tarjoaa hieman erilaisen loman. Puerto del Carmen, Playa Blanca sekä Costa Teguise ovat kaikki rantakohteita, joista löytyvät monipuoliset palvelut ja ravintoloita, mutta myös omaa rauhaa rentoutumiselle.

Lanzarote on myös ulkoilijan kohde; saari tarjoaa paljon patikkapolkuja, tunneleita ja elämyksiä rauhallisen rantaelämän ohessa.

Timanfayan kansallispuisto on saaren paras nähtävyys, jossa pääsee näkemään saaren lukuisia tulivuoria ja kraatereita. Kansallispuistossa vieraillessa kannattaa piipahtaa myös Las Montañas de Fuegon keskukseen, jonka El Diablo -ravintolassa tarjoillaan herkullisia aterioita, jotka valmistuvat kraaterin kuuman ilman avulla.

Saarelta voi tehdä myös hienon päiväretken Lanzaroten ja Fuerteventuran välissä sijaitsevalle Los Lobosin pienelle saarelle. Matkaa voi jatkaa aina Fuerteventuralle saakka ja vierailla Corralejossa tai nauttia rantapäivästä saaren upeilla hiekkadyyneillä.

Tuliperäiseltä Lanzarotelta löytyy myös kauniita hiekkarantoja. Kuvassa Playa de Papagayo.
Tuliperäiseltä Lanzarotelta löytyy myös kauniita hiekkarantoja. Kuvassa Playa de Papagayo.

Lue myös: 10 vinkkiä: Karun kaunis Lanzarote

Fuerteventuralta löytyvät parhaat rannat

Fuerteventura on tunnettu suurista hiekkadyyneistään.
Fuerteventura on tunnettu suurista hiekkadyyneistään.

Surffaajan paratiisina tunnettu Fuerteventura tarjoaa luultavasti Kanariansaarten parhaat rannat, ja varmasti ainakin pisimmät. Fuerteventuralla päivät kuluvat rantaelämän parissa meren tarjoamista mahdollisuuksista nauttien.

Fuerteventura tarjoaa pitkiä hiekkarantoja toinen toisensa perään - ja niistä saa nauttia suhteellisen rauhassa verrattuna suurempiin ja suositumpiin saariin. Aikuiseen makuun sopiva saari on täynnä harrastusmahdollisuuksia: pyöräilyä, SUPpailua, sukeltamista, golfia, surffaamista ja lekottelua uima-altailla.

Corralejo ja Jandia ovat Fuerteventuran kylistä turistien keskuudessa suosituimpia. Pienet historialliset kylät, kuten Pájara ja Betancuria ovat hyviä kohteita omatoimiseen seikkailuun. Illat kuluvat rauhallisten lomakylien ravintoloissa, joissa tarjolla on paljon saaren omia herkkuja - yöelämä on Fuerteventuralla hillittyä.

Myös Fuerteventuran luonto on karua. Patikointi näisä maisemissa on kuitenkin suosittua ja kivaa vaihtelua rantaelämälle.
Myös Fuerteventuran luonto on karua. Patikointi näisä maisemissa on kuitenkin suosittua ja kivaa vaihtelua rantaelämälle.

Lue myös: 10 vinkkiä: Hiekkadyynien Fuerteventura

Vehreä La Palma on aikuisten luonnonystävien lomasaari


La Palma on patikoijien suosiossa.
La Palma on patikoijien suosiossa.

Saarista ehdottomasti vehrein, La Palma, on lomakohde aikuisille, jotka nauttivat luonnon keskellä kulkemisesta sekä omasta rauhasta.

Puerto Naos, Los Cancajos ja Fuencaliente ovat kaikki hyviä tukikohtia saaren tutkimiselle ravintoloineen ja rantoineen. Saaren poikki kulkee lukuisia vaellusreittejä, jonka vuoksi saari onkin suosittu aktiivisten luontomatkailijoiden kohteena.

Caldera de Taburienten kansallispuisto on pakollinen käyntikohde. Puistosta löytyy yksi maailman suurimmista tulivuoren kraatereista, kaunis vesiputous sekä paljon luontoa ihailtavaksi. Se on kuin La Palma pienoiskoossa: vehreä, täynnä tutkittavaa ja vaatii hyvät patikkakengät varusteiksi. 

