Prahassa on luvassa tapahtumantäyteinen vuosi.
Prahassa on luvassa tapahtumantäyteinen vuosi.
· Napsun toimitus

Juhlavuottaan viettävä Praha on nyt pop!

Vuosi 2018 on Prahassa juhlavuosi.

Vaikka Praha on jo vuosia ollut suosittu matkakohde, ainakin meille suomalaisille, on kaupungilla vuonna 2018 erityistä syytä juhlaan, ja siksi se on juuri nyt hyvä kaupunki vierailulle.

Tsekin tasavalta siirtyi 25 vuotta sitten samettivallankumouksen myötä demokratiaan, ja tätä juhlitaan maassa tänä vuonna juhlavin menoin. Maan eroamista Tsekkoslovakiasta, josta tulee ensi vuonna kuluneeksi 50 vuotta, juhlistetaan myös loppuvuodesta, eli tapahtumia tulee riittämään pitkin vuotta.

Mitä Prahassa tapahtuu?

2018 Prague Spring International Music Festival pidetään touko-kesäkuussa, ja juhlien kohteena on tänä vuonna amerikkalainen Leonard Bernstein, jonka syntymästä on tasan 100 vuotta. Kulttuurinnälkäisille on tarjolla toukokuun lopussa myös 2018 Prague Fringe Festival, joka on yhdeksän päivää kestävä englanninkielinen taidefestivaali ympäri kaupunkia.

Toisenlaisesta taiteesta kiinnostuneille kaupungista löytyy Star Wars-fanien maalaama pommisuoja, joka muistuttaa R2D2-hahmoa ja maaliskuun loppuun asti kestävä näyttely Star Wars-hahmoista jääpatsaina läheisessä Spindleruv Mlynin hiihtokeskuksessa.

Kaupungista löytyy myös maailman suurin Lego-museo, kahvila jossa voi maksaa vain bitcoineilla, epävirallinen Apple-museo sekä juuri avattu, lautapelejä viihteeksi tarjoava kahvila Bohemia Boards and Brews.

Prahan Signal Festivalilla nähdään upeita valotaideteoksia. Kuva: © Stanislav Duben | Dreamstime.com
Prahan Signal Festivalilla nähdään upeita valotaideteoksia. Kuva: © Stanislav Duben | Dreamstime.com

Lokakuussa pidetään jokavuotiseksi perinteeksi muodostunut valofestivaali Prague Signal Festival, joka on maan suurin kulttuuritapahtuma. 

Praha osaa hemmotella vieraitaan, ja ruokakulttuuri on kehittynyt huimasti: kaupungissa on tällä hetkellä peräti 34 Michelin-tähden saanutta ravintolaa. Vegaaneja ja kasvissyöjiäkään ei ole unohdettu, vaan trendi raivaa tietään myös Prahaan. Vltava-joen rannalla, alueella jota kutsutaan Naplavkaksi, järjestetään usein ruokatoreja ja tapahtumia, yleensä touko-syyskuun aikana, jonne ruoasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata herkuttelemaan.

Lennot Prahaan löydät täältä.

Lähde: Independent

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.