Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Historiallinen Ronda on upea nähtävyys Etelä-Espanjassa. Kuva: © Dziewul | Dreamstime.com
Historiallinen Ronda on upea nähtävyys Etelä-Espanjassa. Kuva: © Dziewul | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Jyrkän rotkon jakama Ronda tarjoaa henkeäsalpaavan näkymän Etelä-Espanjassa

Eteläisessä Espanjassa sijaitseva Ronda on yksi alueen vierailluimpia kohteita. Jyrkän rotkon jakama, sillalla yhdistetty historiallinen Ronda tarjoaa huikean näköalan ja kokemuksen.

Historiallinen Ronda sijaitsee Eteläisessä Espanjassa, Andalucian alueella, noin 50 kilometrin päässä Malagan kaupungista. Se on Etelä-Espanjan kolmanneksi suosituin vierailukohde, sillä maisemat todellakin saavat leuat loksahtamaan ammolleen.

Ronda tarjoaa yhden Espanjan uskomattomimmista näkymistä. El Tajo -rotkon jakama Ronda sijaitsee kahdella puolen noin sata metriä syvää rotkoa. Hyväkuntoiset voivat patikoida polkua pitkin myös rotkon pohjalle, mutta suurin osa vierailijoista suuntaa yläpuolella sijaitsevalle sillalle.

Kuva: © Dziewul | Dreamstime.com
Kuva: © Dziewul | Dreamstime.com

Puente Nuevo eli “uusi silta” on valmistunut vuonna 1793 oltuaan työn alla neljänkymmentä vuotta. El Tajon yli rakennettu silta yhdistää El Mercadillon uudemman puolen Rondasta sen vanhaan kaupunkiin, La Ciudadiin.

Puente Nuevo ei kuitenkaan ole ainoa rotkon yli kulkeva silta, vaikkakin se on tunnetuin. Puente Viejo eli vanha silta on peräisin vuodelta 1616, mutta vielä sitäkin vanhempi on Puento Romano. Vanhemmat sillat kalpenevat koossa tunnetummalle Puente Nuevolle, mutta molemmat niistä ovat näyttäviä rakennelmia yhä tänäkin päivänä.

Kuva: © Andrew Emptage | Dreamstime.com
Kuva: © Andrew Emptage | Dreamstime.com

Rondalla on myös nykyisin varsin kyseenalainen kunnia toimia espanjalaisen härkätaistelun synnyinpaikkana. Tämän myötä kaupungista löytyy kaunis, arkkitehti Martín de Aldehuelan suunnittelema härkätaisteluareena, jonka historia juontaa vuoteen 1785.

Yksi Rondan henkeäsalpaavimpia kokemuksia on vierailla El Tajon rotkon ylle rakennetuilla parvekkeilla, joita rakkaudella kutsutaan nimellä Balcons Coños. Nimi juontaa juurensa siitä, että parvekkelle ensimmäistä kertaa astuvat kävijät helposti huudahtavat rumia sanoja hämmästyessään.

Kuva: © Gekaskr | Dreamstime.com
Kuva: © Gekaskr | Dreamstime.com

Henkeäsalpaavien maisemiensa lisäksi Rondan alue on tunnettu viineistään, joita alueella on tehty aina roomalaisten ajoista saakka. Serrania de Rondan alue on erityisen kuuluisa punaviineistään.

Kuva: © Sean Pavone | Dreamstime.com
Kuva: © Sean Pavone | Dreamstime.com

Lennot Malagaan löydät Napsun lentohausta.

Lähde: Culture Trip

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.