Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Ranskan Château de Brissacissa kerrotaan kummittelevan. Loiren laaksossa sijaitseva linna on historiallinen ja kaunis.
Ranskan Château de Brissacissa kerrotaan kummittelevan. Loiren laaksossa sijaitseva linna on historiallinen ja kaunis.
· Napsun toimitus

Kaipaatko lisäjännitystä lomaasi? Miten olisi yö hotellissa jossa kummittelee?

Välillä pelkkä rentouttava loma ei riitä, vaan lisäksi kaivataan pientä jännitystä. Tässä viisi historiaa huokuvaa hotellia, joissa vierailijoiden mukaan kummittelee. Testaa itsekin, jos uskallat.

Kiinnostaisiko yöpyminen hotellissa tai linnassa, jossa monen vieraan kertomuksien mukaan kummittelee? Eurooppa on historiaa täynnä, ja se tuo mukanaan mitä mielenkiintoisimpia tarustoja - useat niistä liittyvät nykyisin hotelleina toimiviin rakennuksiin.

Tässä kuulemamme mukaan viisi kummitusvarmaa majoituspaikkaa Euroopasta - varaa huone jos uskallat!

Château de Brissac, Ranska

Loiren laakson tutkijoille

Château de Brissac
Château de Brissac

Loiren laaksossa vierailevat voivat yöpyä tässä ihastuttavassa linnassa, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Angersista. Château de Brissacin kummitustarina kertoo alkuperäisen omistajan tappaneen vaimonsa ja tämän rakastajan. Charlotte-vaimon kuoleman jälkeen naisen hengen kerrotaan vaeltavan ympäri linnaa - häntä kutsutaan Vihreäksi Ladyksi asun värin mukaan. Monet vierailijat ovat kertoneet kuulleensa naisen itkevän yrittäen poistaa rinnassaan olevaa miekkaa.

70 hehtaarin tiluksilla lepäävän linnan huoneissa on antiikkityyliset kalusteet sekä kylpyhuone kylpyammeella. Tilalta löytyy viinitarha, ja linnassa tarjoillaan runsas aamiainen. Lähietäisyydeltä löytyy myös useita kahviloita ja ravintoloita.

Château de Brissac on täydellinen tukikohta niille, jotka haluavat tutkia Loiren laaksoa. Vain muutaman sadan metrin päästä löytyy alueen turisti-info ja palveluita on tarjolla vaativammallekin matkaajalle. Romanttinen hotelli sopii erityisesti pariskunnille.

Kuva: Booking.com
Kuva: Booking.com

Dragholm Slot, Tanska

Historiaa rakastaville herkkusuille

Dragsholm Slot. Kuva: Booking.com
Dragsholm Slot. Kuva: Booking.com

Dragholm Slot sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Kööpenhaminasta. Tällä tanskalaisella linnalla on tarinoiden mukaan peräti kolme omaa kummitusta. Kuuluisimman niistä kerrotaan olevan Bothwellin jaarli, joka oli linnassa vangittuna ja kuoli kellarissa vuonna 1578. Hotellia kummittelee jaarlin lisäksi myös entinen piika sekä yhden entisen omistajan tytär.

1200-luvulla rakennettu linna sijaitsee rehevällä puistoalueella, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä rannasta ja Nekseløn lahdesta. Kellariravintola Slotskøkkenet erikoistuu korkealaatuisiin gourmet-aterioihin, ja Lammefjordens Spisehus on tunnelmaltaan rennompi ja arkisempi. Vanhan linnan huoneet ovat korkeita ja valoisia, ja ne ovat sisustettu antiikkihuonekaluilla sekä kattokruunuilla. Tästä huolimatta kaikki modernit mukavuudet ovat käden ulottuvilla, samoin kuin ihana puutarhaan avautuva terassi.

Linnahotelli sopii erityisesti korkeatasoisia elämyksiä etsiville ruuan ystäville, sekä historiasta kiinnostuneille lomalaisille. Dragholms Slott on erinomainen majapaikka romanttiselle viikonlopulle, tai hengähdyspaikaksi Tanskan läpi ajaessa.

Kuva: Booking.com
Kuva: Booking.com

Hotel Burchianti, Firenze ☆☆☆

Firenze avautuu hotellin ovelta

Hotel Burchianti. Kuva: Booking.com
Hotel Burchianti. Kuva: Booking.com

Burchiantin vieraat ovat usein kertoneet kohdanneensa haamuja vuosien aikana. Fresco-huoneessa, jossa myös Benito Mussolini on aikoinaan vieraillut, monet ovat kertoneet jonkun tuijottavan heitä, sekä tunteneet ihollaan jäisen hengityksen. Monet vieraat ovat myös kertoneet nähneensä lapsien haamuja käytävillä, naisen istumassa tuolilla, sekä piian siivoamassa hotellin tiloja.