La Palma hemmottelee myös tähtien ystäviä: valon määrä saarella on minimaalinen, ja tähtitaivas avautuu ihailijoille siksi harvinaisen selkeänä. Tähtibongareiden ehdoton vierailukohde onkin  Roque de los Muchachosin astrominen observatorio.

Santa Cruzin kaupungin viehettävät talot parvekkeineen ovat valokuvaajan unelma.
Santa Cruzin kaupungin viehettävät talot parvekkeineen ovat valokuvaajan unelma.

La Gomeran rauhallisuus lumoaa

La Gomeran pääkaupunki on San Sebastian.
La Gomeran pääkaupunki on San Sebastian.

Muista saarista poiketen La Gomeralta ei löydy suuria hiekkarantoja. Saarta koristavat lähinnä laakeripuumetsät, ja sen vehreä maasto sopii erinomaisesti patikoinnista pitäville. Garajonayn laakeripuumetsä on Unescon maailmanperintöluettelon kohde, ja saaren harvoja nähtävyyksiä. Tärkeimmät lomakylät San Sebastian ja Valle Gran Rey tarjoavat sopivasti ravintoloita ja palveluita, mutta La Gomeran vetovoima on sen rauhallisuudessa ja espanjalaisessa autenttisuudessa. Saaren pienet kylät ovat hurmaavia ja arkkitehtuuri historiallista.

Saarta kiertää helposti omalla autolla, ja päivät voi viettää vierailemalla pienissä kylissä, uimarannoilla sekä vehreissä metsissä. La Gomeran kiinnostavimpia nähtävyyksiä on tietenkin Casa Columbina: Kristoffer Kolumbus aloitti vuonna 1942 merimatkansa juuri tältä saarelta.

Saari on hyvä vaihtoehto myös niille, jotka haluavat yhdistää lomansa toiseen saareen. Teneriffa sijaitsee kätevästi noin tunnin päässä: La Gomeralle voi tulla golffaamaan ja nauttimaan rauhasta, ja suunnata sitten Teneriffalle aktiivisemman ajanvieton pariin.

Auringonlasku La Gomeralla.
Auringonlasku La Gomeralla.

Lue myös: La Gomera on Kanariansaarten salainen helmi

Omatoimimatkailijoiden El Hierro on erilainen

El Hierron rauhallisuus kiehtoo omatoimimatkailijoita.
El Hierron rauhallisuus kiehtoo omatoimimatkailijoita.

El Hierro on asutuista Kanariansaarista toiseksi pienin, ja kaikista läntisin. Vehreä saari on unohtumaton kokemus, sillä täällä on muihin saariin verrattuna hyvin rauhallista. Saari on etenkin sukeltajien suosiossa, sillä saaren rannikolta avautuu merenalainen maailma täynnä vulkaanisia ihmeitä. El Hierro on omatoimisten matkailijoiden kohde; saarella liikutaan omalla autolla, patikoidaan pitkin vehreitä reittejä halki pienen saaren, ja nautitaan hiljaisuudesta.

Mustat hiekkarannat ovat valokuvaamisesta innostuneiden suosikkeja. Pääkaupunki Valverde on tukikohta, josta suunnata kierroksille kohti El Pinarin ja La Fronteran kyliä. El Hierrolla uidaan merivesialtaissa, kuten laavaluolaan rakennetussa Charco Azulissa, La Macetassa sekä Pozo de Calcosasissa. Uimarantojen puute karsiikin usein lapsiperheet kohteesta pois.

Merivesialtaita La Macetassa.
Merivesialtaita La Macetassa.

Mikä on paras aika matkustaa Kanariansaarille?

Kanariansaarille matkustetaan Suomesta vuoden ympäri. Sen leuto ilmasto on sopiva kesäistä hellettä etsiville, mutta tarjoaa myös talvisin lämpimiä päiviä, jolloin rannalla ja uima-altailla pärjää mainiosti.

Talvi- ja kesäsesonkien aikaan tarjontaa on enemmän, ja retkiä sekä palveluita on talvikaudella matkailijoiden määrän vuoksi tarjolla monipuolisemmin. Rauhaa etsivät voivat suunnata saarille kuitenkinesimerkiksi keväällä. Keskitalvella sekä kesällä matkaava voi varautua ruuhkiin rannoilla sekä nähtävyyksillä.

Valmismatkat Kanariansaarille löydät Napsun Valmismatkahausta.

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.