1400-luvulla rakennettu rakennus sijaitsee kätevästi lähellä Medicin kappelia sekä Santa Maria del Fioren katedraalia. Kaikissa huoneissa on ilmastointi sekä ilmainen wifi. Useiden huoneiden kattoja koristavat myös freskot. Hotellista löytyy pieni puutarha, tuoden pienen hengähdyshetken kaupungin keskelle.

Paikka on saanut erityistä kiitosta siisteydestään, sekä sijainnistaan. Se sopii täydellisesti Firenzeä tutkiville matkaajille, jotka arvostavat historiallista rakennusta ja ystävällistä henkilökuntaa.

Kuva: Booking.com
Kuva: Booking.com

The Langham, Lontoo ☆☆☆☆☆

Luksusta keskellä Lontoota

The Langham. Kuva: Booking.com
The Langham. Kuva: Booking.com

The Langham on kuuluisa kummituksistaan. Sen huone numero 333 on Lontoon kummitusrikkain, jos tarinoita on uskominen. Hotelli avattiin 1865, ja siellä ovat vierailleet mm. Oscar Wilde, Mark Twain, sekä lukuisat kummitukset. Useimmiten vieraat kertovat nähneensä hopeahapsisen miehen viktorianaikaisessa asussa, joka ilmestyy paikalle aina lokakuussa. Saksalainen prinssi, joka hyppäsi juuri ennen ensimmäisen maailmansodan alkua hotellin neljännen kerroksen ikkunasta, on nähty usein aamukävelyllä liikkuen ovien läpi varsinkin huoneen 333 lähellä.

Regent Streetin yläpäässä sijaitsevan hotellin tiloista löytyy palkittu Artesian-baari, sekä korkeatasoinen Roux at the Landau -ravintola. Hotellin tiloista löytyy myös Chuan Body + Soul Spa and Health Club, josta löytyy uima-allas, sauna, höyryhuone ja kuntosali.

Sijaintinsa vuoksi The Langham on ylellisyyttä etsivän Lontoon matkailijan valinta, sillä sen palvelutarjonta on monipuolista. Oxford Circusin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, joten liikkuminen teatterista ostoksille ja hotelliin on vaivatonta ja nopeaa. Täällä ovatkin yöpyneet niin kuninkaalliset kuin kuuluisuudetkin.

Kuva: Booking.com
Kuva: Booking.com

Malmaison, Oxford ☆☆☆☆

Täydellinen sijainti, verinen historia

Malmaison Oxford. Kuva: Booking.com
Malmaison Oxford. Kuva: Booking.com

On sanottu, että Oxfordissa sijaitseva Malmaison on Euroopan kummitelluin hotelli. Moni vieras vannoo nähneensä Mary Blandyn haamun hotellissa; nainen myrkytti isänsä 1750-luvulla ja hänet hirtettiin Malmaison Oxfordin linnassa tämän seurauksena. Pappi kutsuttiin 1970-luvulla suorittamaan manaus haamun häätämiseksi, mutta havaintojen perusteella tässä ei onnistuttu. Naisen lisäksi moni kertoo nähneensä valkokaapuisia munkkeja hotellin tiloissa. Vuonna 1071 Vilhelm Valloittajan rakennuttama linna muutettiin linnasta vankilaksi: täällä ovatkin asustaneet maan pahamaineisimmat rikolliset.

Nykyisin Malmaison toimii luksushotellina, jossa on tyylikkäitä huoneita yhdistettynä alkuperäiseen arkkitehtuuriin. Tiloissa on myös Chez Mal brasserie -ravintola sekä kaksi baaria. Lisäksi voit käydä tutustumassa hotellista löytyviin alkuperäisiin rangaistuskäyttöön tarkoitettuihin selleihin.

Malmaison on hyvä valinta niille, jotka haluavat tutkia Oxfordia tai viettää yön Lontoon ulkopuolella. Sen rikas historia on kiinnostava, ja hotelli tarjoaa hyvät mahdollisuudet siihen tutustumiseen. Hotelli sijaitsee Oxfordin keskustassa, joten kaikkialle on lyhyt matka.

Kuva: Booking.com
Kuva: Booking.com

Hotellit poimittu Napsun yhteistyökumppanien valikoimista.

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.